اعمال عوارض صادراتی بر کالاهای یارانه ای قوت گرفت
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: این سازمان برای مدیریت صادرات از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه خواسته است تا مجوزی برای اعمال عوارض صادراتی بر کالاهای یارانه ای بدهد.
«محمدرضا مودودی» اظهار داشت:
سازمان توسعه تجارت برای مدیریت صادرات از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه خواسته که به این سازمان یا وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزی بدهند که بتواند بر اقلامی که یارانه ای است یا تنظیم بازار برای آن مهم است، عوارض صادراتی وضع کند.
وی درباره صدور بخشنامه های متعدد برای ممنوعیت برخی اقلام صادراتی تاکید کرد: محدوده ممنوعیت یا آزادسازی صادرات کالاها بیشتر مربوط به محصولات کشاورزی و یارانه ای است که دولت برای آنها یارانه می پردازد.
مودودی بیان کرد: اگر امکان وضع عوارض صادراتی برای برخی اقلام وجود داشته باشد، در این صورت یارانه دولت تنها در اختیار مصرف کنندگان داخلی قرار می گیرد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت افزود: رویکرد این سازمان ترویج ممنوعیت صادرات نیست اما اولویت با تنظیم بازار داخلی است و نمی خواهیم در بازار کاستی باشد و مردم دغدغه تامین مایحتاج خود را داشته باشد.
مودودی گفت: اینکه صادرات برخی اقلام را ممنوع می کنیم، دلیل آن تامین نیاز داخل است هرچند که در شرایط کنونی صادرات غیرنفتی نیز برای کشور اهمیت دارد.
** باید شرکت های خود را بین المللی کنیم
سرپرست سازمان توسعه و تجارت درباره برنامه های صادراتی این سازمان گفت: برنامه های صادراتی باید بیشتر معطوف به توانمندسازی شود و بتوانیم شرکت های خود را بین المللی کنیم.
وی افزود: بزرگ ترین مشکل امروز ما تولید نیست بلکه توانمندسازی شرکت های داخلی برای حضور در عرصه بین المللی است.
مودودی با تاکید براینکه باید تعاریف خاصی از تولیدات بین المللی و جهانی داشته باشیم، گفت: سهم 2.5 درصدی از 1200 میلیارد دلار واردات کشورهای همسایه که نتوانستیم از پتانسیل قدرتمند کشورهای اطراف خود به درستی استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: بایستی پتانسیل قدرتمند کشورهای منطقه به درستی شناسایی شود و براساس نیازهای وارداتی دنیا به خصوص کشورهای همسایه تولید کنیم.
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: بنابراین دو رویکرد داریم یکی رویکرد توانمندسازی و ترویج که باید کمک کنیم با حضور در نمایشگاه ها و هیات ها، آموزش و اطلاع رسانی این بعد را به صورت هدفمند تقویت کنیم.
وی ادامه داد: بعد دیگر توسعه ای و بحث مگاپروژه های صادراتی است که باید تعریف شود؛ مگاپروژه هایی که سهم صادرات ما را در بازارهای بین المللی افزایش دهند و بتوانند بخشی از نیاز را با توجه به مزیت های داخلی توسعه دهند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید