وکیل آنلاین

رای شماره ١٩۶٣ ھیات عمومی دیوان عدالت اداری

رای شماره ١٩۶٣ ھیات عمومی دیوان عدالت اداری

با موضوع: ابطال مواد ٢٢ تعرفه عوارض سال ١٣٩۴ و ٢١ عوارض سال ١٣٩۵ شھرداری یزد مصوب شورای اسلامی شھر یزد

١٣٩٧/١١/٢۴ ٩۶٠١٠۵٢ شماره

بسمه تعالی

جناب آقای اکبرپور

رئیس ھیأت مدیره و مدیرعامل محترم روزنامه رسمی جمھوری اسلامی ایران

با سلام

یک نسخه از رأی ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ٩٧٠٩٩٧٠٩٠۵٨١١٩۶٣ مورخ ٢۵/١٠/١٣٩٧ با موضوع: «ابطال مواد ٢٢ تعرفه عوارض سال ١٣٩۴ و ٢١ عوارض سال ١٣٩۵ شھرداری یزد مصوب شورای اسلامی شھر یزد» جھت درج در روزنامه رسمی به پیوست ارسال می گردد.

مدیرکل ھیأت عمومی و ھیأتھای تخصصی دیوان عدالت اداری ـ مھدی دربین

تاریخ دادنامه: ٢۵/١٠/١٣٩٧ شماره دادنامه: ١٩۶٣ شماره پرونده: ٩۶/١٠۵٢

مرجع رسیدگی: ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری

شاکی: بانک صادرات یزد با وکالت خانم سعیده محمدی

موضوع شکایت و خواسته: ابطال ماده ٢٢ از تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۴ و ماده ٢١ از تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۵ مصوب شورای اسلامی شھر یزد گردش کار: خانم سعیده محمدی به وکالت از بانک صادرات یزد به موجب دادخواستی ابطال ماده ٢٢ تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۴ و ماده ٢١ تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۵ مصوب شورای اسلامی شھر یزد در خصوص عوارض تابلو بانکھا را خواستار شده و در جھت تبیین خواسته اعلام کرده است که:

«با سلام و احترام به استحضار می رساند:

١ـ شورای اسلامی شھر یزد به موجب مصوبات خود در سالھای ١٣٩۴ و ١٣٩۵ به شھرداری مجوز دریافت عوارض تابلو از بانکھا از جمله بانک صادرات یزد اعطا نموده است.

٢ـ کمیسیون ماده ٧٧ قانون شھرداریھا به موجب رأی شماره ١٣٠ ـ ٩۶ ـ ١٠/۵/١٣٩۶ این بانک را ملزم به پرداخت مبلغ ۶۶٧/۶۶۶/٣٩۶ ریال بابت عوارض تابلو نموده است.

٣ـ مطابق بندھای ١۶ و ٢۶ ماده ٧١ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراھای اسلامی کشور مصوب سال ١٣٧۵ تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شھر و ھمچنین تغییر نوع و میزان آن از جمله وظایف شورای اسلامی شھر تعیین شده است. نظر به اینکه به موجب تبصره ١ ماده ۵٠ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ١٣٨٧ شوراھای اسلامی شھر و بخش جھت وضع ھر یک از عوارض محلی جدید که تکلیف آنھا در این قانون مشخص نشده باشد صلاحیت وضع عوارض دارند، بنابراین شوراھای اسلامی شھر در تصویب عوارض ملی صلاحیت ندارند. با عنایت به اینکه حوزه فعالیت بانکھا غیرمحلی و کشوری می باشد در نتیجه مصوبه شورای اسلامی شھر یزد در خصوص اخذ عوارض بابت نصب تابلو بانکھا خلاف قانون می باشد. در ـ ۶٨٠ ،١٣٩١/۴/٢۶ ـ ٢٢٠ ،١٣٩٠/۶/٧ ـ٢۴١ ،١٣٨٩/١١/١۶ـ٢ شماره آراء استناد به و موضوع تأیید ….و ٣۴۴ ،۴٠٧ و ۴٠۶ ،٢٢١ ،٢٢٠ ،٢١٩ ،٧۵٩ الی ٧٢۴ ھای شماره آراء و ١٣٩۵/١١/١٩ ـ ١٢٢٩ ،١٣٩۵/٩/١۶ صادره از ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری (لازم الاتباع برای کلیه شعب دیوان) که چنین اشعار می دارد وضع عوارض و بھای خدمات برای بانکھا توسط شورای اسلامی شھر به دلیل اینکه حوزه فعالیت بانکھا کشوری و ملی بوده و محلی تلقی نمی گردد (به غیرمحلی بودن آنھا تأکید شده است) مغایر قانون تشخیص و ابطال شده است، لذا با این ترتیب مطالبه وجه و صدور رأی و الزام بانک به پرداخت ھر مبلغ بابت عوارض نصب تابلو فاقد وجاھت قانونی و محکوم به رد می باشد.

۴ـ با عنایت به آراء صادره از دیوان عدالت اداری به شرح صدرالذکر مبنی بر اینکه حوزه فعالیت بانکھا غیرمحلی و کشوری بوده و شوراھای اسلامی شھر صرفاً برای تصویب عوارض محلی صلاحیت داشته و نه ملی و نکته حائز اھمیت دیگر اینکه با توجه به تابلوھای منصوبه بر سردر بانکھا علی القاعده مبین معرفی محل استقرار و فعالیت اماکن مذکور است و متضمن تبلیغاتی در زمینه ارائه خدمات مربوط نیست و اصولاً شھرداری در خصوص مورد ارائه کننده خدمتی نیست تا به دریافت بھای آن محق باشد (صراحت رأی شماره ٢۴١ـ ٧/۶/١٣٩٠ ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری) بنابراین مصوبه شورای اسلامی شھر یزد در خصوص برقراری ھرگونه عوارض برای بانکھا از جمله عوارض نصب تابلو، خلاف قانون و مغایر ھدف و حکم قانونگذار و خارج از حدود اختیارات شورای اسلامی شھر می باشد، لذا به استناد بند ١ ماده ١٢ و ماده ٨٨ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری از ھیأت دیوان تقاضای ابطال مصوبات مذکور را دارد. ضمناً با توجه به اینکه علی رغم پیگیریھای مستمر شماره مصوبه شورای اسلامی شھر یزد در خصوص موضوع به این بانک ارائه نگردیده، تقاضای استعلام شماره مصوبات از شورای اسلامی شھر یزد را دارد» متن تعرفه ھای مورد اعتراض به قرار زیر است: تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۴ شھرداری یزد:

«٢٢ (عوارض تابلو

توضیحات:

١ـ بانکھا و مؤسسات مالی و اعتباری حداکثر عرض ۵ متر با ارتفاع ١٣٠ سانتی متر و ھمچنین دفاتر مرکزی شرکتھا، دفاتر و نمایندگی ھای بیمه از پرداخت عوارض یک تابلو منصوبه سر درب با عرض ساختمانی و ارتفاع تا ١٣٠ سانتی متر معاف و مازاد بر آن براساس تابلوھای شناسایی محاسبه می شود و در صورت داشتن تابلوی دوم، عوارض آن براساس تبلیغاتی ایرانی محاسبه خواھد شد. در صورت نصب تابلو در پشت بام برابر بند ٨ ـ ٢٢ مشمول عوارض می گردد.

٢ـ کلیه متقاضیان که تمایل دارند نسـبت به زیبا سازی (تعویض) تابلوھای خود اقدام نمایند، علاوه بر تخـفیف خوش حسابی، از زمان نصب تابلوی جایگزین مشمول ١٠ %تخفیف زیبا سازی عوارض تابلو می گردند.

٣ـ نصب تابلو در معابر و پیاده روھا تنھا در صورت کسب مجـوز از سازمان رفاھی و تفریحی شـھرداری امکان پذیر می باشد در غیراین صورت شھرداری از طریق اداره اجرائیات نسبت به جمع آوری تابلوھا اقدام خواھد نمود.

۴ـ تـابلوھای منصوبه پشت بام ھا در صورت عـدم رعـایت ضوابط طرح تفضیلی یا عدم تأیید استحکام سازه از سوی سازمـان رفاھـی تفریحی، جمع آوری و عـوارض مدت نصب آن با توجه به ضوابط این ردیف و متناسب با زمان بھره برداری محاسبه و اخذ خواھد شد. سازمان رفاھی تفریحی مکلف به دادن اخطار به بھره بردار جھت  جمع آوری می باشد و در صورت عدم جمع آوری ھرگونه مسئولیت به عھده بھره بردار است.٨ ـ ٢٢ (عوارض تابلوھای منصوبه پشت بام: عوارض سالیانه تابلوھای پشت بام بانکھا، شرکتھای دولتی، مخابرات، مؤسسات مالی و اعتباری به ازاء ھر مترمربع p ٢٠٠ و ھمچنین فروشگاه ھا و مجتمع ھای تجاری و مسکونی و… که به صورت تابلو، بیلبورد و استند باشند و تبلیغات مرتبط با ھمان واحد را داشته باشند، منوط به اخذ مجوز از سازمان رفاھی تفریحی شھرداری یزد با ضریب ۵٠p و در صورت کسب مجوز و یا پرداخت یکسال کامل از ابتدای سال دوم با ضریب ۴٠p) در صورتی که قبل از نصب عوارض پرداخت گردد با مجوز محاسبه می شود) (با انعقاد قرارداد و بنای ماندگاری)

تبصره١ـ در صورت انجام تبلیغات غیر، محاسبه عوارض بر مبنای بیلبورد تبلیغاتی انجام می گردد. (به ازای ھر مترمربع روزانه p ١( تبصره٢ـ تابلوھایی که در پشت بام مغازه ھا یا فروشگاه ھا طوری نصب شده که از میدان و یا خیابان اصلی قابل رؤیت باشد در این گونه موارد بالاترین قیمت منطقه بندی ملاک عمل محاسبه عوارض خواھد بود.

تبصره٣ـ یک عدد تابلو جھت شناسایی شرکتھا و ادارات دولتی با رعایت ضوابط از پرداخت عوارض معاف
گردد. »

تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۵ شھرداری یزد:

«٢١ (عوارض تابلو

توضیحات:

١ـ بانکھا و مؤسسات مالی و اعتباری حداکثر عرض ۵ متر با ارتفاع ١٣٠ سانتی متر و ھمچنین دفاتر مرکزی شرکتھا، دفاتر و نمایندگیھای بیمه از پرداخت عوارض یک تابلو منصوبه سر درب با عرض ساختمان و ارتفاع تا ١٣٠ سانتی متر معاف و مازاد بر آن براساس تابلوھای شناسایی محاسبه می شود و در صورت داشتن تابلوی دوم، عوارض آن براساس تبلیغاتی ایرانی محاسبه خواھد شد. در صورت نصب تابلو در پشت بام برابر بند ٨ ـ ٢١ مشمول عوارض می گردد.

٢ـ چنانچه در ذیل تابلوھای شناسایی (اعم از با مجوز یا بدون مجوز) نام و یا تصویر یک نوع کالای خاص درج شده باشد، آن قسمت از تابلو که به صورت تبلیغاتی می باشد، مشمول عوارض تبلیغاتی (طبق ضوابط تابلوھای تبلیغاتی) و مابقی طبق ضوابط تابلوھای شناسایی (با اعمال معافیت) محاسبه می گردد.

٣ـ تابلوھای فرسوده و نازیبا ضمن دادن مھلت مناسب باید از سطح شھر جمع آوری و یا تعویض گردد. در غیراین صورت شھرداری رأساً اقدام به جمع آوری خواھد نمود و ھزینه ھای جمع آوری به اضافه ١۵ %در زمان تحویل تابلوھای جمع آوری شده به مالک، اخذ خواھد شد.

۴ـ در صورت عدم موافقت شھرداری با ادامه نصب تابلو، مالک موظف به جمع آوری تابلو خواھد بود و در صورت عدم جمع آوری، شھرداری نسبت به جمع آوری اقدام و ھزینه جمع آوری به اضافه ١۵ %را در زمان تحویل تابلو اخذ خواھد نمود، در صورت موافقت شھرداری با ادامه نصب تابلو، ضمن وصول عوارض معوقه بر اساس تعرفه این ردیف با صدور مجوز عوارض از آن به بعد بر اساس ردیف (١ـ ٢١ (محاسبه و وصول خواھد گردید.

۵ ـ عوارض معوقه این ردیف به استناد تبصره ذیل بند۴ ردیف٢٢ تعرفه سال ١٣٩٣ ،برابر ضابطه و قیمت سال جاری محاسبه و دریافت خواھد گردید.

۶ ـ کلیه متقاضیان که تمایل دارند نسـبت به زیبا سازی (تعـویض) تابلوھای خود اقدام نمایند علاوه بر تخـفیف خوش حسابی، از زمان نصب تابلوی جایگزین مشمول ١٠ %تخفیف زیبا سازی عوارض تابلو می گردند.

٧ـ نصب تابلو در معابر و پیاده روھا تنھا در صورت کسب مجوز از سازمان رفاھی و تفریحی شھرداری امکان پذیر می باشد. در غیراین صورت شھرداری از طریق اداره اجرائیات نسبت به جمع آوری تابلوھا اقدام خواھد نمود.

٨ ـ تابلوھای منصوبه پشت بام ھا در صورت عدم رعایت ضوابط طرح تفضیلی یا عدم تأیید استحکام سازه از سوی سازمان رفاھی تفریحی، جمع آوری و عـوارض مدت نصـب آن با توجه به ضوابط این ردیف و متناسب با زمان بھره برداری محاسبه و اخذ خواھد شد. سـازمان رفاھی و تفریحی مکلّف بـه دادن اخطار به بھره بردار جھت جمع آوری می باشد و در صورت عدم جمع آوری ھرگونه مسئولیت به عھد بھره بردار است.٨ ـ ٢١ (عوارض تابلوھای منصوبه پشت بام:

عوارض سالیانه تابلوھای پشت بام بانکھا، شرکتھای دولتی، مخابرات، مؤسسات مالی و اعتباری به ازای ھر مترمربع p ٢٠٠ و ھمچنین فروشگاه ھا و مجتمع تجاری و مسکونی و… که به صورت تابلو، بیلبورد و استند باشند و تبلیغات مرتبط با ھمان واحد را داشته باشد، منوط به اخذ مجوز، از سازمان رفاھی تفریحی شھرداری یزد با ضریب P ۵٠ و در صورت کسب مجوز و یا پرداخت یکسال کامل از ابتدای سال دوم با ضریب p ۴٠) درصورتی که قبل از نصب عوارض پرداخت گردد با مجوز محاسبه می شود) (با انعقاد قرارداد و بنای ماندگاری).

تبصره١ :در صورت انجام تبلیغات غیر، محاسبه عوارض، بر مبنای بیلبورد تبلیغاتی انجام می گردد. (به ازای ھر مترمربع روزانه p ١( تبصره٢ :تابلوھایی که در پشت بام مغازه ھا یا فروشگاه ھا طوری نصب شده که از میدان و یا خیابان اصلی قابل رؤیت باشد، در این گونه موارد بالاترین قیمت منطقه بندی ملاک عمل محاسبه عوارض خواھد بود.

تبصره٣ :یک عدد تابلو سردر جھت شناسایی شرکتھا و ادارات دولتی با رعایت ضوابط از پرداخت عوارض معاف گردد.

تبصره۴ :به منظور تشویق صاحبان مشاغل در ساماندھی تابلوھای شناسائی اصناف و تأثیر این موضوع بر ایمنی شھروندان و زیباسازی شھر، به موجب بند ۴ صورتجلسه مورخ ١٩/٢/١٣٩۴ تخفیفاتی به شرح زیر به صاحبان مشاغل اعمال می گردد. ردیف زمان اصلاح یا جمع آوری تابلو درصد تخفیف

١ از زمان دریافت اخطار شھرداری تا ٢٠ روز پس از آن %١٠٠
٢ از روز ٢١ دریافت اخطار شھرداری تا روز ٣٠% ۵٠
٣ از روز ٣١ دریافت اخطار شھرداری تا روز ۴۵% ٢۵

در پـاسخ بـه شکـایت مـذکور، رئیس شـورای اسـلامی شھر یـزد بـه موجب لایحه شماره ٩۶١٠٠٣٠٨۵ ـ ١٩/١٠/١٣٩۶ توضیح داده است که:

«احتراماً عطف به ابلاغیه واصله از آن مرجع به شماره ٩۶٠٩٩٨٠٩٠۵٨٠٠٩٣٣ـ ۴/٩/١٣٩۶ موضوع شکایت بانک صادرات یزد با وکالت خانم محمدی به خواسته ابطال مصوبه شورای اسلامی شھر یزد در سالھای ١٣٩۴ و ١٣٩۵ در خصوص عوارض تابلو بانکھا در مقام دفاع ضمن ارسال تصویر مدارک مورد استناد به استحضار می رساند: با عنایت به بند٢۶ ماده ۵۵ قانون شھرداریھا یکی از وظایف شھرداریھا پیشنھاد برقراری یا الغاء عوارض شھر و ھمچنین تغییر نوع و میزان آن اعم از کالاھای وارداتی و غیره و ارسال یک نسخه از تصویب نامه برای اطلاع وزارت کشور است که در اجرای این بند قانونی شھرداری می باید تعرفه عوارض پیشنھادی خود را برای اجرا در سال بعد به شورای اسلامی شھر ارائه و شورا نیز در اجرای بند ١۶ ماده ٧١ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراھای اسلامی کشور و انتخاب شھرداران مصوب سال ١٣٧۵ با اصلاحات بعدی تعرفه پیشنھادی شھرداری را بررسی و تصویب کند در مانحن فیه مقررات مزبور دقیقاً رعایت شده است و تا زمانی که این عوارض از طرف فرمانداری مورد اعتراض واقع نشده و شورای حل اختلاف استان آن را تغییر نداده یا حسب ماده ٧٧ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراھا به وسیله وزیر کشور لغو اصلاح نشده به قوت خود باقی است علیھذا شورا در حال اقدام بر اساس مکانیزم حقوقی و وجودی خود مطابق قانون می باشد و نمی توان به این دلیل که ممکن است منافع بانک کاھش یابد مصوبات شورا را قابل نقض دانست که در ذیل، توضیحاتی در خصوص عوارض تابلو ارائه و مستندات وضع آن را اعلام می نماید:

١ـ در قسمت توضیحات ردیف ٢١ تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۵ صراحتاً ذکر گردیده که بانکھا و مؤسسات مالی و اعتباری حداکثر عرض ۵ متر با ارتفاع ١٣٠ سانتی متر از پرداخت عوارض یک تابلو منصوبه سردرب معاف و مازاد بر آن بر اساس تابلوھای شناسایی محاسبه می شود و در صورت داشتن تابلوی دوم، عوارض آن بر اساس تبلیغاتی ایـرانی محاسبه خـواھد شد در صـورت نصب تـابلو در پشت بـام برابر بند ٨ ـ ٢١ مشمول عـوارض می گردد لذا تابلوی منصوبه سردرب توسط بانک مذکور از پرداخت عوارض معاف بوده و طبق رأی شماره ١٣٠ـ٩۶ صادره از کمیسیون ماده ٧٧ که ضمیمه دادخواست شاکی و مورد استناد وی می باشد عوارض تابلوی منصوبه پشت بام محاسبه شده است.

٢ـ نظر به اینکه تابلوی بانک مذکور در پشت بام نصب شده نه سر درب لذا تابلوی شناسایی محسوب نمی شود چرا کـه تـابلوھای شناسایی طبـق مبحث بیستم مقررات ملـی ساختمان، مستقیماً متصل به دیواره خارجی بنا یا عناصر سازه ای به صورت موازی با دیوار خارجی بنا نصب می گردد و مطابق بند ٢٠ ـ ٩ ـ ٢ مبحث مارالذکر، سطح مجاز تابلوھای تبلیغاتی، تابلوھای معرف کاربری، تابلوھای نام ساختمان و تابلوھای داخل ساختمان بر اساس مقررات مورد عمل شھرداریھا محاسبه و تعیین می گردد ھمچنین در بند ٢٠ ـ ١٠ ـ ۵ ـ ٣ صراحتاً بیان شده که حریم نصب تابلوھای تبلیغاتی طبق ضوابط شھرداریھا است.

٣ـ در مصوبه شورای عالی شھرسازی و معماری در خصوص ضوابط و مقررات ارتقاء کیفی سیما و منظر شھری ممنوعیت نصب تابلو در پشت بام قید شده است که در بند ٣ـ ١ـ ۵ صراحتاً اعلام می دارد، تعدد تابلوھای معرف کاربری در یک منظر شھری مجاز نمی باشد و ھر تصرف تنھا مجاز به استفاده از یک تابلو در نما یا جداره ھر یک از معابر شھری که تصرف مذکور در حاشیه آن قرار دارد است.

۴ـ در مقررات ملی ساختمان مبحث بیستم در مورد علایم و تابلوھا در بند ٢٠ ـ ١٣ـ ٢ چنین عنوان شده: چنانچه تابلویی ناھماھنگ با ضوابط مصوب باشد بسته به میزان ناھماھنگی به دارنده تابلو مھلت داده می شود تا نسبت به جمع آوری و یا اصلاح و تطبیق آن با ضوابط موجود اقدام نماید. نحوه برخورد با تابلوھای ناھماھنگ و مھلت ھای لازم جھت جمع آوری، اصلاح و تطبیق آنھا با ضوابط مصوب و میزان جرایم تابلوھا را مقررات شھرداریھا تعیین می کند لذا شھرداری یزد در سال ١٣٩۴ توسط جراید، رادیو و بیلبوردھای تبلیغاتی سطح شھر در مورد مھلت جمع آوری تابلوھای پشت بام اعلام عمومی نمود حتی اداره درآمدھای عمومی شھرداری طی نامه شماره ٢٣٠/٩۵٠٠٢٢٩٧٩ ـ ١١/۵/١٣٩۵ بـه سرپرستی بانک صادرات، میزان بـدھی آن اداره از ابتدای سال ١٣٩۴ لغایت پایان مرداد ماه سال ١٣٩۵ بابت عـوارض تابلوی منصوبـه پست بام را مشخص و اعلام نمود در صورت جمع آوری تابلو مشمول تخفیف می گردد لیکن نامبرده ھیچ اقدامی در این خصوص به عمل نیاورده است. علی ایحال نظر به اینکه تعرفه عوارض و بھای خدمات این شھرداری به استناد تبصره ١ ماده ۵٠ قانون مالیات بر ارزش افزوده و بعد از طی مراحل قانونی و آگھی عمومی به تصویب شورای اسلامی شھر رسیده و به این شھرداری ابلاغ گردیده و در آن میزان عوارض تابلوی منصوبه پشت بام را مشخص شده و شھرداری در وصول عوارض مذکور صرفاً به وظایف و تکالیف قانونی خود عمل نموده است و شاکی نیز در دادخواست تقدیمی ھیچ گونه دلایل و مستنداتی در خصوص ابطال عوارض تابلو ارائه نکرده لذا از محضر قضات دانشمند و منصف ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری تقاضای رد شکایت شاکی و ابقاء عوارض معترض عنه را می نماید.» در اجرای ماده ٨۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال١٣٩٢ پرونده به ھیأت تخصصی شوراھای اسلامی دیوان عدالت اداری ارجاع می شود و ھیأت مذکور در خصوص خواسته شاکی، بند ٨ ـ ٢٢ از تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۴ از ماده ٢٢ و بند ٨ ـ ٢١ از تعرفه عوارض و بھای خدمات سال ١٣٩۵ ماده ٢١ تحت عنوان عوارض تابلوھای منصوبه پشت بام و ھمچنین اخذ عوارض در صورت داشتن تابلوی دوم مندرج در مواد ٢١ و ٢٢ سالھای مذکور مصوب شورای اسلامی شھر یزد را به استناد مواد ١٢ و ٨۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات ندانسته است و به موجب دادنامه شماره ٢٠٠ ـ ١٧/٩/١٣٩٧ رأی به رد شکایت شاکی صادر کرده است. رأی مذکور به علت عدم اعتراض از سوی رئیس دیوان عدالت اداری و یا ده نفر از قضات دیوان عدالت اداری قطعیت یافته است. رسیدگی بـه مـواد ٢٢ تعرفـه عـوارض در سال ١٣٩۴ و ٢١ تعرفـه عـوارض در سال ١٣٩۵ شھرداری یزد مصوب شورای اسلامی شھر یزد در خصوص تعرفه عوارض تابلوھای معرف در دستور کار ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری قرار گرفت.ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ٢۵/١٠/١٣٩٧ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

رأی ھیأت عمومی

با توجه به اینکه در آراء متعدد ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری وضع عوارض برای تابلوھای معرف در مصوبات شوراھای اسلامی شھرھا مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات تشخیص و ابطال شده است، بنابراین وضع عوارض برای تابلوھای معرف در اندازه استاندارد یا بیش از آن در مواد ٢٢ تعرفه عوارض سال ١٣٩۴ و ٢١ تعرفه عوارض سال ١٣٩۵ شھرداری یزد به دلایل مندرج در رأی شماره ۴١۵ ـ ١۶/۶/١٣٩۵ ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات قانونی است و مستند به بند ١ ماده ١٢ و ماده ٨٨ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ١٣٩٢ ابطال می شود.

                                                                    رئیس ھیأت عمومی دیوان عدالت اداری ـ محمدکاظم بھرامی