چه کسی پیامک های تهدیدد آمیز به نمایندگان مجلس می فرستد؟
تعیین تکلیف لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم پس از حاشیه ها و جنجال بسیار، دو ماه مسکوت ماند؛ یکی از این حاشیه ها پیامک های هشدار و تهدیدی بود که برخی نمایندگان مجلس دریافت کردند.
این خبر از زمانی رسانه ای شد که علی ادیانیراد نماینده قائمشهر در تذکری در جلسه علنی چهارشنبه هفته گذشته مجلس، ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را توهینآمیز توصیف کرد.
علی لاریجانی رییس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: ارسال پیامک تهدیدآمیز به نمایندگان ممکن است موجب شود نمایندگان نتوانند در موضوعات مختلف تفکر کنند لذا ما در هیات رییسه این موضوع را بررسی میکنیم که چطور شمارههای نمایندگان در اختیار این افراد قرار گرفته و برای آن تمهیدی خواهیم کرد.
این پیامک های تهدید آمیز باعث واکنش جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد، این نمایندگان در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا از هیات رییسه مجلس خواستند که نسبت به این اقدام موضعی اتخاذ کند و این موضوع را به اطلاع دادستان یا رییس قوه قضاییه برساند.
محمد علی وکیلی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برخی نمایندگان شکایات خود درباره ارسال این پیامک های تهدید آمیز را به هیات رییسه مجلس ارائه کرده اند.
وی تصریح کرد: در این راستا در هیات رییسه مجلس جلسه ای تشکیل شده ولی مجددا باید جلسه دیگری در هیات رییسه برگزار شود تا مشخص شده آیا این پیامک ها منشا سازمانی دارد یا فردی بوده است.
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم یکی از لوایح چهارگانه جنجالی است که برای نخستین بار در 30 اردیبهشت 97 به صورت غیرعلنی در مجلس با حضور علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مسئولان دولتی در این جلسه با تشریح این لایحه از ضرورت تصویب آن سخن گفتند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نهایتا در جلسه علنی یکم خرداد ماه وارد بررسی این لایحه شدند ولی این جلسه با حاشیه های فراوانی ازسوی برخی نمایندگان خصوصا نمایندگان اصولگرای عضو فراکسیون ولایی همراه شد.
نهایتا با حاشیه های فراوانی که بررسی این لایحه همراه داشت، لاریجانی آن را برای بررسی بیشتر به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارجاع داد، در کمیسیون نیز بررسی این لایحه با حاشیه های زیادی همراه شد به طوری که برخی اصولگرایان در هنگام رای گیری این لایحه، آبستراکسیون(نصاب شکنی) کردند، ولی نهایتا این لایحه در کمیسیون امنیت ملی مجلس تصویب و به جلسه علنی مجلس آمد.
در جلسه علنی مجلس نیز بار دیگر شاهد حاشیه های جنجالی از سوی طیف خاصی بودیم، با پهن کردن طومارهایی درجایگاه هیات رییسه مجلس توسط شماری از نمایندگان عضو فراکسیون ولایی که در اعتراض به بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم دست به این اقدام جنجالی زده بودند، فضای پارلمان برای لحظاتی متشنج شد.
پهن کردن طومارها در جایگاه و همچنین روی زمین هیات رییسه مجلس باعث اعتراض و تذکر علی لاریجانی شد و در واکنش به آنان گفت ‘با زور نمی توان کاری انجام داد و اگر مخالفان حرفی دارند، بیان کنند، سخنان خود را بفرمایید، این کارها چیست؟’ و سپس یکی از طومارهایی را که در جایگاه هیات رییسه بود به روی زمین انداخت و گفت ‘این کارها درست نیست’.
نهایتا با تمامی این حواشی که ایجاد شد، لاریجانی مسکوت ماندن دو ماهه این لایحه را به رای مجلس گذاشت و نمایندگان با این مسکوت ماندن موافقت کردند.
بسیاری از نمایندگان مجلس در همان روز و روزهای بعدی نسبت به اقدامات برخی از نمایندگان تندرو در مورد این لایحه ایراد گرفتند و حتی در هنگام پهن کردن طومارهای جنجالی بسیاری قصد جمع کردن این طومارها را داشتند که البته با واکنش نمایندگان تندرو مواجه شدند.
حال باید منتظر ماند که آیا مجلس دهم بعد از دو ماه مسکوت ماندن لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم بار دیگر این لایحه را در دستور کار خود قرار می دهد و آن را تصویب می کند یا باید باز هم منتظر حاشیه های جنجالی دیگری از سوی برخی نمایندگان تندرو بود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید