تابستان با نرخ تورم تک رقمی آغاز شد
در حالی که انتظار می رفت بروز نوسان های ارزی، اثر خود را بر نرخ تورم بگذارد، اما آمارها نشان می دهد که نرخ تورم همچنان در محدوده تک رقمی باقی مانده، اگرچه در تیر ماه با نیم درصد رشد به 8.7 درصد رسیده است.
همزمان با آغاز التهاب ها در بازار آزاد ارز از بهمن ماه سال گذشته و ادامه آن در بهار امسال، بسیاری از فعالان و صاحب نظران اقتصادی از جهش نرخ تورم سخن به میان آوردند؛ شاخصی که با تدبیر دولت یازدهم و تداوم آن در دولت دوازدهم پس از 26 سال تک رقمی شده بود.
فعالان اقتصادی انتظار داشتند با افزایش نرخ ارز که بر هزینه های تولید اثرگذار است، تورم نیز رشد یابد اما نگاهی به روند نرخ تورم در 6 ماهه اخیر نشان می دهد که چنین نشد و بر اساس اعلام مرکز آمار نرخ تورم در بهار امسال در محدوده 8.1 درصد باقی ماند و در تیرماه نیز به 8.7 درصد رسید.
بررسی های شاخص قیمت مصرف کننده مرکز آمار نشان می دهد که تورم در 2 ماه پایانی پارسال به ترتیب 8.3 و 8.2 درصد بود که در فروردین و اردیبهشت امسال به 8.1 درصد کاهش یافت اما در آخرین ماه بهار به 8.2 درصد رسید.
مرکز آمار ایران در آخرین آمار اعلامی خود اعلام کرده نرخ تورم 12 ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ به 8.7 درصد رسیده است که نسبت به ماه خرداد 0.5 درصد افزایش دارد.
براساس این گزارش در تیر ماه امسال عدد شاخص کل بر اساس سال 1395به 121.4 رسید که نسبت به ماه قبل 4.4 درصد افزایش داشت یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین 13.8 درصد بیشتر از تیر پارسال برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (10.2 درصد) برابر 3.6 واحد درصد افزایش یافت.
** افزایش نرخ تورم خوراکی ها و آشامیدنی ها
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه پیش 3.2 درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» 4.9 درصد افزایش داشت. نرخ تورم 12 ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب 10.8 و 7.9 درصد است.
** افزایش نرخ تورم خانوارهای شهری
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در تیر ماه ١٣٩٧ به عدد 121.5 رسید که نسبت به ماه قبل 4.6 درصد افزایش نشان می دهد؛ درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل 14 درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها 8.1 درصد است.
** افزایش نرخ تورم خانوارهای روستایی
شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در تیر ماه ١٣٩٧ به عدد 12.9 رسید که نسبت به ماه قبل 3.2 درصد رشد داشت. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه پارسال 12.7 درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها 8.2 درصد است.
** تغییرات قیمت ها در تیرماه
در تیرماه تمامی بخش های زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده اند که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه دخانیات، گروه میوه و خشکبار (کشمش پلویی)، گروه روغن ها و چربی ها (کره حیوانی)، گروه آشامیدنی ها (آب معدنی) و گروه سبزیجات (لوبیا سبز، خیار، کدو سبز) است.
در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها (اجاره بها)، گروه بهداشت و درمان (خدمات بیمارستانی) و گروه تفریح و فرهنگ (تجهیزات رایانه، تبلت) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
**تغییرات شاخص قیمت در دهک های هزینه ای کل کشور در ماه جاری
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ برای دهک های مختلف هزینه ای از 8.4 درصد برای دهک اول تا 8.9 درصد برای دهک هشتم است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید