وکیل آنلاین

مراکز جدید درمان ناباوری در مناطق محروم ایجاد شد

سخنگوی-وزارت-بهداشت

مراکز جدید درمان ناباوری در مناطق محروم ایجاد شد

ایرج حریرچی گفت:با تمرکز بر مناطق محروم از جمله در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری، گلستان و لرستان17 مرکز جدید درمان ناباوری تأسیس شد و آماده بهره برداری هستند.

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری در وزارت بهداشت افزود: با اجرای طرح تحول سلامت 85 درصد هزینه های درمان ناباوری با تعرفه دولتی تحت پوشش حمایت دولت است.

وی ادامه داد: در راستای ترویج زایمان طبیعی و سلامت مادران و اجرای سیاست های جمعیتی از زمان اجرای طرح تحول سلامت تعداد زایمان های طبیعی از مرز دو میلیون گذشت.

حریرچی توضیح داد: از اردیبهشت 93 و با اجرای طرح تحول سلامت تاکنون دو میلیون و 32 هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان در بیمارستان دولتی انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین برای راحتی مادران 1800 واحد زایمان تک نفره در بیمارستانهای دولتی ایجاد شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت تعداد بیمارستان های کشور ها را 336 بیمارستان اعلام کرد و گفت: از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت تاکنون 34 میلیون و 215 هزار مورد بستری در بیمارستان های وزارت بهداشت انجام شده است و این افراد از یک تا چند روز بستری شدند و از مزایا و حمایت این طرح از جمله پرداخت فرانشیز پایین برخوردار شدند.

حریرچی اضافه کرد: به عبارت دیگر 77.4 درصد بستری های کشور که بیش از سه چهارم بستری ها را تشکیل می دهد تحت پوشش طرح تحول سلامت است.

وی اظهار داشت: همچنین 22 میلیون و 180 هزار بستری موقت نیز در بیمارستان های دولتی از زمان اجرای این طرح تاکنون انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش با اشاره به افزایش تخت های بیمارستانی به 130 هزار و 650 تخت در کشور، گفت: 68.5 درصد تخت های بیمارستانی تحت پوشش وزارت بهداشت، 6درصد در بیمارستانهای دولتی، 9.5 درصد در نهادهای مختلف از جمله بیمارستانهای تامین جتماعی، 13درصد در بخش خصوصی و سه درصد خیریه هستند.

حریرچی افزود: به طور کلی 981 بیمارستان در سراسر کشور به مردم خدمات ارائه می دهند و 401 هزار و 395 نفر در این بیمارستانها کار می کنند که از این تعداد 259 هزار نفر در بخش دولتی هستند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت جامعه است، تصریح کرد: امروزه امکان ارائه تمام خدمات درمانی در کشور فراهم شده و تعداد افرادی که برای درمان به خارج اعزام شدند حدود هفت نفر در سال است که آنها با هزینه خود می روند.

حریرچی با طرح این سوال که در چه حد مجاز هستیم به جامعه پاسخگو باشیم، اظهار داشت: درباره اینکه یک فردی خودکشی کرده یا معتاد بوده و برای دریافت خدمات به بیمارستان می آید، نباید از طریق رسانه ها خودآگاه یا ناخودآگاه این مسئله را بزرگنمایی کرد و اطلاع رسانی شود چون به سلامت جامعه آسیب می زند.

وی خاطرنشان کرد: در عین حال بسیاری از افراد معروف در دنیا برای درمان به مراکز دولتی مراجعه می کنند از جمله اینکه رهبر معظم انقلاب برای مداوا در یمارستان شهید رجایی بستری شدند یا امام خمینی (ره) در یک بیمارستان دولتی معالجه می شدند، ما نباید برای کسی (از مسئولان) حق ممتازی را قائل شویم چون به دیگران آسیب می زند.

حریری از راه اندازی سامانه اینترنتی IRC.FDA.GOV.IR برای رفع کمبودهای دارویی خبر داد و گفت: در راستای رفع کمبودهای دارویی اقدامات متعددی انجام شده که یکی از آنها، ایجاد سامانه اینترنتی در این زمینه است و تا اوایل هفته آینده نسخه اندروید آن راه اندازی می شود.

وی افزود: افراد می توانند حتی از طریق موبایل نیز وارد این سامانه شده اسم و قیمت دارو و نزدیکترین داروخانه به محل مورد نظر را مشاهده کنند.

حریرچی اظهار داشت: افراد می توانند مشکلات خود را در زمینه دسترسی و قیمت دارو در این سامانه ثبت یا از طریق شماه تلفن 190 گزارش کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: شرایط بازار دارو به حالت عادی برگشته و در مورد داروهای تولید داخل مشکلی نداریم و برای رفع کمبود دارویی اقدامات متعددی توسط وزارت بهداشت انجام گرفته است.

وی درباره داروهای بدون نسخه خارج از نظام بیمه ای کشور، گفت: یکسری داروها که توسط شورای عالی بیمه تصویب شده، بدون نسخه بوده و بیمه به آنها تعلق نمی گیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد: 90 درصد این داروها مصرفشان در گذشته خارج از بیمه بوده فقط برای سن زیر 12 سال برخی داروهای بدون نسخه تحت پوشش بیمه است ) و افراد باید خود تهیه کنند زیرا در کشور هزینه های زیادی ندارد.

سخنگوی وزارت بهداشت، در مورد تبلیغات پزشکان گفت: بیشتر موارد تبلیغات پزشکان از شبکه های ماهواره ای و در فضای مجازی و مجلات به طور رسمی و غیررسمی انجام می شود و طیف وسیعی دارد.

وی تصریح کرد: بیشتر این تبلیغات یا غیرعلمی یا غیرقانونی و غیراخلاقی هستند، مسئولیت نظارت بر آنها با سازمان نظام پزشکی است و به شدت پیگیری قانونی می شوند.

حریرچی با بیان اینکه در حوزه سلامت کم توجهی می شود، اظهار داشت: بعد از جریانات اخیر در مورد نوسانات ارز و قیمت کالاها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقداماتی را انجام داد که مورد کم توجهی قرار گرفته است.

وی گفت: طی 2 ماه تعداد زیادی کالای خارجی تحت تاثیر معناداری قرار گرفتند ولی وزارت بهداشت مقابل تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو سینه سپر کرد تا کل افزایش قیمت دارو کمتر از 9 درصد در یک سال باشد و همچنان بر این مساله پافشاری می‌کنیم.

حریرچی افزود: هیچ شرکت دارویی نیست که بگوید ارز چهار هزار و 200 تومانی خواسته و ما آن را تامین نکرده‌ایم؛ چراکه سیستم رسیدگی سریع در این زمینه در بانک مرکزی وجود دارد و دولت با هوشمندی این شرایط را کنترل کرده است.

وی تصریح کرد: روزانه وضعیت داروخانه‌ها را به صورت لحظه‌ای و در سراسر کشور رصد می‌کنیم ولی باید توجه داشت که در همه کشورهای دنیا با بازار چندهزار قلمی دارو، کمبود یک تا 1.5 درصد قابل قبول و اجتناب ناپذیر است و قیمت ارز بهترین سیستم‌ها هم که تولیدکننده دارو هستند، به دلیل نوسانات مختلف است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: البته در زمینه برخی داروهای خارجی کمبود وجود دارد و تخلفاتی در مورد دارو و تجهیزات داریم، اگر کسی با دلار چهار هزار و 200 تومانی دارو وارد کند، باید با همان قیمت عرضه کند و در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سیستم نظارتی وجود دارد و از کانال‌های مختلفی بررسی می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه لازم است فرهنگ مردم در زمینه دارویی تغییر کند، اظهار داشت: مردم باید به داروی ایرانی اعتماد کنند و توجه داشته باشند که این داروها آزمایش های خود را با موفقیت گذرانده اند.

وی گفت: تدابیر لازم در زمینه آنچه باید در حوزه داروهای داخلی و خارجی انجام دهیم، صورت گرفته و اگر اتفاقی رخ دهد حتی تا سال‌های آینده در ذخیره رسمی و قانونی دارو مشکلی نخواهیم داشت.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز