وکیل آنلاین

۳ هزار کیلومتر در ۵ سال ریل گذاری شد

حمل-و-نقل-ریلی

3 هزار کیلومتر در 5 سال ریل گذاری شد

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: در پنج سال دولت تدبیر و امید سه هزار کیلومتر ریل گذاری شد که هزار و 200 کیلومتر آن خط جدید و هزار و 800 کیلومتر نوسازی ریلی است.

 

عباس آخوندی برای پاسخ به سوال مشترک نادر قاضی پور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران درباره علت واردات تجهیزات حمل و نقل ریلی دارای تولیدات مشابه داخلی در جلسه علنی امروز – سه شنبه – مجلس حضور یافت.

وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: تولید ریل در ایران به سال ۷۳ بر می‌گردد، در سال ۹۳ با حمایت جدی وزارت راه پروژه‌ای که ۲۰ سال معطل مانده بود به نتیجه رسید.

آخوندی ادامه داد: وزارت راه در این سال توافق نامه‌ای با وزیران صنعت و کار امضا و پشتیبانی خود را از این که شرکت ذوب‌آهن اصفهان خط تولید ریل را مستقر کند، اعلام و تاکید کرد که تولیدات تا چهار سال آینده را بلافاصله خریداری می‌کند.

آخوندی خاطرنشان کرد: بلافاصله سفارش ۴۰ هزار تن ریل را به ذوب‌آهن اصفهان دادیم اما آنها تا سه سال موفق به تولید نشدند، در سال 96 شرکت مزبور موفق به تولید شد و اولین محموله ۵۰۰ تنی را تحویل داد.

وی تصریح کرد: اخیرا هم گفتند هزار تُن آن قابل تحویل است بنابراین قرارداد منعقد شده و کار در حال انجام است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: درمدت حضورم در این وزارتخانه حدود سه هزار کیلومتر ریل گذاری شد که شامل هزار و 200 کیلومتر خط جدید و هزار و 800 کیلومتر نوسازی، بازسازی و ایجاد خط دوم ریلی است.

آخوندی یادآور شد: مفهوم سه هزار کیلومتر خط جدید و ایجاد ریل این است که یعنی در چهار سال گذشته 360 هزار تن ریل گذاری کردیم.

وی ادامه داد: در سال ۹۱ کل بار حمل شده توسط ریل ۲۲ میلیارد تن کیلومتر بوده که در سال ۹۶ به بیش از ۳۰ میلیارد تن کیلومتر رسیده یعنی میزان صرفه‌جویی آن در یک سال ۱۰ میلیارد لیتر گازوئیل است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در بخش مسافر در سال گذشته، 5/13 میلیارد نفر کیلومتر جابجایی مسافر داشتیم که در چهار ماهه اول امسال با وجود شرایط سخت ۱۲ درصد رشد داشته که بر این اساس 2.7 میلیارد لیتر گازوئیل صرفه‌جویی بخش مسافر بوده است.

آخوندی افزود: ما از سال ۹۳ پیگیر این تفاهم نامه بودیم که در نهایت در سال گذشته موفق به انعقاذد قرارداد شدیم مشروط به اینکه ریل استاندارد به ما تحویل داده شود.

وی ادامه داد: پیش از این قرار بود در مدت چهار ماه (تا شهریور) ۴۰ هزار تن ریل تحویل شود که در مرداد امسال، ۵۰۰ تن تحویل شد.

وزیر راه و شهرسازی میزان مطالبات این وزارتخانه از شرکت ذوب‌آهن اصفهان را ۱۷۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در این راستا ما حتی توافق کردیم که ۱۰۰ میلیارد تومان را در جهت حمایت از این شرکت پروژه کنیم اما نمی‌توانیم پروژه‌ها را متوقف کنیم زیرا کل ریلی که آنها به ما تحویل دادند برای چهار کیلومتر بوده و ما در چهار سال گذشته بیش از سه هزار کیلومتر ریل‌گذاری کردیم، کدام عقل سلیم می‌گوید تمام بخش ریل را به خاطر این شرکت متوقف کنیم.

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه نیز با طرح سوال مشترک گفت: ایران وسعت بسیاری دارد ولی برای توسعه خطوط ریلی در کشور برنامه ای وجود ندارد و دولت ارزشی برای این حوزه قائل نیست.

وی اظهار داشت: سالیانه 16 تا 32 هزار نفر در سوانح جاده ای جان خود را از دست می دهند که اگر مردم بتوانند از خطوط ریلی بیشتر استفاده کنند، میزان تصادفات کاهش می یابد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: 80 هزار میلیارد تومان یارانه سوخت پرداخت می شود همچنین میزان تصادفات در جاده ها نیز رشد چشمگیری داشته که تمام این مسائل نشان از نبود زیرساخت لازم در کشور با هدف توسعه حمل و نقل ریلی است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی خودروهای شخصی نیز در حکم ارابه مرگ بوده و دولت باید پاسخ دهد که چرا به توسعه حمل و نقل ریلی توجهی ندارد.

پس از پاسخ وزیر راه و شهرسازی به این سوال، قاضی پور اعلام کرد که از پاسخ های آخوندی قانع نشده است و آن را به رای مجلس گذاشت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با 87 رای موافق، 88 رای مخالف و 13 رای ممتنع از 230 نماینده حاضر اعلام کردند که از پاسخ های وزیر راه و شهرسازی قانع شدند و سوال را وارد ندانستند.

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

 

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز