خروج آمریکا از برجام، امنیت و صلح جهانی را به خطر می اندازد
«نوری المالکی» معاون رئیس جمهوری عراق تاکید کرد: خروج آمریکا از برجام، به منزله زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی است و امنیت و صلح بین المللی را به خطر خواهد انداخت.
این روزها شاهد تهدیدات آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هستیم و می شنویم که ترامپ قرار است روز 12 ماه مه (22 اردیبهشت) اظهارات مهمی در خصوص برجام داشته باشد.
دبیرکل حزب الدعوه اسلامی عراق افزود: واقعیت آن است که توافق هسته ای غیر قابل نقض یک طرفه از سوی آمریکاست چون کشورهای اروپایی، روسیه و چین با نقض برجام مخالف هستند و آن را نمی پذیرند.
معاون رئیس جمهوری عراق اظهار داشت: برای آمریکا بهتر است که برجام طبق ضوابطی که روی آن توافق شده است، اجرا شود و بر اساس آن پیش برود.
المالکی تداوم اجرای برجام از سوی طرف های مختلف را به نفع منطقه و جهان دانست و گفت: برجام، به منزله یک پیروزی برای همه بشریت، و نیز منطقه و همه دوستداران صلح در جهان است.
معاون رئیس جمهوری عراق تاکید کرد: خروج از برجام به عنوان توافق نامه ای که به امضا رسیده و در سازمان ملل و شورای امنیت تایید شده است، بطور قطع به منزله نقض و زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی است.
المالکی که در زمان به توافق رسیدن ایران و گروه 1+5 ، مسوولیت نخست وزیر عراق را به عهده داشت، گفته بود: توافق هسته ای گامی بزرگ به سوی امنیت و ثبات در منطقه است.
وی با اعلام حمایت عراق از توافق، گفته بود برجام باعث دور شدن کانون های بحران از منطقه می شود و کشورش آمادگی همکاری در تداوم این مسیر را دارد.
المالکی ابراز امیدواری کرده بود که مسیر اعتمادسازی و تقویت گفت وگو ادامه یابد و منطقه روزی شاهد خلع سلاح کامل هسته ای و کشتار جمعی شود و عراق همواره از گفت وگو و راه حل های مسالمت آمیز برای حل همه بحران ها حمایت کرده و از این گام مهم نیز حمایت می کند.
قرار است دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز 22 اردیبهشت ماه جاری درباره تمدید تعلیق تحریمهای هستهای ایران تصمیم گیری و خروج یا ماندن کشورش در برجام را اعلام کند. او هشدار داده است که چنانچه برجام اصلاح نشود از این توافق خارج خواهد شد.
روسیه و چین در بیانیه ای مشترک بر حمایت کامل خود از اجرای موثر برجام در شکلی که در قطعنامه 2231 شورای امنیت تصویب شده است، تاکید کرده اند.
در بیانیه مشترک روسیه و چین آمده است: روسیه و چین این واقعیت را می پذیرند که اجرای پایدار و مستمر برجام سهم قابل توجهی در تحکیم ساختار جهانی عدم اشاعه هسته ای و نیز امنیت بین المللی دارد. اطمینان داریم امضای برجام به وضوح نشان داد که مسائل مشکل دار در عرصه عدم اشاعه تسلیحات فقط می تواند از راه های سیاسی-دیپلماتیک مطابق با پیمان ان.پی.تی حل و فصل شود.
سران کشورهای اروپایی و بیش از 120 کشور عضو پیمان منع اشاعه سلاح های هسته ای(ان.پی.تی) نیز از بیانیه روسیه و چین در دفاع از برجام که در دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری پیمان ان.پی.تی منتشر شد، حمایت کرده اند.
دفتر نخستوزیری انگلیس نیز با انتشار بیانیه ای با تاکید بر حفظ توافق هسته ای ایران، اعلام کرد که سران انگلیس، فرانسه و آلمان توافق کردند برجام همچنان بهترین گزینه است.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز بارها بر اهمیت حفظ برجام و پابرجا نگهداشتن آن به عنوان یک توافق بین المللی تاکید و اعلام کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در 10 گزارش خود پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است.
رسانه های اروپایی و آمریکایی گزارش داده اند که جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا و همچنین تعدادی از مقامات اروپایی در تلاش هستند تا مانع از هم پاشیدن توافق هسته ای ایران شوند.
این در حالی است که تحرک های لابی صهیونیستی و سعودی برای ترغیب ترامپ به خروج از برجام طی ماههای اخیر بشدت افزایش یافته و در همین زمینه نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه هفته گذشته در اقدامی جدید با نمایش تصاویری، ایران را به فعالیت های غیرصلح آمیز هسته ای متهم کرد. بسیاری از کشورهای جهان بویژه سران اروپا در واکنش به ادعای نتانیاهو اعلام کردند که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در 10 گزارش پایبندی ایران به برجام را تایید کرده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، پیش از اظهارات نخستوزیر رژیم صهیونیستی، او را به چوپانی دروغ گو تشبیه کرد که بازهم میخواهد درباره برنامه هستهای ایران، سخن کذب و دروغ بگوید.
وزیر امور خارجه ایران همچنین روز جمعه گذشته در پیامی ویدئویی آمریکا و اروپا را خطاب قرار داد و اتمام حجت کرد که هیچگونه مذاکره مجددی یا قرارداد دیگری درباره اعمال محدودیت برای فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران خارج از مفاد برجام و نیز موضوع موشک های دفاعی کشورمان پذیرفته نیست و پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک زمانی ممکن است که همه طرف ها از آن منتفع شوند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید