ایران در پیروزی سوریه بر تروریسم نقش راهبردی داشته است
بسام ابوعبدالله رئیس مرکز مطالعات راهبردی دمشق گفت که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه و پیروزی های ملت و دولت سوریه بر تروریسم و نیروهای افراطی مسلح نقش تعیین کننده و راهبردی داشته است.
بسام امروز (پنجشنبه) در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در ارتباط با مواضع اصولی و حمایت های سیاسی، نظامی، اقتصادی و رسانه ای ایران از سوریه گفت: جمهوری اسلامی در سال 2011 به منظور پایان دادن به بحران این کشور یک راه حل سیاسی ارائه داد و در راه مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی ایستادگی و در این راه شهدایی را تقدم کرده است.
وی گفت: حمایت های معنوی و اقتصادی ایران از سوریه سبب شد، این کشور بتواند در برابر توطئه های استکبار جهانی و دشمنان جبهه مقاومت ایستادگی کند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی دمشق بیان کرد: پشتیبانی رسانه ای ایران نیز در تقویت مناسبات و روابط دوستانه و برادرانه میان ملت های ایران و سوریه نقش بسزایی داشته است.
وی در ادامه درباره سخنرانی دو روز گذشته مایک پومپئو وزیرخارجه آمریکا در مورد ایران نیز گفت: اظهارات پومپئو و شرایط 12 گانه اش از جایگاه قدرتمند جمهوری اسلامی حکایت دارد زیرا یک کشور ضعیف هیچگاه ارزش آن را ندارد تا واشنگتن بخواهد برایش خط و نشان بکشد.
** همکاری دائمی دفاعی
این کارشناس مسائل سیاسی سوریه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که ‘آیا با ریشه کن شدن تروریسم در سوریه همکاری نظامی ایران و سوریه نیز ادامه خواهد یافت یا خیر؟’ اظهار داشت: همکاری دفاعی دو کشور یک موضوع تاکتیکی و زودگذر نیست بلکه یک همکاری مستمر و پویا به شمار می آید.
ابوعبدالله ادامه داد: همان گونه که برخی کشورهای منطقه در سطح گسترده ای با آمریکا همکاری نظامی دارند و ما در امور داخلی آنان دخالت نمی کنیم، آنها نیز حق ندارند در امور داخلی ایران و سوریه دخالت کنند.
وی ادامه داد: محور مقاومت از سوی دیگر نیازمند آن است که همکاری های دفاعی و نظامی میان ایران و سوریه همچنان ادامه داشته باشد.
وی در مورد سرنوشت عناصر تروریستی باقی مانده در شهرهای درعا و ادلب نیز گفت: سرنوشتی همچون سرنوشت سایر گروه های تروریستی در مناطق دیگر آزاد شده در این کشور، در انتظار آنان است و آنها یا باید تسلیم ارتش شوند و یا طرح صلح و آشتی را بپذیرند و سلاح خود را بر زمین بگذارند.
** تقویت جبهه مقاومت
رئیس مرکز مطالعات راهبردی دمشق در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که ‘چگونه می توان محور مقاومت را در برابر توطئه های رژیم صهیونیستی تقویت کرد؟ ‘ گفت: تقویت جبهه مقاومت نیازمند ادامه راهبرد اصولی کنونی توسط حامیان این محور است.
ابوعبدالله تصریح کرد: محور مقاومت با خون شهیدانش بیش از پیش قوی تر شده و این جبهه به آسانی به دست نیامده تا به آسانی از دست برود و تا رسیدن به مرحله کنونی فرآیند بسیار پیچیده ای را طی کرده است.
وی تاکید کرد: هم اینک همکاری نظامی میان گروه های محور مقاومت و حتی ارزش های دینی و اخلاقی در میان آنها بسیار قوی تر از گذشته شده است.
وی ادامه داد: البته این گروه ها باید به تبادل اطلاعات به یکدیگر بپردازند و به همکاری در زمینه های اقتصادی و خدمات عمومی نیز روی بیاورند تا جبهه مقاومت مستحکم تر از گذشته شود.
**اتحاد و همبستگی
وی در ارتباط با چالش های فراروی دولت سوریه در دوران بازسازی این کشور گفت: بررای رسیدن به هدف های در پیش رو باید بین آحاد ملت ،گروه ها و دولت اتحاد و همبستگی ایجاد شود.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی دمشق افزود: علاوه بر بازسازی سوریه چالش های بسیار بزرگ و مهم تری از قبیل بازگرداندن اتحاد و انسجام میان جامعه سوری و تقویت گفت وگوی ملی و ارزش های آن نیز در میان است.
ابوعبدالله بیان کرد: برای مقابله با اندیشه های تکفیری و تروریستی باید قبل از آغاز بازسازی سوریه ابتدا ابعاد آموزشی، تربیتی و فرهنگی را بیش از پیش تقویت کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید