پرسش و پاسخ حقوقی رایگاندسته بندی: سوالنفقه اولاد و نفقه زوجه بعد از طلاق
Dadyar 6 سال قبل

سلام.وقتتون بخیر.پدر تا چه زمانی باید نفقه فرزند پسر را پرداخت کند البته پسر هم بالفرض دانشجو است؟،و آیا نفقه گذشته فرزندان قابل گرفتن است؟ و مثلا شوهرتا به تاریخ امروز هم نفقه همسرخودرا داده و هم مهریه را داده باشد هم اجرت المثل را پرداخت کرده باشد میتواند همسر خود را طلاق بدهد بدون اینکه پول مخارج آتی همسر را فراهم کند؟ ممنون از لطفتون

1 پاسخ
مدیر سایت عضو سایت 6 سال قبل

با درود خدمت شما کاربر گرامی
طبق ماده ۱۱۹۷ قانون مدنی، اگر فرزند منبع مالی نداشت و نتوانست معیشت خود را فراهم کند، پدر (در صورت داشتن توانایی مالی) ملزم به تأمین مخارج فرزند می باشد .
نفقه گذشته اولاد قابل استرداد نیست و فقط از زمانی زوجه اقدام نماید قابل مطالبه است .
در طلاق رجعی در زمان عده (سه ماه و 10 روز پس از ثبت طلاق)، مرد باید به همسرش نفقه بپردازد و اگر طلاق به لحاظ عدم تمکین و عدم اطاعت زوجه صادر شده باشد، نفقه‌ای به وی تعلق نمی‌گیرد. در طلاق بائن و در فسخ نکاح نیز نفقه‌ای به زن پرداخت نمی‌شود. بر اساس ماده 1109 قانون مدنی، نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده برعهده شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد اما اگر عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن باشد، زن حق نفقه ندارد؛ مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت. موفق باشید .

جهت مشاوره با وکیل متخصص با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۵۷ از خطوط ثابت تماس حاصل نمایید .
جهت نگارش لایحه ، درخواست وکیل ، مشاوره حضوی و تنظیم قرارداد با شماره ۸۸۹۶۸۳۷۲ تماس حاصل نمایید .
لطفابا ثبت نظرات خود در دیدگاه وب سایت یا بخش نظرات اپلیکیشن دادورزیار در کافه بازار ما را حمایت کنید .