لازمه خروج مسکن از رکود، دوری از سیاست های انقباضی است
وزیر راه و شهرسازی به اجرای سیاست های انبساطی در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: برای خروج از رکود در بخش مسکن، دوری از سیاست های انقباضی ضروری است.
محمد اسلامی روز یکشنبه در حاشیه گشایش نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی در محل مصلی تهران در جمع خبرنگاران افزود: خبر خوش برای متقاصیان مسکن مهر این است که روند اجرای این طرح به جز موارد حقوقی و قضایی از توقف خارج شده و در تلاشیم تا سریعتر به اتمام برسد.
وی با یادآوری روند تکمیل و تحویل 500 هزار واحد مسکن مهر در کشور ادامه داد: از این تعداد 260 هزار واحد تکمیل شده است و در صورت وصل شدن انشعابات تحویل متقاضیان می شود؛ همچنین 240 هزار واحد در دست اجرا قرار دارد.
اسلامی با بیان اینکه سقف مسکن مهر هنوز بسته نشده است، گفت: افرادی که در موعد مقرر سهم آورده خود را واریز کرده باشند واحد مورد نظر را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: اکنون پردیس دیگر گنجایش ظرفیت جدید را ندارد و افراد می توانند در مسکن مهر پرند و یا هشتگرد ثبت نام کنند.
وزیر راه و شهرسازی به ساخت 400 هرار واحد مسکونی تا سال 1400 اشاره کرد و افزود: نقشه این کار تهیه شده و در مناطقی که مشکلات حقوقی حل شده است پیمانکاران کار اجرایی را آغاز کرده اند.
به گفته اسلامی، پیام این حرکت به چرخش درآمدن چرخ تولید مسکن برای اقشار هدف است.
وی با بیان اینکه در تلاشیم تا مسکن از رکود خارج شود، تاکید کرد: برای رسیدن به این مهم لازم است تا سیاست های انقباضی را تعطیل کنیم و با اجرای طرح هایی مانند تسهیلگری در ساخت و ساز و یا عرضه زمین به دنبال سیاست های انبساطی باشیم.
اسلامی به کارت اعتباری مصالح نیز اشاره کرد و افزود: برای اجرای آن در حال مذاکره هستیم تا با کنترل نقدینگی و جلوگیری از افزایش قیمت ها، قیمت تمام شده مسکن را کاهش دهیم.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را شتاب در پروژه های بازآفرینی شهری عنوان کرد و گفت: با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی این کار محقق خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در این طرح به دنبال این هستیم تا سرمایه گذاران را برای فعالیت در بافت های فرسوده فعال کنیم، ادامه داد: هدف این است تا زندگی در بافت های مرکزی و ناکارآمد احیا شود.
به گفته وزیر راه و شهرسازی در این طرح سه روش وجود دارد که شامل احیای بافت فرسوده توسط مالکین، احیای بافت توسط سرمایه گذاران و عرضه زمین از سوی دولت و وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن است که روش سوم خانه اولی ها در اولویت خواهند بود.
وی با بیان اینکه برنامه بازآفرینی به تمامی استانداران کشور ابلاغ شده است، گفت: در این طرح سالانه 270 محله نوسازی و بهسازی می شوند و تاکنون 92 شرکت برای اجرای این طرح ثبت نام کرده اند.
اسلامی ادامه داد: همچنین ساخت 200 هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید ابلاغ شده است که با مشارکت بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
**جای خالی احیای بافت های فرسوده در بودجه 98
همچنین رئیس کمیسیون مشترک درآمد پایدار شهری مجلس شورای اسلامی در حاشیه این نمایشگاه گفت: در لایحه بودجه 98 کل کشور برای بازسازی بافت های فرسوده و بازآفرینی، ردیف مشخصی دیده نشده است.
پروانه مافی در جمع خبرنگاران گفت: این موضوع باید در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد زیرا یکی از مهمترین موضوعات مسکن به شمار می آید.
وی با بیان اینکه مهمترین برنامه ای که رییس جمهوری در دولت دوازدهم اعلام کرد بحث بازآفرینی شهری بود، ادامه داد: در اجرای این طرح وزارت راه و شهرسازی با همراهی شهرداری ها دستگاه مجری خواهد بود.
مافی تاکید کرد: موضوع بازآفرینی شهری و احیای بافت فرسوده نه تنها در ایران که در کشورهای مختلف دنبال شده است.
وی به لزوم تامین مسکن برای جوانان اشاره کرد و افزود: در قانون تسهیل ازدواج مصوب سال 84، ایجاد مسکن حمایتی برای خانه اولی ها و زوج های جوان تاکید قرار گرفته اما اجرایی نشده است.
نخستین نمایشگاه بین المللی مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری، با حضور «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی آغاز بکار کرد و تا 25 دیماه دایر است.
بیان برنامه ها، ظرفیت ها، رویکردها و توانمندی ها و ارایه آخرین دستاوردهای حاصل شده در حوزه توسعه شهری برای جذب سرمایه گذاری های قابل انجام در پروژه های عمرانی کشور، از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام شده ست.
در این نمایشگاه 211 شرکت داخلی به معرفی دستآوردهای خود در حوزه ساخت و ساز با موضوع بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده میپردازند.
در آیین افتتاح این نمایشگاه، «حامد مظاهریان» معاون مسکن و ساختمان، «سیدسعید سید علایی» معاون توسعه مدیریت و منابع، «حبیبالله طاهرخانی» مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، «داود پرهیزکار» رئیس سازمان هواشناسی و «هوشنگ عشایری» مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران حضور یافتند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید