٢ میلیون کودک در جهان از حضور در دادگاه محروم هستند
عضو کمیته حقوق کودک سازمان ملل گفت: حدود ٢ میلیون کودک در جهان از حضور در دادگاه محروم هستند؛ از این رو، فعالیت های اصلی نظام قضایی و دادگستری باید در راستای فراهم کردن دسترسی همه زندانیان به دادگاه باشد تا در کوتاه ترین زمان به حق دادرسی برسند.
پرفسور فیلیپ جفه روز چهارشنبه در کنفرانس منطقه ای حقوق کودک با شعار عدالت برای کودکان و نوجوانان، افزود: اکنون آنچه که اهمیت دارد، احیای عدالت برای کودکان است؛ به همین منظور جامعه جهانی باید تلاش کنند تا معضلات اجتماعی در این زمینه کاهش یابد.
رئیس مرکز مطالعات حقوق کودک دانشگاه ژنو گفت: برخی اوقات شاهد نگاه های متفاوت تری به وضعیت کودکان هستیم؛ زیرا آنها به برخی دادرسی ها دسترسی ندارند و برای حضور در دادگاه ها مشکلات جدی دارند.
وی تصریح کرد: ابراز تعهد به حمایت از حقوق کودکان از زمانی که مسئولیت سازمان حقوق کودکان در ژنو را به عهده گرفتم، در دستورکار قرار دادیم، به همین منظور از علوم اجتماعی، سیاست، رسانه و اخلاق در حوزه کودکان که دارای اهمیت ویژه است، استفاده می کنیم زیرا برای ما نظریه و عمل در این حوزه دارای اهمیت است.
جفه ادامه داد: برای تغییر وضعیت کودکان تلاش جدی داریم؛ از این رو، کمیته حقوق کودک سازمان ملل فعالیت های 4٨ کشور دنیا را مدنظر دارد و حدود سه میلیون کودک را تحت پوشش قرار داده است.
وی تصریح کرد: این مرکز در سال ٢٠١٧ تلاش کرد حدود صدها هزار کودک به خصوص ٧5 هزار کودک و ١5 تا ٢٠ هزار نیروی کار تخصصی را آموزش دهد. معتقدم برای دسترسی به عدالت حقوق کودکان این موضوع اهمیت دارد تا مشخص شود که این کودکان مجرم هستند یا آسیب پذیر که البته بیشتر آنها آسیب پذیر از خشونت و هزاران آسیب دیگر هستند.
وی ادامه داد: در این کنفرانس به دنبال رویه های خوش بینانه ای هستیم تا دسترسی برای کودکان را بهبود ببخشیم البته ایران با تصویب کنوانسیون حقوق کودکان و اصلاحات در قوانین جزایی، در این زمینه پیشرو است و پیشرفت های بسیار مهمی در ایران صورت گرفته است.
جفه با تقدیر از میزبانی ایران برای برگزاری این کنفرانس گفت: همگامی با دیگر کشورها و نمایندگان آنها از کشورهای افغانستان، پاکستان، لبنان و کشور خودم سوئیس، می تواند بیانگر تعهد ما به روح همکاری به منظور ایجاد ارتباطات بیشتر و رفع مشکلات باشد.
رئیس مرکز مطالعات حقوق کودک دانشگاه ژنو اظهار داشت: رویکردی که هم مرکز تحقیقات حقوق کودکان و هم موسسه ابنای بشر دارد، تلاش برای دسترسی کودکان به عدالت است و معتقدیم اکنون سازمان ابنای بشر به یک مرکز برای حمایت از حقوق کودکان تبدیل شده است.
وی ادامه داد: به همین منظور در این موسسه یک بستر برخط تعریف شده و از ٣٠ کشور از جمله آرژانتین، برزیل، آمریکا، پرو و فلسطین در نشست ها شرکت می کنند تا در این بستر برخط ظرفیت سازی درباره چالش های پیش رو تصمیم گیری شود.
جفه افزود: در گذشته موضوع کودکان در معرض منازعه در دستور کار کنفرانس های بین المللی نبود اما اکنون وضعیت تغییر کرده است که امیدواریم عدالت در دسترسی کودکان تسریع یابد زیرا کودکان نیازمند عدالت هستند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات جهانی، در خصوص آزادی جهان که قرار است از سال آینده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح شود، قرار است نسخه به روز عدالت برای کودکان اجرایی شود و این گزارش بر عدالت کودکان تمرکز دارد.
جفه معتقد است این موضوع داغ و حایز اهمیت است زیرا کودکان در معرض آسیب را در نظر می گیرد و ما متعهد به حفظ و صیانت از حقوق کودکان هستیم چراکه کمتر دیده می شوند.
کنفرانس منطقه ای حقوق کودک با شعار عدالت برای کودکان و نوجوانان امروز چهارشنبه با حضور سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و پرفسور فیلیپ جفه عضو کمیته حقوق کودک سازمان ملل و رئیس مرکز مطالعات حقوق کودک دانشگاه ژنو آغاز و تا نهم آذر در محل باغ موزه دفاع مقدس ادامه دارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید