وکیل آنلاین

معافیت تحصیلی در صورت تحصیل همزان در دو دانشگاه امکان پذیر می باشد

معافیت تحصیلی

معافیت تحصیلی در صورت تحصیل همزان در دو دانشگاه امکان پذیر می باشد

جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی نیروی انتظامی شرایط اخد معافیت تحصیلی را در صورت تحصیل همزمان در دو دانشگاه تشریح کرد.

سردار ابراهیم کریمی روز سه شنبه افزود: در صورتی که پسران مشمول خدمت سربازی در دو دانشگاه به صورت همزمان قبول شده باشند و تمایل داشته باشند در هر دو رشته تحصیلی از دو دانشگاه مختلف تحصیل کنند، لازم است برگه معافیت تحصیلی را دریافت کنند اما برای آنها یک برگه معافیت تحصیلی برای یک دانشگاه صادر می شود و دانشگاه دوم نیز به برگه معافیت از دانشگاه اولی استناد می کند.

وی ادامه داد: یکی از شرایط اخذ برگه معافیت تحصیلی و تحصیل در دو دانشگاه این است که فرد باید همزمان در دو دانشگاه ثبت نام و همزمان از هر دو دانشگاه فارغ التحصیل شود.

وی افزود: به عنوان مثال، دانشجویی که در رشته حقوق پذیرفته شده است و باید 5 سال تحصیل کند باید در رشته دوم همزمان با رشته حقوق ثبت نام کرده و و طی 5 سال از هر دو رشته فارغ التحصیل شود و در صورت انصراف، ترک تحصیل یا فراغت از تحصیل در مقطع اولیه، دیگر مجاز به ادامه تحصیل در رشته یا دانشگاه دوم نیست یعنی شرط ادامه تحصیل در دانشگاه دوم، برخورداری از معافیت تحصیلی در دانشگاه یا رشته اول است.

سردار کریمی اضافه کرد: بر اساس ماده 31 قانون خدمت وظیفه عمومی، دانش آموزان مدارس و دانشجویان مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت آموزش و پرورش یا مورد تأیید آن وزارت و دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی یا غیر دولتی داخلی و خارجی مورد تأیید وزارتخانه‌ های علوم و بهداشت و طلاب حوزه‌ های علمیه که در حین تحصیل به سن مشمولیت رسیده یا می ‌رسند، تا زمانی که به تحصیلات خود ادامه می‌ دهند، از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف هستند.

جانشین رئیس سازمان نظام وظیفه افزود: بر اساس ماده 33 این قانون صدور معافیت تحصیلی دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی، موکول به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل آنان از طریق مراجع ذی‌ ربط است و مدت اعتبار آن تا یک سال پس از صدور گواهی پایان تحصیلات در هر مقطع است

سردار کریمی افزود: بر اساس تبصره یک این ماده قانونی، حداکثر معافیت تحصیلی برای دانش ‌آموزان تا سن 20 سال تمام و در هر یک از مقاطع تحصیلی کاردانی دو و نیم سال، کارشناسی نا پیوسته و کارشناسی‌ ارشد نا پیوسته سه سال، کارشناسی پیوسته پنج سال و کارشناسی ارشد پیوسته شش سال، دکترای پزشکی پیوسته هشت سال و دکترای تخصصی شش سال است.

به گفته وی بر اساس تبصره 2 این ماده قانونی در مواقع ضروری با تشخیص و اعلام کمیسیون موارد خاص دانشگاه‌های مربوط حداکثر یک سال به مدت فوق اضافه می‌شود.

سردار کریمی ادامه داد: بر اساس ماده 34 قانون خدمت وظیفه عمومی دانش ‌آموزان و دانشجویان و طلاب علوم دینی مشمول، در صورت ترک تحصیل، اخراج، انصراف یا فراغت از تحصیل، باید برای خدمت دوره ضرورت خود را معرفی کنند. مقام های مسئول مکلفند صورت اسامی این قبیل مشمولان را با ذکر مشخصات کامل و نشانی و رشته تحصیلی به طور انفرادی، بدون تأخیر به سازمان نظام وظیفه محل ارسال دارند. بر اساس تبصره یک این ماده قانونی مهلت معرفی مشمولان مذکور حداکثر یک سال پس از تاریخ انصراف، ترک تحصیل و اخراج و فراغت از تحصیل است.

سردار کریمی افزود: بر اساس تبصره 3 این ماده قانونی، متخلفان از اجرای این ماده برای بار اول به توبیخ کتبی و درج در پرونده و برای بار دوم علاوه بر توبیخ کتبی به یک ماه انفصال از خدمت و برای بار سوم به دو ماه انفصال از خدمت محکوم می‌شوند.

جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: بر اساس ماده 35 قانون خدمت وظیفه عمومی مشمولان دیپلم که حداکثر یک سال پس از فراغت از تحصیل در یکی از دانشگاه‌ ها و مؤسسات آموزش عالی داخل یا خارج از کشور که مورد تأیید وزارتخانه‌ های علوم و بهداشت هستند، پذیرفته شوند تا زمانی که وفق تبصره (1) ماده (33) به تحصیل اشتغال دارند، می‌توانند مشروط به اینکه دارای غیبت غیر موجه نباشند از معافیت تحصیلی استفاده کنند، این معافیت برای هر مقطع فقط یک بار داده می‌ شود.

به گفته کریمی، بر اساس تبصره یک این ماده قانونی معافیت تحصیلی دانشجویان انصرافی در طول مدت تحصیل فقط یک بار قابل تمدید است و بر اساس تبصره 2 این ماده قانونی ترخیص کارکنان وظیفه بدون غیبت اولیه در حین خدمت برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر به جز در زمان‌ های اضطراری و جنگ بلامانع است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز