سالانه سوختگی در کشور 180 هزار نفر می باشد
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سوختگی می شوند شایعترین آن سوختگی الکتریکی است که هر سال 1300 نفر را دچار قطع عضو می کند.
محمد هادی ایازی روز یکشنبه در یک نشست خبری که در بیمارستان حضرت فاطمه(ص) برگزار شد، افزود: سوختگی بیماری نیست، ولی به واسطه حوادثی که برای فرد به وجود می آید دچار مشکلات عدیده ای شده و حتی در جامعه تحقیر می شوند از جمله اینکه درمان هر فرد دچار سوختگی حداقل پنج میلیون تومان هزینه به نظام سلامت تحمیل می کند.
وی اظهار داشت: کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه تحرک بیشتری دارند، بیشتر دچار حادثه سوختگی می شوند و سالمندان نیز به علت اینکه تحرک کمی دارد و در برابر حادثه نمی توانند از خود مقاومت نشان دهند، بیش از سایر افراد می سوزند.
ایازی ادامه داد: پیشگیری از سوختگی نیازمند همکاری دستگاه های مختلف است و به طور کلی 25 درصد از موضوعات سلامت در اختیار وزارت بهداشت و 75 درصد نیز دست مردم است که مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه باید از اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت استفاده کنیم، تصریح کرد: فرهنگ سازی برای پیشگیری از سوختگی بسیار ضرروی است و رسانه ها در این زمینه نقش اساسی بر عهده دارند.
ایازی به کمیته ملی پیشگیری از سوختگی اشاره کرد و گفت: دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، آتش نشانی و شهرداری اقدامات خوبی برای پیشگیری از سوختگی در این کمیته انجام داده اند و لازم است سایر نهادها نیز در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی افزود: در حال حاضر برخی بیمارستانهای کشور بخش های سوختگی دارند که به آسیب دیدگان خدمات درمانی ارائه می دهند و دو بیمارستان سوختگی نیز در حال ساخت است.
ایازی ادامه داد: سوختگی ناشی از وسایل الکتریکی شایعترین نوع سوختگی است به طوری که سالانه هزار و 300 نفر به واسطه برق گرفتگی دچار قطع عضو در کشور می شوند.
وی اظهار داشت: جامعه کارگری بیشتر در معرض این نوع سوختگی هستند و باید وزارت نیرو و وزارت کار اقدامات پیشگیری در این زمینه را انجام دهند.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت به سند ارتقای فرهنگ سلامت اشاره کرد و گفت: این سند توسط شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده و باید همه دستگاهها و وزارتخانه ها در حوزه پیشگیری اقدامات اساسی را انجام دهند.
وی همچنین از چاپ کتاب بهداشت عمومی برای دوره دوازدهم متوسطه توسط وزارت آموزش و پرورش در سال جاری خبر داد.
ایازی تصریح کرد: دانش آموزان سفیران سلامت هستند و می توانند در برابر پیشگیری از حوادث از جمله سوختگی در خانواده موثر باشند و باید این فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید