وکیل آنلاین

بافت های فرسوده تا پایان برنامه ششم توسعه احیا می شوند

توسعه-بازآفرینی

بافت های فرسوده تا پایان برنامه ششم توسعه احیا می شوند

در منطقه ای به وسعت بیش از 66 هزار هکتار، 270 محله شهری در کل کشور از بافت های فرسوده تا پایان برنامه ششم توسعه احیا و بازآفرینی می شوند.

معاون وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: حدود 10 میلیون نفر جمعیت شهری در  محلات بد مسکن، ساکن هستند و باید با احیای این محلات کیفیت زندگی آنها را ارتقاء داد.

«هوشنگ عشایری» افزود :اجرای بازآفرینی شهری که با همکاری وزارت کشور و شهرداری ها امکان پذیر میباشد یکی از وظایف وزارت راه و شهرسازی در برنامه ششم توسعه ست.

عشایری اظهار داشت: برنامه بازآفرینی شهری در 9 بند تهیه شده که 3 بند آن شامل کاربری، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن، ارتقا و بهسازی خدمات روبنایی و ارتقای خدمات زیربنایی بوده و بندهای دیگر با هدف توان افزایی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ساکنان درون محلات تدوین شده است.

معاون وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: در این برنامه، بر ظرفیت سازی، شبکه سازی، ابزارسازی، نهادسازی، نهادینه سازی و در نهایت پایش و ارزیابی این محلات تاکید شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری یادآورشد: تجربه 20 ساله ما این است که مدیران در برخی از محلات مختلف طرح تهیه می‌کردند بی آنکه بدانند خواسته واقعی ساکنان محلات چیست.

عشایری یادآور شد: در برنامه های بازآفرینی شهری، طرح امید طراحی شده که به موجب آن اراضی دولتی واقع در محلات هدف بازآفرینی، در اختیار مجریان طرح قرار می گیرد تا با مشارکت ساکنان و بخش خصوصی بازآفرینی انجام شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به مصوبه اخیر دولت در کاهش سود تسهیلات بانکی برای خرید مسکن در بافت های فرسوده شهری خاطر نشان کرد: در اقدامی جدید توانستیم سود تسهیلات را در بافت های فرسوده از 8 به 6 درصد کاهش دهیم تا توسعه این محلات توسط توسعه گران بیش از پیش تسهیل شود.

وی با بیان اینکه 2700 محله در 543 شهر باید در جریان بازآفرینی شهری قرار گیرد، گفت: رویکرد جامع و یکپارچه شرکت بازآفرینی شهری پاسخگوی همه چالش‌های پیشروی این محلات است تا به تدریج بتواند بهبود پایدار در حوزه کاربری، اقتصادی، اجتماعی و محیطی در این محلات ایجاد کند.

عشایری تاکید کرد: ارتقای زندگی شهروندان، بهبود زیست پذیری شهری و افزایش حکمروایی محلی هدف اصلی این طرح در تمام محلات هدف است.

اجرای طرح بازآفرینی شهری «امید» از 19 بهمن ماه سال گذشته در سی و نهمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در وزارت راه و شهرسازی کلید خورد؛ در این طرح برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده توسط بخش خصوصی با تسهیل گری دولت اجرا می شود.

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در این نشست ضمن صدور دستور آغاز اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری امید در چند استان، گزارش عملکرد ستاد ملی بازآفرینی شهری و کارگروه‌های زیرمجموعه را نیز مورد بررسی قرار داد و گفت: دولت در قالب برنامه ملی بازآفرینی شهری امید قصد دارد برنامه‌های خود را برای نوسازی بافت فرسوده اجرا کند بر اساس مدلی که دولت در نظر گرفته، اجرای طرح بر عهده بخش خصوصی است و دولت در صورت نیاز به تامین زمین از محل واگذاری زمین‌های دولتی اقدام می کند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز