با درود خدمت شما کاربر گرامی
لطفا سوالات خود را به طور کلی مطرح ننمایید و صرفا به موضوع خاصی اشاره کنید . در پاسخ سوال شما چندین صفحه می توان مطلب نوشت ولی به طور کلی كودک آزاری عبارت است از تهدید یا آسیب سلامت جسم و روان،رفاه و سلامت كودك به دست والدین یا افرادی كه نسبت به او مسئول هستند که به چهار دسته تقسیم می شود ۱-كودك آزاری جسمی۲-كودك آزاری ناشی از غفلت ۳- كودك آزاری جنسی ۴ – کودک آزاری روانی که بنا بر جرم مرتکب شده دارای حبس ، شلاق ، جزای نقدی و سلب حضانت خواهد بود . موفق باشید .
جهت مشاوره با وکیل متخصص با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۵۷ از خطوط ثابت تماس حاصل نمایید .
جهت نگارش لایحه ، درخواست وکیل ، مشاوره حضوی و تنظیم قرارداد با شماره ۸۸۹۶۸۳۷۲ تماس حاصل نمایید .
لطفابا ثبت نظرات خود در دیدگاه وب سایت یا بخش نظرات اپلیکیشن دادورزیار در کافه بازار ما را حمایت کنید .
جرم كودک آزاری در قوانین
از نظر ماده ۱ کنوانسیون حقوق کودک، کودک به کلیه افراد انسانی زیر ۱۸ سال اطلاق میشود. كودک آزاری عبارت است از تهدید یا آسیب سلامت جسم و روان،رفاه و سلامت كودك به دست والدین یا افرادی كه نسبت به او مسئول هستند.
انواع كودك آزاری
كودك آزاری به چهار نوع تقسیم بندی میشود:
كودك آزاری جسمی
به حالت بالینی كودكانی گفته می شود كه یك بار یا به دفعات متعدد مورد ضرب و شتم و آزار عمدی پدر، مادر، قیم یا والدین رضاعی كه مسئولیت آنها را بر عهده دارند، قرار میگیرند. این آسیب رسانی را «سندرم كافی» یا «سندرم كودك كتك خورده» نیز میگویند كه علاوه بر آزار جسمی، آزارهای روانی و ناشی از غفلت را هم شامل میشود. در این نوع كودك آزاری، خشونت معمولا توسط دست صورت میگیرد و استفاده از ابزارهایی مثل سلاح سرد و گرم معمول نیست.
كودك آزاری جنسی
تجاوز، فحشا، واداشتن، بهكارگیری یا استفاده از كودك برای هرگونه رفتار روشن جنسی و هرگونه بهرهبرداری جنسی از كودكان از مصادیق بارز این آسیب است كه والدین یا سرپرستان كودك عامل اصلی این آزار هستند.
كودك آزاری روانی
محرومیت از محبت كافی و آسیبهای مختلف روانی میتواند به افسردگی و سایر اختلالات عاطفی منجر شود. اثرات چنین آسیبهایی دراز مدت و جبران ناپذیر بوده و معمولا افرادی كه در كودكی دچار آزارهای روانی و عاطفی شدهاند از نظر ظاهر هم متمایز و دارای شانههای آویخته، نگاهی مردد، حركاتی خشن و سریع و عدم اعتماد به نفس هستند.
كودك آزاری ناشی از غفلت
هم به صورت جسمی و هم به صورت روانی عوارضی را به بار میآورد وقتی به نیازهای عاطفی و هیجانی كودك توجهی نشود، عوارض روانی ناشی از غفلت را داریم و وقتی محرومیت از نیازهای اساسی مثل غذا، پوشاك، در معرض خطر قرار دادن كودك و عدم مراقبتهای بهداشتی پیش میآید عوارض جسمی ناشی از غفلت نسبت به كودك نمود پیدا میكند