وکیل آنلاین

انکار کم آبی امکان پذیر نیست

کم-آبی

انکار کم آبی امکان پذیر نیست

با وجود اخبار و هشدارهایی که در خصوص بحران کم آبی داده می شود و مشکلالتی که این مساله در نقاط مختلف  به وجود آورده اما هنوز عده زیادی آن را بصورت واقعی جدی نگرفته اند  و هنوز این مایه زندگی، امنیت و سلامتی را بی رحمانه هدر می دهند.

درحالی که خشکسالی های پیاپی 10 ساله و برداشت های بی رویه از منابع آب زنگ خطر تشنگی، مهاجرت و دیگر پیامدهای اجتماعی آن را برای ساکنان بیشتر نقاط کشور به صدا در آورده اما هنوز جمعیت زیادی این واقعیت تلخ تهدید آمیز را باور نکرده و آب آشامیدنی را برای شستن خودرو، حیاط، کوچه، پرکردن استخر خانگی، آبیاری باغچه، ساخت و ساز، خانه باغ و غیره خارج رویه مصرف می کنند.

در استان بوشهراندک آبی که پس از طی صدها کیلومتر پستی و بلندی با سختی ها و هزینه های زیاد از استان های همجوار به بوشهر رسیده توسط افرادی بی مسئولیت و ازطریق انشعاب های غیر مجاز و خلاف برای پرکردن استخرهای خانوادگی در خانه باغ ها، آبیاری باغچه ها و دام ها براحتی هدر می رود.

برخی آنچنان آب را برای کارهای غیر ضروری مصرف می کنند که گویی هیچ اطلاعی از کم آبی ندارند و این پرسش مطرح می شود که آیا اگر آنها توصیه ها، سفارش ها، اخطارها، هشدارهای کارشناسان، مسئولان و خیرخواهان را در مورد کم آبی نمی شنوند، این واقعیت را با چشم خود در رودخانه ها، چشمه ها، قنات ها، تالاب ها، دریاچه ها و چاه ها و باغ های خشکیده نمی بینند یا بی اهمیت نسبت به سرنوشت خود و نسل آینده و کشور هستند؟

آیا قطعی های مکرر، افت فشار و جیره بندی و گله مندی های ساکنان شهرها و روستاهای مواجه با کم آبی که گاهی به تجمع و راهبندان منجر می شود نیز آنها را از خواب و خیال خوش در مورد کم آبی بیدار نمی کند؟

در کنار این بی توجهی ها، فرسودگی شبکه های آبرسانی شهری و روستایی از جمله مشکلاتی است که بخش زیادی از آب شرب را در استان بوشهر هدر می دهد.

همچنین کاهش منابع آبی براثر خشکسالی و بارندگی های پایین در استان های فارس و کهگیلویه و بویر احمد که بیش از 90 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق خط لوله از این استانها تامین می شود، باعث شده تا میزان آب انتقالی از این استان ها به بوشهر به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

براساس اعلام وزارت نیرو هم اکنون بیشتر حوضه‌های آبریز کشور متاثر از افت بی سابقه بارندگی‌ در سال های اخیر در وضعیت منفی ریزش‌های جوی به سر می‌برند.

از میان 6 حوضه آبریز اصلی کشور (دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره‌قوم) حوضه آبریز خلیج فارس و عمان که استان بوشهر در این حوضه قرار دارد با افت 41.5 درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته بدترین شرایط را در میان سایر مناطق یاد شده تجربه می‌کند.

براساس این گزارش هرمزگان با منفی 80 درصد کم بارش ترین استان کشور در سال آبی فعلی بوده است که پس از این منطقه نیز استان‌های سیستان و بلوچستان با 71.9 درصد، کرمان با 69.4 درصد، فارس با 65.7 درصد و بوشهر با 60.5

درصد کم بارش ترین مناطق کشور هستند.

اگرچه ساکنان همه نقاط استان بوشهر در سه سال اخیر با نوبت بندی آب روبرو شده اند، اما امسال کم آبی، افت فشار و بی آبی در برخی مناطق این استان بویژه شهرستان دشتستان شدت بیشتری یافته طوریکه مشکلات ناشی از آن باعث نگرانی و نارضایتی هایی دربرخی مناطق از جمله وحدتیه، شبانکاره، آبپخش و شهر برازجان مرکز این شهرستان شده است.

معاون فرماندار دشتستان گفت: از ابتدای خردادماه آب ورودی از تصفیه خانه بوشیکان کازرون در استان فارس به این شهرستان 30هزار متر مکعب کاهش یافته است که این امر توزیع آب در دشتستان را بویژه در شهرهای برازجان، وحدتیه، آبپخش و شبانکاره با مشکل روبرو کرده است.

جواد لقمان زاده افزود: این امر باعث شده تا آب خط انتقال به شهر وحدتیه 50 درصد کاهش پیدا کند و درصورتیکه 10هزار متر مکعب آب به شهر وحدتیه اختصاص یابد مشکل توزیع در این شهر برطرف خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری دشتستان اظهار داشت: برنامه ریزی برای راه اندازی تصفیه خانه 10هزار متر مکعبی در شهر وحدتیه انجام شده است.

براساس گفته مسئولان آب در شهر بوشهر نوبت بندی شده ولی بیشتر مردم محله های جنوبی شهر بوشهر به دلیل وجود انشعاب های غیر مجاز از کم آبی، کاهش فشار آب و نبود امکان آبگیری رنج می برند.

مردم در این محله ها برای جبران کم آبی از تانکرهای آبرسانی استفاده می کنند ولی همچنان باید ساعت ها در انتظارآبگیری مخازن خود باشند.

برخی محله های دیگر شهر نیز ادعا می کنند، با وجود نوبت بندی آب ولی به دلیل افت فشار آب باید ساعت ها برای پرکردن مخازن خانگی منتظر ماند.

برخی از مردم از کسانی که نسبت به سرریز شدن آب از مخازن خود اقدامی نمی کنند گله کردند و می گویند آبی که با این مشکل به خانه های ما می رسد با بی توجهی برخی از شهروندان از مخازن آنها سرریز و به هدر می رود.

شهروند ساکن چهارمحل در بوشهر است گفت: روزی یک تا دو ساعت آب وصل می شود ولی به دلیل اینکه ساعت آن مشخص نیست چهار روز است نتوانسته ایم آبگیری کنیم و در حسرت قطره ای آب به سر می بریم.
شهر برازجان از جمله شهرهای مهم استان بوشهر است که به دلیل خشکسالی های پی درپی و کاهش آورد رودخانه شاپور

در تابستان امسال با مشکل کمبود آب آشامیدنی روبرو است.

کمبود آب آشامیدنی در این شهر باعث شده مردم اقدام به خرید پمپ های قوی آب و مخازن حجیم برای ذخیره آب کنند که همین امر مشکلات کم آبی برخی محله های شهر برازجان را دوچندان کرده است.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهر برازجان گفت: بدلیل خشکسالی های پی در پی و کم شدن آب رودخانه شاپور ورودی آب برازجان به نصف مصرف مورد نیاز رسیده که این وضعیت با ورود به فصل گرما و نیاز بیشتر به آب مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است.

علی بردستانی افزود: شهر برازجان 36هزار مشترک دارد که روزانه به 27 هزار لیتر آب نیاز دارد که با توجه به اینکه در این شرایط میزان ورود آب به این شهربه 15 تا 16هزار لیتر رسیده ناچار به اعمال نوبت بندی هستیم.

وی اضافه کرد: به این منظور شهر برازجان به دو بخش تقسیم شده که هر بخش به صورت یک روز در میان از ساعت هفت صبح تا هفت عصر و بالعکس آب توزیع می شود و برای گذر از این مشکلات پی گیری های زیادی از جمله تامین اعتبار برای کف شکنی و لایروبی چاه ها و اجاره چاه های اطراف شهر صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: مردم باید بدانند بیش از این امکان آبرسانی وجود ندارد و باید روش استفاده صحیح را در زندگی خود نهادینه کنند.

بردستانی یکی از علت های افت فشاردر برخی محله ها یا قطعی آن به مدت زیاد را استفاده بی رویه نقاط پایین دست و محلاتی که در شیب پایین قرار دارند و وجود پمپ های خانگی دانست.

رئیس اداره آب و فاضلاب دیر گفت: به علت ضعیف بودن آب درزمان حاضر از ساعت هفت صبح تا 10 شب آب در اختیار مردم محله های مختلف این شهر قرار می گیرد.

حسین رخشنده افزود: براساس جمعیت، مردم این شهرستان به هفت هزار مترمکعب آب در روز نیاز دارند که با اتصال چند حلقه چاه به مدار و راه اندازی منبع ذخیره 10هزار مترمکعبی در آینده مشکل آب این شهرستان برطرف می شود.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان دشتی استان بوشهر گفت: به دلیل کاهش بارنگی و مشکل کم آبی آب درشهرهای خورموج، کاکی شهرستان دشتی نوبت بندی شده است.

مرالله گرگین افزود: 19 هزار و 592 مشترک آب در شهرهای دشتی وجود دارد که توزیع آب در این شهرها به دو منطقه تقسیم شده وهر منطقه یک روز در میان آبرسانی می شود.

وی بیان کرد: 80 درصد آب شهر خورموج از طریق خط سراسری محرم و20 درصد از چاه های آب شهر خورموج و در شهر کاکی نیز روزانه یکهزار و 500 مترمکعب از خط محرم و بقیه از چاه های موجود این شهر تامین می شود و در شهر شنبه نیز آب از طریق چاههای آب این شهر تامین می شود و مشکلی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در باره مشکل تامین آب شهرستان دشتستان گفت: با توجه به مشکلات این شهرستان راهکارهای اضطراری برای حل این مشکل در وزارت نیرو مورد بررسی قرار گرفت.

شاپور رجایی افزود: تثبیت انتقال آب از شهرستان کازرون با ساماندهی برخی برداشت های غیر مجاز از رودخانه شاپور با همکاری مقام های مسئول در استان فارس و اجاره چاه های کشاورزی با کیفیت و قابلیت شرب در حریم شهر برازجان مرکز شهرستان دشتستان و سایر شهرها و روستاهای منطقه از جمله این راهکارهاست.

وی اضافه کرد: همچنین در این ارتباط حفر و تجهیز چاه در مناطق دارای پتانسیل، جدا سازی آب مصرفی و فضای سبز از شبکه آبرسانی و استفاده از منابع محلی مورد توافق قرار گرفت.

رجایی اظهار داشت: شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور هزینه حفر و تجهیز حداقل 10 حلقه چاه با آبدهی روزانه هفت هزار متر مکعب با برآورد 30 میلیارد ریال را به شرکت آب و فاضلاب استان پرداخت و استان نیز اعتبار مورد نیاز برای اجاره چاه کشاورزی پیشنهادی را پرداخت می کند.

رجایی افزود: مقررشد زمان بندی اجاره چاه ها و حفر و تجهیز چاه های جدید درماه های خرداد و تیر سال جاری با استفاده از همه ظرفیت ها و اختیارات قانونی و فنی استان بوشهر انجام شود که با ایجاد این ظرفیت روزانه 10 هزار متر مکعب به تولید آب شهر برازجان اضافه می شود تا امکان مدیریت توزیع آب در شرایط ایجاد نوسان و اختلال در آب ورودی از خط آبرسانی کازرون فراهم شود.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز