سهمیه ای برای اعضای بسیج در آزمون دانشگاه ها قید نشده است
هیات تخصصی دیوان عدالت اداری با رد شکایت شاکی خصوصی اعلام کرد که سهمیه ای برای بسیجیان در آزمون ورودی دانشگاهها قید نشده است.
در تبصره پنج بند یک دفترچه راهنمای آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد و دکتری سال 97 آمده است: نیروهای فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاههای مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمیشوند.
یکی از داوطلبان آزمون سراسری به موجب دادخواست ، ابطال تبصره پنج بند یک دفترچه راهنمای آزمون مذکور را از دیوان عدالت اداری تقاضا و در راستای تبیین خواسته خود اعلام کرده است: مطابق ماده 201 قانون استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دولت موظف است به پرسنل بسیجی با توجه به میزان و نوع فعالیت و همکاری خدماتی از قبیل اولویت در استخدام، استفاده از تسهیلات مسکن و وام، اولویت در واگذاری امکانات اشتغال و تسهیلات ویژه برای ورود به مراکز آموزش عالی واگذار کند.
در بخش دیگری از این شکایت آمده است: مطابق اصلاحیه ماده 10 آیین نامه اجرایی ماده 201 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کلیه امکانات لازم را برای ارتقای سطح علمی بسیجیانی که حائز شرایط ذیل باشند، برای آمادگی به منظور شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه ها فراهم آورد: 1- بسیجیانی که به دلیل ابراز شایستگی موفق به اخذ نشان از فرماندهی کل قوا شده یا میشوند. 2- بسیجیان نمونه (در هر سال و در هر استان یک نفر) 3- بسیجیانی که دارای درجه رزمجو و بالاتر بوده و حداقل 100 امتیاز داشته باشند (تا سقف 200 نفر برای دانشگاههای دولتی و 2 هزار نفر برای دانشگاههای غیردولتی) 4- بسیجیانی که در زمینههای علمی، فرهنگی و ورزشی رتبه اول را در کشور کسب کنند.
شاکی تصریح کرده است: در رأی شماره 606 هیات عمومی دیوان عدالت اداری، سازمان سنجش آموزش کشور پذیرفته است که همچنان قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مصوب 67 دارای اعتبار قانونی و لازم اجراست.
سازمان سنجش آموزش کشور نیز به موجب لایحهای دفاعیات خود را ارائه و عنوان کرده است: قانون مورد استناد مربوط به برگزاری آزمونهای آزمایشی، کلاسهای جبرانی و پیشبینی تسهیلات برای تغییر رشته یا دانشگاه بوده و برای ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دارا بودن حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه الزامی است؛ بنابراین بسیجیان فعال و عادی مشمول قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی نمیشوند.
سازمان سنجش تصریح کرده است رأی استنادی هیات عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص موضوع متفاوتی صادر شده است و مربوط به جانباز 25 درصدی است که سابقاً از سهمیه استفاده کرده و مجدداً تقاضای برخورداری از سهمیه مندرج در قانون خدمت رسانی به ایثارگران را کرده بود و هیات عمومی این مسأله را مغایر قوانین موضوعه تشخیص داده بود.
در بخش دیگری از دفاعیات سازمان سنجش آموزش کشور آمده است: قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مصوب 1367 و قانون خدماترسانی به ایثارگران مصوب 1391 مختص ایثارگرانی است که حداقل 6 ماه به صـورت داوطلبانه در جبهه ها حضور داشته یا از جانبازان، شهدا و خانواده آنها باشند؛ بنابراین در هیچ یک از قوانین موضوعه در خصوص ورود بسیجیان به دانشگاهها و موسسات عالی تسهیلاتی درنظرگرفته نشده است.
در نهایت هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی دیوان عدالت اداری با استماع شکایت شاکی و دفاعیات طرف شکایت، مبادرت به صدور رای و اعلام کرده است: حکم ماده 201 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مشعر بر تعیین سهمیه برای بسیجیان عزیز در آزمون های دانشگاهی نیست و صرفاً به لزوم ایجاد تسهیلات برای ورود به دانشگاهها اشاره دارد. ماده 10 آئین نامه اجرایی ماده قانونی مذکور هم به موجب مصوبه شماره 131590/ت 2616 هـ مورخ 18 خرداد سال 83 هیات وزیران اصلاح شده و صرفاً به لزوم برگزاری کلاسهای آمادگی برای شرکت در آزمونها تائید شده است.
این حکم میفزاید: قانونگذار به شرح ماده 70 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب سال 1391 به عنوان آخرین اراده خود سهمیهای برای اعضای بسیج در آزمونها تعیین نکرده است. بنابراین تبصره مورد شکایت مغایر قانون و خارج از حدود اختیار تشخیص نمیشود. بنابراین رای به رد شکایت مطروحه صادر و اعلام میشود این رای طی مهلت 20 روز پس از صدور از سوی رئیس دیوان عدالت اداری یا 10 نفر از قضات دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید