استانداردسازی تجویز لوازم پزشکی در زمان تحریم ضروری است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تجویز تجهیزات پزشکی بر اساس راهنمای استاندارد بالینی و پرونده الکترونیک سلامت بیماران به مدیریت این کالاها در زمان تحریم کمک می کند البته فعالیت سامانه آنلاین تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت نیز در این زمینه موثر است.
عباسعلی پوربافرانی، با اشاره به نشست اخیری که اعضای کمیسیون بهداشت مجلس با مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت داشتند، گفت: وزارت بهداشت راهکارهایی مختلفی در نظر گرفته تا بتوانند وضعیت تجهیزات پزشکی را در زمان تحریمها مدیریت کنند.
وی گفت: قطعا باید در زمینه تجویز منطقی پروتزها و تجهیزات مصرفی که در حوزه سلامت مورد نیاز است، بر اساس راهنماهای بالینی و گایدلاینها انجام شود تا بتوانیم در بسیاری موارد منابع را مدیریت کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی باید به سمتی برویم که تجهیزات بروز و پیشرفته باشند. خدمات پاراکلینیک که در حال حاضر انجام میشود، به گونهای است که چندین بار از دستگاههای موجود برای یک بیمار استفاده میکنیم. به عنوان مثال گاهی پزشکی برای یک بیمار امآرآی تجویز میکند، اما اگر آن بیمار امآرآی را در یک بیمارستان و مرکز دولتی انجام دهد، ممکن است مورد تایید پزشکش نباشد و بیمار را مجددا به مراکز دیگر بفرستد. چنین اقداماتی قطعا به حوزه مدیریت تجهیزات پزشکی کمک نمیکند.
وی افزود: باید در حوزه درمان و تجهیزات پزشکی به صورت هماهنگ پروتکلی را تدوین کنند تا چنین مواردی هم مدیریت شود. از طرفی باید توجه کرد که ایجاد زیرساختها برای دسترسی به منابع اطلاعاتی از دو بُعد به حوزه سلامت کمک میکند؛ یک وجه اقتصادی-مدیریتی است و دیگری وجه درمانی است.
پوربافرانی ادامه داد: در حوزه درمان ملاک تشکیل پرونده الکترونیک سلامت است. بالاخره پرونده الکترونیک سلامت باید تشکیل شود؛ چرا که به مدیریت و درمان درست بیمار کمک میکند و در بسیاری از موارد از هدر رفتن منابع جلوگیری میکند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اگر پرونده الکترونیک سلامت برای مردم ایجاد شود، بیمار به هر کجا در کشور که مراجعه کند، وضعیت سلامت و وضعیت جسمانی او مشخص است و پرونده او نشان میدهد که بیمار چه خدماتی را در حوزههای مختلف اعم از آزمایشگاهی، پاراکلینیک و غیره دریافت کرده است.
وی گفت: وجه دوم ایجاد این زیرساختها اقتصادی-مدیریتی است؛ بالاخره باید نظارتهای لازم در این حوزه انجام شود. خوشبختانه شاهد بودیم که وزارت بهداشت سایت و سامانهای را برای مدیریت آنلاین تجهیزات پزشکی تعریف کرده و این سامانه میتواند به شفافسازی موضوعاتی که در این حوزه است، کمک بسیاری کند.
پوربافرانی اضافه کرد: ایجاد زیرساختها و سامانههای اطلاعاتی برخط میتواند تاثیر زیادی بر شفافیت روندهای حوزههایی چون تجهیزات پزشکی داشته باشد. در این صورت میتوانیم اطلاعات را به صورت آنلاین در اختیار داشته باشیم و وضعیت را پایش و مشخص کنیم که چه کالایی، توسط چه کسی و با چه ارزی به کشور واردیا در کشور تولید شده است. این کالا در کجا مصرف شده و چه کیفیتی داشته است و چه وضعیتی پیش رو دارد. بنابراین میتوانیم به همه این اطلاعات دسترسی داشته باشیم که در تصمیمسازیهایمان هم موثر خواهد بود.
وی گفت: در عین حال امیدوارم وضعیت به صورتی مدیریت شود که قرار نباشد، مردم خودشان به دنبال تامین تجهیزات پزشکی مورد نیازشان روند. حتما راهکاری پیشبینی شود تا شرایطی که در حوزه بیمهها و بدهی بیمارستانها به شرکتهای تجهیزات پزشکی ایجاد شده، ساماندهی و مدیریت شود تا مردم ضرر نکنند. میشنویم که قبل از طرح تحول نظام سلامت بیماران برای تهیه تجهیزات پزشکی مورد نیازشان به بیرون از بیمارستانها میرفتند که خوشبختانه بعد از طرح تحول سلامت این موضوع جمع شد و امیدواریم به دلیل بدهیهایی که وجود دارد این پدیده دوباره ایجاد نشود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید