مذاکرات دو کره زیر گیوتین زیاده خواهی آمریکا
لغو یکی از بلند پایه ترین نشست های دو کره از سوی کره شمالی در پی برگزاری رزمایش هوایی آمریکا و کره جنوبی، نشانه ای از چالش های پیش روی سه کشور برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره است.
کره شمالی که هنوز هیچ اقدام عملی برای از بین بردن تسلیحات هسته ای خود نکرده است حالا یک نشست را در آستانه برگزاری آن لغو کرده و به کره جنوبی و آمریکا هم پیامی هشدار آمیز داده است.
این کشور رزمایش هوایی بزرگ این دو طرف را که با جنگنده ها و بمب افکن های اتمی آمریکا برگزار می شود یک تهدید اساسی برای خود می داند.
آمریکایی ها در شرایطی از کره شمالی خواسته اند خلع سلاح اتمی شده و بمب های هسته ای اش را از کشور خارج کند که خود با بمب افکن های اتمی بر فراز شبه جزیره کره این کشور را مورد تهدید قرار داده اند.
در واقع خلع سلاح هسته ای کره شمالی که خواست اصلی آمریکاست و بیرون بردن موشک های بالستیک دوربرد کره شمالی از این کشور اگر محقق شود به این معناست که آمریکایی ها به راحتی می توانند زمام امور را در اختیار گرفته و در صورتی که کره شمالی بار دیگر به سمت این تسلیحات برود کل جامعه جهانی را علیه پیونگ یانگ بسیج کنند.
به نظر می رسد که هیات کره شمالی که به تازگی از چین دیدار کرد و سفرهای رهبر این کشور از پکن و دیدارش با رییس جمهور چین باعث شده است تا پکن هم در این باره نقشی موثر ایفا کند.
کره شمالی روز 12 ژوئن (22 خرداد) می خواهد اجلاس سران را با آمریکا در سنگاپور برگزار کند و برای این منظور در تلاش است تا مواضع خود را با چین هماهنگ کند.
اگر چه پکن از فرایند خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره حمایت می کند اما چین می گوید که آمریکا و کره جنوبی باید رزمایش ها را متوقف کنند.
لغو اجلاس کاری دو کره که برای امروز چهارشنبه از سوی دو کشور تعیین شده بود نشان می دهد که مواضع کره شمالی در مخالفت با این رزمایش ها با چین یکسان است.
در واقع اگر قرار است کره شمالی سایت های هسته ای اش را تعطیل کند و در مسیر خلع سلاح گام بردارد نمی تواند شاهد حضور جنگنده ها و بمب افکن های آمریکا باشد.
استاندارد دوگانه ای که کره شمالی از سوی آمریکا شاهد آن است می تواند اجلاس سران دو کشور را نیز به چالش بکشد.
دو کشور کماکان دارای روابط خصمانه هستند رزمایش های آمریکا برگزار می شود و تحریم ها ادامه دارد و هیچ فشاری از روی دوش کره شمالی برداشته نشده این در حالی است که بتازگی این کشور با آزاد کردن سه تبعه آمریکایی از خود حسن نیت نیز نشان داده است.
رزمایش ‘مکس تاندر’ که آمریکا و کره جنوبی برگزار می کنند از دیدگاه کره شمالی یک تمرین مشترک از سوی دو کشور برای حمله به پیونگ یانگ است.
این نگرانی اکنون در کره شمالی شکل گرفته است که وقتی این کشور خلع سلاح شود چه قدرتی برای مقابله با آمریکا و متحدانش خواهد داشت.
امروز ‘کیم کیه گوان’ معاون وزیر خارجه کره شمالی گفت که اگر قرار باشد ما تحت فشار نظامی آمریکا باشیم و این رزمایش ها برگزار شد آن زمان در باره دیدار سران دو کشور تجدید نظر خواهیم کرد.
این یکی از جدی ترین هشدارهای کره شمالی به آمریکا پیش از برگزاری اجلاس سران است و نشان می دهد دو کشور هر آن ممکن است مجبور به لغو این نشست شوند.
او افزود که ما نمی توانیم تحت فشار آمریکا به یک گوشه خزیده و سلاح های هسته ای را از دست بدهیم آمریکا باید صداقت نشان داده و پاسخی مناسب برای این شرایط داشته باشد.
اما وزارت دفاع کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرده است رزمایش که از روز جمعه گذشته شروع شده است و تا دو هفته ادامه می یابد به رغم درخواست و اعتراض کره شمالی همچنان ادامه خواهد یافت.
در پی این تحولات وزیران خارجه کره جنوبی و آمریکا نیز با یکدیگر تلفنی گفت و گو و برای هماهنگ سازی مواضع خود رایزنی کرده اند.
تحولات این هفته در شبه جزیره کره در شرایطی رخ می دهد که یک هیات از کره شمالی با مقام های چین درباره اوضاع منطقه در پکن رایزنی کرده است.
با این حساب به نظر می رسد که هر چه دو کشور به اجلاس سران نزدیکتر می شوند چالش هایشان نیز بیشتر می شود حالا همه چشم ها به ‘کیم جونگ اون’ رهبر کره شمالی و ‘دونالد ترامپ’ رییس جمهور آمریکا دوخته شده است که با سیر تحولات اخیر، چطور برخورد خواهند کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید