وکیل آنلاین

جایزه تکریم ارباب رجوع اهدا می شود

تکریم-ارباب-رجوع

جایزه تکریم ارباب رجوع اهدا می شود

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: جایزه تکریم ارباب رجوع به مدیران قضایی و دادگستری هایی که در این حوزه پیشرو باشند، اهدا خواهد شد.

حجت الاسلام هادی صادقی روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی مددکاری اجتماعی و توسعه پایدار در جمع اظهار داشت: جایزه تکریم ارباب رجوع به مدیرانی که در این زمینه اهتمام دارند و همچنین به دادگستری هایی که در تکریم ارباب رجوع پیشرو هستند، اهدا می شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه توضیح داد: امسال ارزیابی های لازم در این زمینه انجام می شود و مراسم اعطای جایزه در سال آینده برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت های صورت گرفته و تجربیات به دست آمده در حوزه تعالی فرهنگی در قوه قضاییه پیش بینی کرد: همانگونه که در بحث تعالی فرهنگی این کار را کردیم و رقابت ایجاد شد، امیدواریم پس از اعطای این جایزه نیز شاهد رقابت برای تکریم ارباب رجوع باشیم.

صادقی با اشاره به پیشینه کارهای انجام شده در حوزه تکریم گفت: در چهار سال گذشته کارهای مفصلی در حوزه تکریم ارباب رجوع صورت گرفته، پایه های فرهنگی آن در دادگستری بنا شده و فرهنگ آن از طریق برگزاری کارگاه های مختلف ایجاد شده به گونه ای که حدود هزار کارگاه در سراسر کشور تاکنون در این زمینه برگزار شده است.

وی افزود: دستورالعملی برای این منظور تدوین و ابلاغ کردیم و از سال 96 آن را توسعه دادیم. همچنین امسال را به عنوان سال ویژه ای برای تکریم ارباب رجوع درنظر گرفته ایم.

معاون قوه قضاییه اضافه کرد: ضمانت اجرایی این دستورالعمل را از طریق تدوین شاخص های ارزیابی تکریم ارباب رجوع به صورت علمی پیگیری کردیم. به گونه ای که یک گروه تخصصی از دانشگاه ها به همراهی متخصصانی از درون قوه قضاییه حدود 200 شاخص را در سه بخش اصلی تدوین کردند که این کار بر مبنای کارهای بین المللی صورت گرفته است.

* تندیس زرین برای دستگاه برتر

صادقی با اشاره به جایزه تعالی در حوزه فرهنگ برای دستگاه های قضایی گفت: بر اساس الگوی تعالی سازمانی استانداردی را پایه ریزی کردیم که به عنوان یک استاندارد بین المللی در ایران پذیرفته شده است و پیشرفت بسیاری از دستگاه ها بر همین اساس سنجیده می شود.

وی افزود: البته این الگو بیشتر در صنایع و بخش خصوصی کاربرد دارد و بسیاری از دستگاه ها نیز برای دریافت گواهی های استاندارد تلاش می کنند ولی ما این الگو را برای ارتقای عملی دستگاه ها در حوزه فرهنگ در دادگستری اجرایی کردیم.

معاون قوه قضاییه اضافه کرد: بر اساس این الگو دادگستری ها در سه سال گذشته ارزیابی و امتیازبندی شده و یک رقابت سالم برای پیشرفت در حوزه فرهنگ میان دادگستری ها دیده شده است که محاکم هر سال امتیازات خود را ارتقا می دهند. البته هر سال معیارهای سخت تری را اعمال می کنیم ولی امتیازات آنها نیز بالا می رود.

وی افزود: این الگو در مجموع دارای هزار امتیاز است که اگر سازمانی 700 امتیاز به دست آورد، تندیس زرین را به خود اختصاص خواهد داد که تاکنون هیچ سازمانی نتوانسته آن را به دست آورد. البته گواهی های پنج ستاره، چهار ستاره و سه ستاره برای رتبه های اول تا سوم صادر شده است.

* حبس فقط برای مجرمان خطرناک است

صادقی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر خود مبنی بر اشتباه بودن حبس به عنوان یک مجازات گفت: من با اصل حبس مخالف نیستم زیرا در برخی موارد مانند مجرمان خطرناک لازم است که در زندان باشند و حضور آنان در جامعه خطرآفرین است ولی در مواردی مانند اختلاف زن و شوهر حبس کردن بی معنا است.

وی افزود: برای جایگزینی حبس ما چند برنامه را دنبال می کنیم؛ در مرحله اول برای اینکه کمتر از حبس به عنوان یک مجازات استفاده شود، باید کار مبنایی انجام دهیم تا تفکر حقوقدانان و مجامع علمی نسبت به این مساله اصلاح شود.

زیرا بیشتر مجازات را در قالب حبس می بینند و ما باید کاری کنیم که این تفکر اصلاح شود تا بتوانیم در حوزه قانونگذاری قوانین را اصلاح کنیم.

صادقی ادامه داد: از طرف دیگر باید این تفکر را در دانشگاه ها ایجاد کنیم تا به مرور زمان تفکر مجازات های جایگزین حبس ترویج شود. مثلا ما از مجازات های بدنی دفاع می کنیم و معقول است و آن را اثربخش می دانیم.

وی افزود: می توانیم به جای حبس از مجازات های اجتماعی مانند محرومیت های اجتماعی یا سلب امتیازات اقتصادی استفاده کنیم؛ به عنوان مثال مجرمی را که فعالیت تجاری دارد، از داشتن دسته چک محروم کنیم و اگر چنین شخصی به جای زندان اینگونه محکوم شود، بسیار بازدارنده خواهد بود.

صادقی با اشاره به انواع مجازات ها به جای حبس گفت: در حوزه خانواده وقتی میان زن و شوهر اختلافی به وجود می آید و مرد خشونتی علیه زن دارد، نباید مرد را زندانی کرد؛ زیرا با زندانی کردن مرد، زن را هم مجازات کرده ایم. به عبارت دیگر همسرش را از او دور کرده ایم در حالی که زن تقاضای طلاق نداشته و خواستار ادامه زندگی است.

وی افزود: اشکال دیگر در چنین مجازاتی این است که فعالیت اقتصادی مرد از بین می رود و در اینجا نیز زن و خانواده زیان می بینند و همچنین زمانی که مرد از زندان آزاد می شود، شاید دیگر مرد خانواده نباشد.

معاون دستگاه قضا اضافه کرد: بنابراین به جای حبس باید او را مجبور کنیم که به همسرش محبت کند و خشونتی را که علیه همسر خود دارد جبران کند و در چنین صورتی زن بیشتر احساس رضایت خواهد کرد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز