‘اوآنا’ پیشگام هم افزایی خبرگزاری های شرق
خبرگزاری ها و رسانه های اصلی در جهت جریان سازی خبری ناگزیر به سمت ائتلاف هایی همانند ‘اوآنا’ حرکت و کمتر به صورت تک ساحتی رفتار می کنند و این رویه نشانگر آن است که با گسترش رسانه ها، اثرگذاری رسانه ای به شکل جبهه ای درآمده است.
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، رسانه های غربی سعی دارند فضای خبری را به نفع خود حفظ کنند و رسانه های شرق را به حاشیه برانند. از این رو ‘اوآنا’ به عنوان سازمان خبرگزاری کشورهای آسیا و اقیانوسیه می تواند نقش مهمی را در هم افزایی و ایجاد یک نظام هماهنگ برای گسترش مناسبات در خبرگزاری های شرق ایفا کند.
براین اساس تقویت زیرساخت های مورد نیاز در کنار اولویت بخشی به استفاده از نیروی انسانی توانمند در سازمان اوآنا و کشورهای عضو، بخش مهم و زیربنایی تحقق اهداف است.
بررسی وقایع مختلف خبری نشان می دهد که خبرگزاری های اصلی غربی همواره گفتمان خود را برجسته می کنند و گفتمان های دیگر را به حاشیه می رانند. در واقع بردن ذهنِ افکار عمومی به دورترین نقطه از واقعیت و پررنگ نشان دادن اخبار در راستای گفتمان مورد نظر در کنار استفاده از تکنیک های عملیات روانی همچون برجسته سازی حاشیه ها و چشم پوشی از حقیقت یکی از اصلی ترین راهبردهای رسانه های غربی است.
بر این اساس حرکت سینوسی و استفاده از تاکتیک های عملیات روانی در پسِ اخبار و گزارش های رسانه های غربی نمایان است. پس شعار رسانه بی طرف که همواره این رسانه ها داعیه آن را دارند، غیر قابل پذیرش است. در این میان خبرگزاری های شرق می توانند با ایجاد رویکردی مشترک این رویه رسانه های غربی را خنثی کرده و مانع جریان سازی یکسویه و غیرمنصفانه آنها شوند.
نکته مهمی که کشورهای عضو سازمان اوآنا باید در دستور کار خود قرار دهند، ایجاد ظرفیت های ارتباطی با افکار عمومی است. این امر منوط به اعتمادزایی و تقویت رابطه میان خبرگزاری های عضو با مخاطبان خود و افکار عمومی است.
از طرفی دیگر نیز تعیین سازوکارهای همکاری های حرفه ای – تخصصی میان کشورهای عضو سازمان اوآنا در قالب ائتلافی از خبرگزاری های شرقی در کنار بهره گیری از امکانات یکدیگر در راستای پر کردن خلاءهای امکاناتی و تعیین ظرفیت ها و ابزارها به ویژه در حوزه های شبکه های اجتماعی امری بایسته و تعیین کننده است.
همچنین کاهش رویه دنباله روی از رسانه های غربی و غرق نشدن در موج خبرسازی رسانه های خبری غرب گام اساسی در راستای هم افزایی خبرگزاری های شرق است. البته این مساله نیز مستلزم برندسازی رسانه ای و استفاده از متدها و روش های نوین جذب مخاطب است.
یکی از برنامه های مهمی که می تواند رویکردسازنده و رو به جلوی خبرگزاری های شرق را تسریع بخشد، ایجاد موسسات و دانشگاه های تخصصی -رسانه ای مشترک میان کشورهای عضو است. در کنار تقویت بعد آموزشی، برنامه های پژوهشی رسانه ای مدرن همگام با پیشرفت های این عرصه می تواند بر گستره استقلال خبرگزاری های شرقی بیافزاید و دامنه اثرگذاری رسانه های غربی را محدود کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید