هوای پایتخت در مرز اضطرار قرار گرفت
ثبت شاخص آلودگی 139 برای تهران در ساعت 11 روز چهارشنبه که حکایت از افزایش 13 واحدی نسبت به همین ساعت در روز گذشته دارد، هوای پایتخت را در مرز اضطرار قرار داد.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 2،5 میکرون هوای پایتخت در 24 ساعت گذشته منتهی به 11 صبح امروز از 126 به 139 افزایش یافته است، آماری که موجب می شود تا مسئولان بار دیگر تکرار کنند خودروهای شخصی را بیرون نیاورید، فقط برای کارهای ضروری از منزل خارج شوید و ورزش دانش آموزان در این وضعیت ممنوع.
رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران به خبرنگار ایرنا گفت که با توجه به افزایش آلاینده های جوی، زنگ ورزش مدارس امروز چهارشنبه در فضای باز ممنوع است.
مسعود ثقفی تاکید کرده است که مدارس موظف هستند از انجام برنامه های ورزشی و قراردادن دانش آموزان در فضای باز جلوگیری کنند.
همین آلودگی و شاخص بالای ذرات 2.5 میکرون که در مناطق فرمانداری شهرری (منطقه 20) به شاخص 173، شاد آباد (منطقه 18) به 172 و پارک سلامت (منطقه 17) به 167 می رسد، موجب شده است تا کارگروه هماهنگی شرایط اضطراری آلودگی هوا در استان تهران توصیه کند که شهروندان از خودروی شخصی استفاده نکنند.
در همین شرایط هم مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس تهران اعلام کرد که با توجه به شرایط اضطرار در آلودگی هوا آمبولانس های اورژانس در 10 نقطه مرکزی و پر جمعیت پایتخت مستقر شده اند.
محمد کرم درآبادی اظهار داشت: با توجه به تشدید آلودگی هوای تهران چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس به همراه 14 دستگاه آمبولانس در میدان های آزادی، انقلاب اسلامی، فردوسی، امام حسین (ع)، چهارراه ولیعصر (عج)، امامزاده صالح (ع) و سایر خیابان های پایتخت مستقر شده اند.
وی خاطرنشان کرد: نیروهای عملیاتی اعم از پزشک، پرستار و کارشناس فوریت های پزشکی با استقرار در مکان های تعیین شده آماده خدمت رسانی هستند.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران از شهروندان خواست از تردد غیر ضروری در شهر خودداری کنند و در صورت بروز مشکل تنفسی از جمله تنگی نفس، سردرد و سرگیجه به تکنسین های اورژانس مراجعه و یا مراتب را به سامانه 115 اطلاع دهند.
پیش از این آمبولانس های اورژانس در خیابان های پر جمعیت شهرری (جنوب تهران) مستقر شده اند.
استقرار آمبولانس های اورژانس در خیابان های تهران تا ساعت 21 امشب ادامه خواهد داشت.
با این حال کمترین شاخص های آلودگی های تهران در مناطق ستاد بحران (منطقه 7) با شاخص 24، شهرداری منطقه 16 با شاخص 38 و شهرداری منطقه 22 با شاخص 98 به ثبت رسیده و در باقی 30 ایستگاه کنترال کیفیت هوا ، شاخص های بالای 100 که حکایت از آلودگی و کیفیت ناسالم هوا برای گروه های حساس دارد، ثبت شده است.
در همین مدت میزان آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون نیز از 80 به 90 افزایش و منوکسیدکربن هم از 43 به 39 کاهش یافته است.
طی سال 96، تعداد روزهای ناسالم برای گروه های حساس به 50 روز و ناسالم برای همه گروه ها به یک روز می رسید و امسال تاکنون 37 روز ناسالم برای افراد حساس به ثبت رسیده است.
تعداد روزهای پاک پایتخت طی سال 96 به 12 و روزهای سالم به 197 روز می رسید و این آمار تا کنون برای سال 97 به 14روز پاک و 209 روز سالم رسیده است.
«شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا 50 در شرایط پاک (سبز)، 51 تا 100 در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، 101 تا 150 در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، 151 تا 200 در شرایط ناسالم (قرمز)، 201 تا 300 در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و 301 تا 500 در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است».
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید