مجازات تنها راه مبارزه با مواد مخدر نیست
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه مسأله مبارزه با مواد مخدر تنها با مجازات حل نمی شود، گفت: اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر از سوی دادستانی کل آماده شده و در شرف تقدیم به رئیس قوه قضاییه است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در حاشیه مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: ما معتقدیم که قانون مبارزه با مواد مخدر حتما احتیاج به اصلاح دارد؛ اصلاحی که اخیرا در مجلس شورای اسلامی نسبت به مجازات اعدام انجام شد به نظر ما اصلاح ناقصی بود و ما همان وقت که در مجلس مطرح بود هم گفتیم که باید مجموعه قوانین به عنوان مجموعه به هم پیوسته لحاظ شود.
وی ادامه داد: این امر به دادستانی کل ارجاع شد و اکنون حدود یک سال بیشتر است که روی آن کار کارشناسی انجام داده ایم و آماده شده است؛ اکنون در شرف تقدیم به ریاست قوه قضاییه است که از آن طرف به دولت و مجلس شورای اسلامی برود.
منتظری اظهار داشت: صرف مجازات اعدام را برداشتن یا کم و زیاد کردن موثر نیست؛ باید عوامل مختلف و مولفه هایی که با یکدیگر پیوند فراوانی دارند، با هم درنظرگرفته شوند و به صورت امر جدی در کشور پیگیری شود.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه باید تعامل و هماهنگی جدی دستگاههای امنیتی، اجرایی، قضایی در زمینه مبارزه با مواد مخدر افزایش یابد، اضافه کرد: ابتدا باید زمینه های این آسیب اجتماعی را مطالعه، بررسی و پیش بینی کنیم که در این زمینه کارهای علمی و تخصصی انجام گرفته است.
منتظری خاطرنشان کرد: معتقدیم مسأله مجازات آخرین مرحله ای است که باید در مواجهه با مواد مخدر مورد توجه قرار گیرد و مسئولان امر هم در بعد اشتغال و هم در بعد فرهنگی همچنین در زمینه جلوگیری از ورود مواد مخدر اعم از سنتی و صنعتی باید توجه داشته باشند که همه اینها اموری است که در مسأله مبارزه با مواد مخدر باید به عنوان اموری که مقدم بر مجازات است، لحاظ شود و مسأله مجازات هم قطعا یکی از مسائلی است که می تواند موثر باشد.
دادستان کل کشور در خصوص ارزیابی اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: باید ببینیم وضعیت مسأله اعتیاد در جامعه به چه صورت است؛ اگر قضاوت مردم و افکار عمومی اینگونه باشد که اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر به نسبت سال های گذشته هم به لحاظ جلوگیری از ورود مواد مخدر، اعتیاد و مشکلات ناشی از آن موفقیت آمیز بوده است، باید خوشحال باشیم.
وی با اشاره به شدت آثار ناشی از مسأله مواد مخدر اظهار داشت: با یک کشور همسایه مواجه هستیم که دارای بیشترین تولید مواد مخدر در سطح جهان است و با توطئه عواملی مواجه هستیم که می خواهند جامعه ما را با آسیب های مختلف گرفتار کنند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه با عدم همکاری متناسب و شایسته جامعه بین الملل مواجه هستیم، گفت: کشور ما مسیر ترانزیت مواد مخدر است و شهدای فراوانی در زمینه مبارزه با مواد مخدر دادیم اما دنیا این را نمی بیند که نظام جمهوری اسلامی ایران برای حفظ سلامت بشر نه فقط در کشور خود بلکه برای مردم کشورهای دیگر هم سرمایه گذاری و هزینه بسیاری کرده است؛ در سطح بین الملل انتظار ما برای اعمال حمایت ها برآورده نمی شود.
منتظری اظهار داشت: تلاش های بسیار زیادی در بخش های مختلف شده است اما به دلیل اینکه آسیب های ناشی از مسأله مواد مخدر بسیار بزرگ است، باید متناسب با آن اقدام کنیم؛ امیدوارم سالانه با کاهش آسیب های مواد مخدر در جامعه مواجه باشیم.
وی تاکید کرد: در زمینه مبارزه با مواد مخدر مردم نیز باید کمک کنند، خانواده ها هم باید مراقب باشند و بخش های مختلف فرهنگی جامعه نیز باید در این زمینه اقدام کنند.
دادستان کشور تصریح کرد: باید همه دستگاه ها اعم از نیروی انتظامی، اطلاعاتی، امنیتی، اجرایی و قضایی و همه مردم دست به دست هم بدهند تا بتوانیم با این مصیبت بزرگ و آسیب بشری مبارزه جدی کنیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید