مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها در ایران بی رویه است
محمد مهدی اصلانی ضمن اخطار برای بی رویه و خودسرامه مصرف کردن این نوع از قرص ها در کشور گفت: این مسئله موجب مقاومت میکروبها در مقابل آنتی بیوتیکها می شود.
دبیر علمی نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی افزود: این مصرف بی رویه باعث شده که به طور مثال آنتی بیوتیکی که در برخی کشورها 10 تا 15 سال طول می کشد تا میکروبی در برابر آن مقاوم شود در ایران به یک تا 2 سال به طول می انجامد .
وی، به موضوع مقاومت در باکتری های ایجاد کننده عفونت ادراری به عنوان یکی از شایعترین عفونتها اشاره کرد.
اصلانی اظهار کرد: همچنین امروزه در کشور 90 درصد باکتریهایی که به پنیسیلین حساس بودند به آن مقاوم شده اند مثل عفونتهای ایجاد شده توسط استافیلوکوک ها و پنوموکک ها که قبلا به آن حساس بودند.
دبیر علمی نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی تصریح کرد: در این کنگره پانل ویژهای در ارتباط با مقاومت و آنتی بیوتیکهای جدید داریم که امیدوارم بتواند راهگشای آینده باشد.
به گفته اصلانی، نوزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران 13 تا 15 شهریور در سالن ابن سینای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار می شود.
وی افزود: آخرین و جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینههای مختلف میکروب شناسی همچون مقاومت آنتی بیوتیکی میکروب ها در این کنگره با حضور مهمانانی از کشورهای انگلستان، ژاپن، آلمان، فرانسه، فنلاند و غیره ارائه میشود و محور اصلی کنگره عمدتا جنبه های مختلف میکروب شناسی پزشکی است البته میکروب شناسی مواد غذایی، دهان و دندان و دامپزشکی و غیره نیز مطرح و مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ،مصرف آنتی بیوتیک در ایران 16برابر استاندارد دنیاست و مقاومت دارویی، نتیجه استفاده خودسرانه از آنتیبیوتیکهاست که به دنبال آن روند درمان طولانیتر و هزینههای درمان افزایش پیدا میکند.
50 درصد از نسخههای پزشکی، حاوی آنتی بیوتیک است و یا به عبارتی دیگر از هر 10 دارویی که در نسخه تجویز می شود، حداقل یک قلم، آنتیبیوتیک است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید