وکیل آنلاین

۸۰ درصد جاده ها جدا کننده ندارند

جدا-کننده

80 درصد جاده ها جدا کننده ندارند

 

رئیس پلیس راهور گفت: علت حدود 15 درصد تصادفات برون شهری سبقت غیرمجاز است و 80 درصد راه ها جدا کننده ندارند.

 

به گزارش خبرنگار انتظامی ، سردار تقی مهری روز سه شنبه در چهارمین همایش ملی ایمنی ترافیک افزود: نمی توانیم سوانح ترافیکی را کاهش کنیم مگر با شناسایی عوامل خطرزا که البته جلب مشارکت ملی و آاموزش همگانی اثربخش است که ناجا در این زمینه پیش قدم بوده است.

وی گفت: با توجه به گستردگی جغرافیای امکانات پلیس در دهه های گذشته افزایش یافته و به موفقیت های چشمگیری در کاهش حوادث رانندگی دست یافته ایم.

وی ادامه داد: رهبری توصیه کردند حوادث و تصادفات را به حداقل برسانیم. سهم نیروی انتظامی در حوادث جاده ای باید بررسی شود و البته سایر سازمان ها نیز در کاهش سوانح نقش دارند.

مهری گفت: حمل و نقل یک نیاز اساسی جوامع امروزی است. با گسترش شهرنشینی حمل و نقل گسترش یافته است اما عوارضی دارد که اولین آن تلفات انسانی است و دیگر عوارض آن تلف شدن سرمایه ملی در حوادث رانندگی، اتلاف وقت، کاهش ظرفیت و ایمنی راه، افزایش مصرف سوخت، آلایندگی زیست محیطی و حوادث است.

وی افزود: در سال 85 به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 19.5 نفر جانباخته داشتیم و در این سال، 27 هزار و 567 نفر در حوادث رانندگی کشته شدند اما در سال 96 تعداد کشته ها به 16 هزار و 21 نفر رسید.

مهری ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه باید تا پایان این برنامه، 31 درصد نسبت به 10 هزار وسیله نقلیه کاهش تلفات داشته باشیم اما در شش ماه اول سال 97 دارای افزایش هستیم و 23 درصد جانباختگان در حوادث موتورسیکلت است. البته آمار تلفات تصادفات درون شهری در شش ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 درصد کاهش داشتیم و از 420 نفر به 378 نفر رسیده است.

مهری گفت: در تولید محصولات فرهنگی ناجا رتبه سوم را در رتبه بندی فنلاند به دست آورد، در رتبه بندی تایلند نیز در بررسی محصولات فرهنگی پلیس راهور به نقش نقره دست یافت.

وی افزود: رانندگی خطرزا سبب افزایش سوانح می شود. مواجهه با خطر و درک از آن می تواند برای راننده به عنوان مبنا و الگو به پیشگیری از حوادث منجر شود. اگر به این مباحث توجه نکنیم با خسارت جانی و مالی وسیع رو به رو می شویم. بیش از 51 درصد جانباختگان بین 21 تا 50 سال سن داشتند که نیروی کار کشور هستند.

سردار مهری گفت: بیش از 90 درصد ترددها در کشور جا به جایی بار و مسافر زمینی و 9درصد هوایی است که اگر از دریا و هوا بیشتر استفاده شود ریسک تصادف کاهش می یابد.

وی افزود: بیش از 21 میلیون خودرو در پایان سال 96 داشتیم که در سال 85 این تعداد 8 میلیون خودرو بود. اکنون در کشور 28 میلیون نفر گواهینامه فعال دارند که نشاندهنده افزایش استفاده شخصی از خودروها است.

رئیس پلیس راهور گفت: بیش از80درصد جانباختگان درون شهری عابرپیاده و موتورسیکلت هستند.

مهری افزود: ضعف آموزش همگانی، کافی نبودن علائم افقی و عمودی و کاهش نور، موانع فیزیکی و ساختمانی در بروز تصادفات دخیل است. بیش از 80درصد جاده های کشور دو طرفه است و 5هزار و 400 نقطه در درون و برون شهری به عنوان نقاط خطرساز شناسایی شده اند که البته پیش از این نقاط حادثه خیز 8 هزار نقطه بود که باید تا پایان برنامه چهارم مرتفع می شد.

مهری گفت: سهم سرعت در تصادفات 21 درصد است و 81 درصد از تصادفات خستگی و خواب الودگی، سبقت و سرعت غیرمجاز و عدم توجه به جلو است.

رئیس پلیس راهور گفت: خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه از دیگر علل تصادفات است. در شدت تصادف استفاده از کمربند ایمنی اثرگذار است. بیش از 90درصد رانندگان از کمربند استفاده می کنند که نبستن کمربند ایمنی علت اصلی جانباختگان مسئولان بود که خطر نبستن کمربند خودش را نشان داد.

62 درصد کشته شدگان موتورسیکلت کلاه ایمنی است.

رئیس پلیس راهور کفت: سازمان بهداشت جهانی از 2010 تا 2020 را در کشور دهه بهداشت و ایمنی اعلام کرد.

مهری گفت: براساس آمار پزشکی قانونی حدود 8درصد جانباختگان تصادفات رانندگی مربوط به کودکان زیر 10سال بوده است. حدود 7 درصد از جانباختگان در مسیر و 42 درصد در بیمارستان و 51 درصد در صحنه تصادف جان باخته اند.

مهری گفت: معاینه فنی به پیشگیری از سوانح رانندگی کمک می کند. سلامت راننده نیز در این زمینه اثربخش است. اصلاح قوانین ترافیکی در دستور کا ناجا است و البته اصلاح نقاط حادثه خیز نیز در کاهش تلفات جاده ای اثربخش است.

* بستن یا نبستن کمربند ایمنی جانباختگان استان گلستان

رئیس پلیس راهور گفت: بستن یا نبستن کمربند ایمنی حانباختگان حادثه اخیر در استان گلستان در حال احصاء است. در جاده برون شهری بستن کمربند ایمنی الزام است و راننده ملزم به انجام آن است. در حادثه اخیر راننده سواری، تریلی و راه دخیل بوده اند.

وی افزود: در استان گلستان 100 نقطه حادثه خیز شناسایی شده است که 80 نقطه مربوط به جاده ها و بقیه مربوط به درون شهرها است. در کل کشور 5 هزار و 400 نقطه حادثه خیز داریم که دو هزار و 300 نقطه مربوط به جاده های برون شهری و بقیه درون شهری است. در این حادثه مسئولان راهداری عدم تخصیص اعتبار در رفع نقاط حادثه خیز را عامل تصادف دانسته اند.

وی گفت: رعایت قوانین رانندگی برای هر فردی در هر جایگاهی یکسان است.

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

 

افزودن یک دیدگاه