وکیل آنلاین

قانون استخدام نیروی انتظامی مواد ۱ تا ۵۰

قانون-استخدام-نیروی-انتظامی

فصل اول – کلیات

مواد ۱تا ۵۰

ماده ۱ – در این قانون عبارات اختصاری زیر جایگزین عناوین کامل آنها می‌گردد:
‌الف – «‌فرماندهی کل قوا» به جای «‌فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری‌اسلامی ایران».
ب – «‌نیروهای مسلح» به جای «‌نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران».
ج – «‌ستاد کل» به جای «‌ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران».
‌د – «‌ارتش» به جای «‌ارتش جمهوری اسلامی ایران».
‌هـ – «‌سپاه» به جای «‌سپاه پاسداران انقلاب اسلامی».
‌و – «‌نیروی انتظامی» به جای «‌نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران».
‌ز – «‌سازمان عقیدتی – سیاسی» به جای «‌سازمان عقیدتی – سیاسی نیروی‌انتظامی جمهوری اسلامی ایران».
ح – «‌سازمان حفاظت اطلاعات» به جای «‌سازمان حفاظت اطلاعات نیروی‌انتظامی جمهوری اسلامی ایران».
ط – «‌سازمان تأمین خدمات درمانی» به جای «‌سازمان تأمین خدمات درمانی‌نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران».

‌ماده ۲ – نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در این قانون عبارتند از : ارتش،‌سپاه و نیروی انتظامی.

‌ماده ۳ – کارکنان مشمول این قانون عبارتند از کسانی که برابر با مقررات این قانون به‌استخدام نیروی انتظامی در می‌آیند.
‌تبصره ۱ – سازمانهای عقیدتی – سیاسی و حفاظت اطلاعات و سایر مجموعه‌های‌وابسته به نیروی انتظامی از نظر مقررات استخدام تابع این قانون می‌باشند.
‌تبصره ۲ – کلیه کارکنانی که براساس مقررات سابق به استخدام نیروی انتظامی‌درآمده‌اند، مشمول این قانون خواهند بود.

‌فصل دوم – شرایط عمومی استخدام و طبقه‌بندی

‌بخش اول – تعاریف:
‌ماده ۴ – استخدام در نیروی انتظامی عبارت است از پذیرفتن شخص واجد شرایط‌برای انجام خدمت در یکی از مشاغل پیش‌بینی شده در این قانون.

‌ماده ۵ – شغل عبارت است از مجموع وظایف و مسؤولیتها و اختیارات مرتبط و‌مستمر که به عنوان کار واحد برای یک فرد درنظر گرفته می‌شود.

‌ماده ۶ – مشاغل نیروی انتظامی به سه گروه تقسیم می‌شود:
‌الف شغل انتظامی – عبارت است از مجموعه وظایف و اختیارات مشخصی که‌در جداول سازمان برای کارکنان انتظامی پیش‌بینی شده است. مشاغل فرماندهی جزو‌مشاغل انتظامی محسوب می‌گردد.
ب – شغل کارمندی – عبارت است از مجموعه وظایف و اختیارات مشخصی که‌در جداول سازمان برای کارمندان پیش‌بینی شده است.
ج – شغل مشترک – عبارت است از مجموعه وظایف و اختیارات مشخصی که در‌جداول سازمان با این عنوان تعیین شده و منحصر به کارکنان انتظامی یا کارمندان نبوده و‌ قابل تخصیص به هر دو می‌باشد.
‌تبصره ۱ – در مشاغل مشترک شرایط احراز شغل باید به نحوی تعیین گردد که‌شایسته‌ترین کارکنان اعم از انتظامی و کارمند منصوب گردند.
‌تبصره ۲ – مشاغل انتظامی، کارمندی و مشترک با رعایت مفاد این قانون در قالب‌محلهای سازمانی در جداول سازمان مشخص میشود.

‌ماده ۷ – رشته شغلی عبارت است از مجموعه مشاغلی که به لحاظ نزدیکی و‌سنخیت از نظر اطلاعات و دانستنی‌های علمی دارای محتوای مشترک باشند.

‌ماده ۸ – رشته عبارت است از مجموعه رشته‌های شغلی که از نظر تخصص یا نوع‌ کار یا نوع آموزش وابستگی و ارتباط نزدیک داشته باشند.

‌ماده ۹ – کارکنان نیروی انتظامی کسانی هستند که برابر شرایط و مقررات مندرج در‌این قانون یا قانون خدمت وظیفه عمومی به خدمت پذیرفته می‌شوند و عبارتند از:
‌الف – پایور ب – پیمانی ج – وظیفه

‌ماده ۱۰ – کارکنان پایور به کسانی اطلاق می‌گردد که برای انجام خدمت مستمر در‌نیروی انتظامی استخدام می‌شوند و عبارتند از:
‌الف – پایور انتظامی ب – پایور کارمند ج – پایور محصل

‌ماده ۱۱ – پایوران انتظامی کارکنانی هستند که پس از طی آموزشهای لازم به یکی از‌درجات پیش‌بینی شده در این قانون نائل و از لباس و علائم انتظامی استفاده می‌نمایند.

‌ماده ۱۲ -پایوران کارمند کارکنانی هستند که براساس مدارج تحصیلی و یا مهارت‌تجربی و تخصصی استخدام و بدون استفاده از لباس، درجات و علائم انتظامی به یکی از‌رتبه‌های پیش‌بینی شده در این قانون نائل می‌شوند.

‌ماده ۱۳ – پایوران محصل کارکنانی هستند که به منظور خدمت استخدام و قبل از‌انتصاب در یکی از مشاغل مندرج در این قانون در یکی از مراکز آموزشی نیروی انتظامی یا‌ سایر
مؤسسات آموزشی به هزینه نیروی انتظامی مشغول تحصیل می‌باشند.

‌ماده ۱۴ – کارکنان پیمانی به کسانی اطلاق می‌گردد که خدمت پیمانی را به صورت‌انتظامی یا کارمندی برابر مقررات مندرج در این قانون انجام می‌دهند.

‌ماده ۱۵ – کارکنان وظیفه کسانی هستند که مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی در‌یکی از دوره‌های ضرورت، احتیاط یا ذخیره مشغول خدمت می‌باشند.

‌بخش دوم – شرایط عمومی استخدام:

‌ماده ۱۶ – شرایط عمومی استخدام کارکنان پایور و پیمانی به شرح زیر می‌باشد:
‌الف – اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام.
ب – التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اعتقاد به ولایت فقیه.
ج – تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
‌د – عدم سابقه عضویت یا وابستگی به احزاب و گروههای سیاسی معارض با نظام‌جمهوری
اسلامی ایران.

‌هـ – عدم عضویت یا وابستگی به احزاب و گروههای سیاسی در زمان تقاضای‌استخدام.
‌و – عدم محکومیت به محرومیت از خدمات دولتی.
‌ز – نداشتن سوء پیشینه کیفری.
ح – عدم اعتیاد به مواد مخدر.
ط – داشتن شرایط تحصیلی و یا تخصصی لازم برای خدمت مورد نظر.
ی – دارا بودن حداقل هفده سال سن و حداکثر سی و پنج سال.
ک – داشتن سلامت و توانائی جسمی و روانی متناسب با خدمت مورد نظر.
‌تبصره – مراحل استخدام و چگونگی انجام مسابقه و آزمون ورودی براساس‌آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط نیروی انتظامی با هماهنگی وزارت کشور و سازمان‌مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تهیه و با تأیید ستاد کل به‌تصویب فرماندهی کل قوا خواهد‌رسید.

‌ماده ۱۷ – هیأت مرکزی گزینش مرکب از وزیر کشور یا معاون امنیتی و انتظامی،‌فرمانده نیروی انتظامی یا جانشین وی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی یا جانشین وی،‌رئیس سازمان حفاظت اطلاعات یا جانشین وی و معاون نیروی انسانی نیروی انتظامی به‌عنوان دبیر هیأت تشکیل می‌گردد و در چهارچوب مفاد این قانون وظیفه تعیین‌سیاست‌های گزینش کارکنان و تدوین دستورالعملهای مورد نیاز با همکاریسازمان‌مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و نظارت بر کار هسته‌های گزینش در نیروی انتظامی را بعهده‌دارد. هسته‌های گزینش در نیروی انتظامی توسط هیأت مرکزی تشکیل می‌گردد.

‌ماده ۱۸ – استخدام کارکنان انتظامی برای خدمت به صورت پایور منحصراً‌براساس یکی از مقاطع تحصیلی پایان دوره‌های راهنمایی، متوسطه، کاردانی، کارشناسی،‌کارشناسی ارشد،
دکترا و بالاتر انجام می‌گیرد.

‌ماده ۱۹ – کارمندان به دو صورت ذیل استخدام می‌شوند:
‌الف – براساس مدارک تحصیلی در یکی از مقاطع پایان دوره متوسطه،کاردانی،‌کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر.
ب – براساس مهارت عملی با حداقل مدرک نهضت سوادآموزی.

‌ماده ۲۰ – نیروی انتظامی می‌تواند زنان را با حفظ موازین اسلامی در مشاغلی که‌مستلزم به کارگیری زنان است به صورت کارکنان انتظامی یا کارمند استخدام نماید.
‌تبصره ۱ – مشاغل خاص زنان و امور انضباطی آنان بنا به مورد در جداول سازمانی‌ و آیین‌نامه انضباطی تعیین می‌شود.
‌تبصره ۲ – کلیه کارکنان زن که در اجرای ماده (۱۹۶) قانون ارتش جمهوری اسلامی‌ایران – مصوب ۱۳۶۶٫۷٫۷ – از وضعیت انتظامی به کارمند معادل خود تبدیل شده‌اند‌درصورت تمایل می‌توانند به وضعیت سابق اعاده شده و برابر مقررات این قانون به‌درجات متناسب نائل گردند.

‌ماده ۲۱ – نیروی انتظامی می‌تواند به منظور تأمین نیاز سازمانی خود، داوطلبانی را‌که حداقل دارای مدرک تحصیلی پایان دوره راهنمایی می‌باشند با اخذ تعهد پنج سال‌خدمت انتظامی و یا شش سال خدمت کارمندی به صورت پیمانی استخدام نماید. تمدید‌مدت یا تجدید قرارداد مجاز نمی‌باشد.
‌تبصره ۱-استخدام کارمند پیمانی براساس تخصص و مهارت عملی، از لحاظ‌مدرک تحصیلی مشمول بند (ب) ماده (۱۹) خواهد بود.
‌تبصره ۲ – خدمت کارکنان پیمانی که خدمت دوره ضرورت را انجام نداده‌اند به‌منزله انجام خدمت دوره ضرورت تلقی می‌گردد و درصورتی که قبل از خاتمه تعهد به هر‌علت ازخدمت مستعفی یا برکنار گردند برابر مقررات قانون وظیفه عمومی با آنان رفتار‌خواهد شد.
‌تبصره ۳ – نیروی انتظامی می‌تواند کارکنانی را که در حال انجام خدمت دوره‌ضرورت می‌باشند به صورت پیمانی استخدام نماید.

‌ماده ۲۲ – جداول سازمانی باید به نحوی تنظیم گردد که حداقل هفتاد درصد(۷۰%) از کارکنان پایور و مابقی به ترتیب از کارکنان پیمانی و وظیفه استفاده شود.
‌تبصره – به کارگیری کارکنان وظیفه دیپلمه و پائین‌تر در مشاغلی غیر از نگهبانی و‌خدماتی مطابق با دستورالعملی می‌باشد که توسط نیروی انتظامی با هماهنگی وزارت‌کشور تهیه و پس از تأیید ستاد کل به اجراء گذارده خواهد شد.

‌ماده ۲۳ – نیروی انتظامی می‌تواند به منظور تأمین نیروی انسانی، درصورت نیاز از‌کارکنان سایر نیروهای مسلح و سازمانها و وزارتخانه‌ها و نهادهای انقلاب اسلامی با‌آموزش‌های لازم و با رعایت مقررات نیروی انتظامی و همچنین رعایت مقررات نیروها و‌سازمانها و وزارتخانه‌های ذی‌ربط به صورت انتقال یا مأمور به خدمت استفاده نماید.
‌تبصره ۱ – سابقه خدمت کارکنان منتقل شده به نیروی انتظامی ازلحاظ پایه خدمتی‌ و سنوات بازنشستگی قابل احتساب است.
‌تبصره ۲ – نیروی انتظامی می‌تواند در مواقع ضروری و برای مدت محدود از‌ بسیجیان برای اجرای مأموریت‌های قانونی خود به صورت مأمور استفاده نماید. نحوه‌به‌کارگیری و وضعیت خدمتی و حقوق و مزایای آنان به موجب دستورالعملی خواهد بود‌که توسط نیروی انتظامی با هماهنگی سپاه، وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌کشور و ستاد کل تهیه و به تصویب فرماندهی کل قوا خواهد رسید.
‌تبصره ۳ – نیروی انتظامی به منظور بهره‌گیری از مشارکتهای مردمی در تحکیم و‌توسعه نظم و امنیت اجتماعی می‌تواند عده‌ای را به عنوان پلیس افتخاری از بین افراد‌داوطلب واجد صلاحیت، انتخاب و پس از آموزش و سازماندهی لازم، با عناوینی چون‌پلیس محلی به کار گیرد. چگونگی اجرای این تبصره به موجب آئین‌ نامه‌ای خواهد بود که توسط نیروی‌انتظامی با هماهنگی وزارت کشور و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تهیه و از طریق‌ستاد کل به تصویب فرماندهی کل قوا می‌رسد.

‌ماده ۲۴ – نیروی انتظامی می‌تواند درصورت نیاز از کارکنان وظیفه در حین خدمت‌دوره ضرورت و احتیاط و همچنین از کارکنان پیمانی در طول مدت قرارداد با دارا بودن‌شرایط لازم به عنوان پایور استخدام نماید. این قبیل داوطلبان در شرایط مساوی نسبت به‌سایر داوطلبان از اولویت برخوردارند. آموزش و ترفیعات آنان نیز تابع مقررات مندرج در‌این قانون خواهد بود.

‌ماده ۲۵ – نیروی انتظامی می‌تواند به منظور تأمین استاد و تکمیل اعضاء هیأت‌علمی مؤسسات آموزش عالی خود، کارکنان مورد نیاز را براساس مقررات استخدامی‌هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استخدام و به مشاغل آموزشی و‌پژوهشی منصوب نماید.
‌تبصره – کارکنان پایور که دارای شرایط لازم برای عضویت در هیأت علمی موضوع‌این ماده باشند می‌توانند به عضویت هیأت علمی مؤسسات آموزش عالی نیروی انتظامی‌درآیند.

‌ماده ۲۶ – استخدام جز برای مشاغل پیش‌بینی شده در جداول سازمان و همچنین‌تغییر نوع استخدام کارکنان، جز در موارد مذکور در این قانون ممنوع است.

‌بخش سوم – سازمان و طبقه‌بندی:

‌ماده ۲۷ – مشاغل نیروی انتظامی در رشته‌ها و رسته‌های مختلف دسته‌بندی‌می‌گردند.انواع رسته‌ها و علائم رسته‌ای و لباس و علائم درجات به موجب دستورالعملی‌خواهد
بود که به وسیله نیروی انتظامی با هماهنگی وزارت کشور تهیه و از طریق ستاد کل‌به تصویب فرماندهی کل قوا خواهد رسید.

‌ماده ۲۸ – نیروی انتظامی موظف است کلیه کارکنان خود را متناسب با رشته‌های‌تحصیلی، دوره‌های آموزشی و مهارت‌های آنان رسته‌بندی نماید. تغییر رسته در موارد‌خاص برابر دستورالعمل رسته‌ها، موضوع ماده (۲۷) خواهد بود.

‌ماده ۲۹ – نیروی انتظامی موظف است مشاغل کارمندان موضوع بند (ب) ماده(۱۹) اینقانون را از نظر پیچیدگی به سه گروه (۱)، (۲) و (۳) و میزان مهارت در انجام‌مشاغل هر یک از سه گروه را به سه رده (۱)، (۲) و (۳) طبقه‌بندی نماید. ‌تخصص و مهارت فنی این قبیل کارمندان در بدو استخدام توسط کمیسیون ارزیابی‌مهارت فنی مورد ارزیابی قرار گرفته و رده آنان تعیین می‌گردد.

‌ماده ۳۰ – نیروی انتظامی مکلف است حداکثر ظرف مدت دو سال در چهارچوب‌این قانون کلیه مشاغل مربوطه را به منظور طبقه‌بندی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار‌داده و
براساس آن نسبت به تعیین شرح وظایف و شرایط احراز هر شغل با هماهنگی‌وزارت کشور اقدام و پس از تصویب فرماندهی کل قوا در انتصابات و ترفیعات ملاک عمل‌قرار دهد.

‌ماده ۳۱ – تعداد و ترکیب نیروی انسانی و همچنین نسبت درجه‌ها و رتبه‌های‌کارکنان نیروی انتظامی بر مبنای اهداف، خط مشی و نیازها برابر جداول سازمان و‌تجهیزاتی که توسط نیروی انتظامی با هماهنگی وزارت کشور تهیه و ازطریق ستاد کل به‌تصویب فرماندهی کل قوا خواهد رسید، مشخص می‌گردد.

‌ماده ۳۲ – نیروی انتظامی مکلف است حداکثر ظرف دو سال پس از تصویب این‌قانون محلهای سازمانی نیروی انتظامی را مورد بررسی قرار داده و ضرورت انتظامی یا‌کارمندی یا مشترک بودن شغل را تعیین و درجات و رتبه‌های مناسب برای هر محل‌سازمانی را درنظر گرفته و با هماهنگی وزارت کشور ازطریق ستاد کل به تصویب‌ فرماندهی کل قوا برساند.
‌تبصره – چنانچه برخی از محلهای سازمانی مربوط به مشاغل تخصصی و یا تجربی‌ فاقد طیف درجات متناسب با تعداد یا ترکیب مشاغل مزبور در جداول سازمانی باشد،‌می‌توان درجه
محل سازمانی این قبیل مشاغل را ضمن تعیین حداقل و حداکثر درجه مورد‌نیاز به صورت سیال مشخص نمود، که در این صورت برای انجام امور خدمتی، درجه‌شاغل ملاک تعیین درجه محل سازمانی شغل مورد تصدی خواهد بود.

‌فصل سوم – آموزش

‌ماده ۳۳ – دوره‌های آموزشی کارکنان نیروی انتظامی به شرح ذیل می‌باشد:
‌الف – دوره‌های عمومی انتظامی.
ب – دوره‌های تخصصی.
ج – دوره علمی.
‌د – دوره‌های سرپرستی.
‌هـ – دوره‌های تخصصی تکمیلی.
‌و – دوره‌های کاردانی علوم و فنون انتظامی.
‌ز – دوره‌های کارشناسی علوم و فنون انتظامی.
ح – دوره‌های کارشناسی ارشد علوم و فنون انتظامی.
ط – دوره فرماندهی و مدیریت عالی انتظامی.
ی – دوره عالی امنیت.
‌تبصره ۱ – عناوین دوره‌های بندهای (‌و)، (‌ز)، (ح)، (ط) و (ی) از نظر طبقه‌بندی‌مشاغل و استخدام و ارتقاء در نیروی انتظامی کاربرد دارد و برای اعطای مدارک تحصیلی‌مطابق ماده (۵۴) اقدام خواهد شد.
‌تبصره ۲ – نیروی انتظامی می‌تواند درصورت لزوم علاوه بر دوره‌های مذکور‌نیازمندیهای آموزشی دیگر خود را در قالب آموزشهای عرضی (‌تخصصی کوتاه مدت و‌ضمن خدمت) اجرا نماید.
‌تبصره ۳ – در جهت توسعه همکاریهای مشترک، اطلاع از آخرین یافته‌های علمی و‌تخصصی در سایر نیروهای مسلح و تأمین بخشی از نیازمندیهای آموزشی تخصصی،‌نیروی انتظامی
می‌تواند نسبت به اعزام کارکنان واجد شرایط خود به کلیه دوره‌های‌مصوب آن نیروها اقدام و سهمیه مناسب در دوره‌های آموزشی خود برابر درخواست آنان‌پیش‌بینی نماید.

‌ماده ۳۴ – مراکز آموزشی کارکنان نیروی انتظامی به شرح ذیل می‌باشد:
‌الف – مراکز آموزش عمومی.
ب – آموزشگاه های علمی – تخصصی.
ج – واحدهای آموزشی.
‌د – دانشکده‌های علوم و فنون انتظامی.
‌هـ – دانشکده فرماندهی و ستاد.
‌تبصره ۱ – به مجموعه دانشکده‌های نیروی انتظامی «‌دانشگاه علوم انتظامی»‌اطلاق می‌گردد.
‌تبصره ۲ – تأسیس و ایجاد مراکز آموزشی موضوع این ماده با هماهنگی وزارت‌علوم، تحقیقات و فناوری منوط به تأمین اعتبار و تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌کشور است.

‌ماده ۳۵ – دوره‌های عمومی انتظامی به منظور ارائه آموزشهای نظامی،انتظامی‌مقدماتی و آشنائی با مقررات و آئین‌نامه‌های سازمانی با اهداف ایجاد آمادگی عمومی‌برای خدمت در نیروی انتظامی متناسب با گونه‌های مختلف استخدامی موضوع ماده (۹)‌برای کلیه کارکنان در بدو خدمت تشکیل می‌گردد.

‌ماده ۳۶ – دوره‌های تخصصی به منظور ایجاد توانمندی تخصصی مورد نیاز برای‌کارکنان انتظامی پایور که دوره عمومی انتظامی خود را در آموزشگاههای علمی -‌تخصصی گذرانده‌اند و همچنین کارمندان پایور و پیمانی که بدون مهارت و تخصصی‌استخدام می‌شوند متناسب با رسته‌های ناجا بلافاصله بعد از دوره عمومی انتظامی ارائه‌می‌گردد.
‌برنامه آموزشی این دوره‌ها می‌بایست به گونه‌ای تنظیم گردد که دانش‌ آموختگان آن‌بتوانند از عهده مشاغل گروهبانی و رتبه‌های همطراز برآیند.
‌تبصره – دوره تخصصی کارکنان وظیفه متناسب با مشاغل سازمانی خاص آنان ارائه‌می‌گردد.

‌ماده ۳۷ – دوره علمی به منظور ارتقاء تحصیلات کارکنان پایور انتظامی که با مدرک‌حداقل پایان دوره راهنمایی به استخدام درآمده‌اند برای نیل به مدرک پایان دوره متوسطه‌با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش تشکیل می‌گردد.

‌ماده ۳۸ – دوره‌های تخصصی تکمیلی به منظور تکمیل تخصص و به روز آمد‌نمودن دانش رسته‌ای کارکنان پایور نیروی انتظامی برای نیل به ترفیع و یا تصدی مشاغل‌خاص متناسب با رسته، رشته و مشاغل نیروی انتظامی حداقل به مدت یک ماه حسب‌مورد در دانشکده فرماندهی و ستاد، دانشکده‌های علوم و فنون، آموزشگاههای علمی -‌تخصصی و واحدهای آموزشی اجرا می‌گردد. ‌نیروی انتظامی مکلف است نسبت به تشکیل این دوره‌ها طوری اقدام نماید که کلیه‌کارکنان بتوانند به موقع این دوره‌ها را طی نمایند. برنامه آموزشی این
دوره‌ها باید طوری‌تنظیم گردد که دانش‌آموختگان آن از عهده مشاغل در درجات یا رتبه‌های بالاتر برآیند.
‌تبصره ۱ – دوره‌های آموزشی که در مراکز آموزش برون سازمانی ارائه می‌گردد و‌محتوای آن با نیاز دانش رسته‌ای نیروی انتظامی مطابقت دارد معادل دوره تخصصی‌تکمیلی محسوب می‌گردد.
‌تبصره ۲ – کارکنانی که هر یک از دوره‌های آموزشی مندرج در ماده (۳۳) این قانون‌را طی نمایند از طی دوره تخصصی تکمیلی همان دوره ترفیع معاف می‌باشند.
‌تبصره ۳ – حداقل مدت آموزش در مقاطع استوار یکمی و ستوان سومی و سروانی‌و سرگردی دو ماه خواهد بود.

‌ماده ۳۹ – دوره سرپرستی به منظور احراز توانمندی لازم جهت تصدی مشاغل‌فرماندهی و مدیریت جزء برای کارکنانی که از درجه استوار یکمی یا رتبه معادل به درجه‌ستوان سومی یا رتبه معادل نایل گردیده‌اند به مدت حداقل سه ماه متناسب با رسته‌خدمتی در دانشکده‌های علوم و فنون اجرا می‌گردد نیل به درجه ستوان دومی یا رتبه‌معادل منوط به موفقیت در طی این دوره می‌باشد. ‌دانش‌آموختگان این دوره از سه ماه ارشدیت برخوردار می‌گردند.

‌ماده ۴۰ – مراکز آموزش عمومی به منظور اجرای دوره‌های عمومی انتظامی و‌تخصصی بدوخدمت کارکنان پیمانی و وظیفه ایجاد می‌گردد.‌نیروی انتظامی می‌تواند با توجه به نیاز خود نسبت به ایجاد این مراکز در نقاط‌مختلف کشور اقدام نماید.

‌ماده ۴۱ – آموزشگاههای علمی – تخصصی به منظور اجرای دوره عمومی‌انتظامی، دوره تخصصی و دوره علمی بدو خدمت و همچنین دوره‌های تخصصی‌تکمیلی برای کسانی که حداقل با مدارک تحصیلی پایان دوره راهنمایی به عنوان پایور‌انتظامی برای خدمت در مشاغل گروهبانی و بالاتر از طریق مسابقه ورودی استخدام‌می‌شوند، ایجاد می‌گردد. ‌نیروی انتظامی می‌تواند متناسب با رسته‌های مصوب نسبت به ایجاد این مراکز در‌نقاطمختلف کشور اقدام نماید.

‌تبصره – نیروی انتظامی می‌تواند با رعایت ضوابط و مقررات وزارت آموزش و‌پرورش جهت ارتقاء تحصیلی کارکنان پایور شاغل تا سطح پایان دوره متوسطه مهارتی در‌آموزشگاههای
علمی – تخصصی اقدام نماید.

‌ماده۴۲-واحدهای آموزشی به منظور ارائه آموزش‌های تخصصی تکمیلی و‌عرضی ایجادمی‌گردد. نیروی انتظامی می‌تواند با توجه به نیاز خود نسبت به ایجاد این واحدها در
تابعیت‌یگانهای عمده خود اقدام نماید.

‌ماده ۴۳ – کارمندان پایور در بدو خدمت دوره عمومی انتظامی را به مدت حداقل‌یک ماه و کارمندان با مدرک پایان دوره متوسطه که بدون مهارت و تخصص استخدام‌گردیده‌اند
علاوه بر آن یک دوره تخصصی را به مدت حداقل یک ماه طی می‌نمایند. دوره عمومی انتظامی و تخصصی کارمندان دارای مدرک تحصیلی پایان دوره‌متوسطه در آموزشگاههای علمی تخصصی و دوره عمومی کارمندان با مدرک تحصیلی‌کاردانی و بالاتر در دانشکده علوم و فنون برگزار می‌گردد. ‌کارمندان در طول خدمت ضمن طی حداقل یکی از دوره‌های تخصصی تکمیلی در‌فاصله هرترفیع می‌توانند با رعایت شرایط و ضوابط مورد نیاز برای تصدی مشاغل‌مدیریتی جزء،دوره سرپرستی و برای تصدی مشاغل مدیریت میانی، دوره فرماندهی و‌مدیریت و برای تصدیمشاغل مدیریت عالی، دوره عالی امنیت را طی نمایند.

‌تبصره – فهرست مشاغل مدیریت جزء، میانی و عالی براساس طبقه‌بندی مشاغل‌موضوع ماده (۳۰) تعیین خواهد شد.

‌ماده ۴۴ – کارکنان پایور انتظامی با مدرک تحصیلی پایان دوره متوسطه مهارتی که‌در نظام آموزش و پرورش طراحی و اجرا می‌شود و مورد نیاز نیروی انتظامی می‌باشد برای‌نیل به درجه گروهبان یکمی در بدو خدمت دوره عمومی انتظامی را حداقل به مدت شش‌ماه و دارندگان مدرک پایان دوره متوسطه فاقد مهارت علاوه بر دوره مذکور، دوره‌تخصصی را حداقل به مدت شش ماه طی می‌نمایند. این دوره‌ها در بدو خدمت ودر‌آموزشگاههای علمی – تخصصی اجراء می‌گردد. کلیه کارکنان مزبور دوره‌های تخصصی و‌ تکمیلی را در طول خدمت و در فاصله هر ترفیع می‌گذرانند. این کارکنان با رعایت شرایط و‌ضوابط مورد نیاز برای تصدی مشاغل فرماندهی و مدیریت جزء می‌بایست دوره‌ سرپرستی را طی نمایند.
‌تبصره – کارکنان پایور انتظامی دارای مدرک پایان دوره راهنمایی در بدو خدمت‌دوره عمومی انتظامی، دوره تخصصی و دوره علمی را مجموعاً به مدت حداقل هجده ماه‌در آموزشگاههای علمی تخصصی طی می‌نمایند.

‌ماده ۴۵ – کلیه کارکنان پیمانی که به صورت انتظامی با مدرک تحصیلی پایان‌متوسطه و پایین‌تر استخدام می‌گردند دوره عمومی انتظامی را حداقل به مدت چهار ماه و‌کارکنانبا مدرک تحصیلی کاردانی و بالاتر این دوره را حداقل به مدت دو ماه طی‌می‌نمایند. این کارکنان درصورت دارا نبودن تخصص و مهارت مورد نیاز نیروی انتظامی‌بلافاصله بعد از طی دوره عمومی انتظامی، دوره تخصصی را به مدت حداقل دو ماه‌متناسب با رسته‌های نیروی انتظامی طی می‌نمایند. این دوره‌ها در بدو خدمت و در مراکز‌آموزش عمومی اجرا می‌گردد.

‌ماده ۴۶ – کلیه کارمندان پیمانی در بدو خدمت، دوره عمومی انتظامی را به مدت‌حداقل سه ماه و درصورت دارا نبودن مهارت و تخصص لازم یک دوره تخصصی به مدت‌حداقل یک ماه در مراکز آموزش عمومی طی می‌نمایند.

‌ماده ۴۷ – کلیه کارکنان پیمانی انتظامی و کارمند در طول خدمت و قبل از ترفیع یک‌دوره تخصصی – تکمیلی را متناسب با درجه یا رتبه در دانشکده‌های علوم و فنون،‌آموزشگاههای علمی تخصصی و واحدهای آموزشی می‌گذرانند.
‌تبصره ۱ – کارکنانی که خدمت سربازی را طی نموده‌اند دوره عمومی انتظامی آنان‌به یک ماه تقلیل می‌یابد و کسانی که خدمت سربازی خود را در نیروی انتظامی گذرانده‌باشند درصورتی که انفکاک آنان بیشتر از شش ماه نباشد از طی دوره عمومی انتظامی‌معاف هستند.

‌تبصره ۲ – کلیه کارکنان پیمانی که برابر قوانین و مقررات تغییر وضعیت خدمتی‌داده و به عنوان کارکنان پایور بدون تغییر رسته به کار گرفته می‌شوند درصورت داشتن‌حداقل سه سال تجربه خدمتی و موفقیت در آزمون که از طریق مراکز آموزش ذی‌ربط‌برگزار می‌گردد از طی آموزشهای عمومی انتظامی و تخصصی معاف می‌باشند. اینگونه‌کارکنان درصورت به کارگیری در رسته جدید موظف به طی دوره تخصصی قبل از به‌کارگیری می‌باشند.

‌ماده ۴۸ – کارکنان وظیفه در بدو خدمت دوره‌های عمومی انتظامی و تخصصی‌مورد نیاز را طی می‌نمایند. کارکنان وظیفه با مدرک تحصیلی کاردانی و بالاتر درصورت‌به‌کارگیری در تخصصهای منطبق با تحصیلات آنان از طی دوره تخصصی معافمی‌باشند.‌این دوره‌ها در مراکز آموزش عمومی اجرا می‌گردد.

‌تبصره ۱ – برنامه آموزش کارکنان وظیفه در بدو خدمت متناسب با نیاز نیروی‌انتظامیو سطح تحصیلات آنان توسط نیروی مذکور تهیه و به مورد اجرا گذارده خواهد‌شد.

‌تبصره ۲ – کارکنان وظیفه بی‌سواد و کم‌سواد دوره‌های سوادآموزی را برابر‌دستورالعملی که توسط نیروی انتظامی با هماهنگی نهضت سوادآموزی تهیه و به تصویب‌وزیر کشور می‌رسد طی می‌نمایند.

‌ماده ۴۹ – دوره‌های کاردانی علوم و فنون انتظامی در رشته‌های مختلف تحصیلی‌به منظور تربیت نیروی متخصص مورد نیاز نیروی انتظامی در سطح کاردانی متناسب با‌رسته‌های نیروی انتظامی جهت کارکنان پایور انتظامی که با مدرک پایان دوره متوسطه‌ازطریق مسابقه ورودی جذب گردیده‌اند در بدو خدمت به مدت حداقل چهار نیمسال‌تحصیلی در دانشکده‌های علوم و فنون تشکیل می‌گردد. برنامه آموزشی این دوره‌ها باید طوری تنظیم گردد که با طی دوره‌های آموزشی‌بعدی دانش‌آموختگان از عهده مشاغل ستوان سومی تا مشاغل مربوط به درجات‌سرهنگی برآیند.

‌تبصره – پایوران انتظامی و کارمندان با داشتن مدرک تحصیلی پایان دوره متوسطهبا‌حداکثر بیست و هفت سال سن درصورت دارا بودن سایر شرایط لازم می‌توانند در مسابقه‌ورودی دوره کاردانی شرکت نمایند.

‌ماده ۵۰ – دوره‌های کارشناسی علوم و فنون انتظامی در رشته‌های مختلف‌تحصیلی بهمنظور تربیت نیروی متخصص مورد نیاز نیروی انتظامی در سطح کارشناسی‌متناسب با رشته‌های نیروی انتظامی برای کارکنان پایور انتظامی که با مدرک پایان دوره‌متوسطهازطریق مسابقه ورودی جذب گردیده‌اند در بدو خدمت به مدت حداقل هفت‌نیمسال تحصیلی در دانشکده‌های علوم و فنون تشکیل می‌گردد. برنامه آموزشی این‌دوره‌ها می‌بایست طوری تنظیم گردد که دانش‌آموختگان از عهده مشاغل ستوان دومی‌برآمده و با کسب تجارب حاصله از خدمت و همچنین طی دوره‌های بعدی از عهده کلیه‌مشاغل بالاتر برآیند.

‌تبصره ۱ – درصورت ضرورت، نیروی انتظامی می‌تواند دوره‌های کارشناسی علوم‌و فنون انتظامی را به صورت ناپیوسته برای دانش‌آموختگان دوره‌های کاردانی علوم و‌فنون انتظامی در طول درجه ستوان سومی و همچنین دارندگان مدرک کاردانی مؤسسات و‌مراکز آموزش عالی متناسب با نیاز نیروی انتظامی به مدت حداقل سه نیمسال تحصیلی با‌دارا بودن حداکثر بیست و هفت سال سن از طریق مسابقه ورودی اجرا نماید.
‌تبصره ۲-دانش‌آموختگان آموزشگاههای علمی – تخصصی که با مدرک تحصیلی‌پایان دوره متوسطه به استخدام نیروی انتظامی درآمده‌اند در طول درجه گروهبان یکمی و‌استوار دومی و کارمندان با مدرک تحصیلی پایان دوره متوسطه و حداکثر بیست و هفت‌سال سن درصورت داشتن سایر شرایط لازم می‌توانند در مسابقه ورودی کارشناسی علوم‌و فنون انتظامی شرکت نمایند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
telegram قانون استخدام نیروی انتظامی مواد ۱ تا ۵۰instagram قانون استخدام نیروی انتظامی مواد ۱ تا ۵۰
دانلود اپلیکیشن دادورزیار :

android قانون استخدام نیروی انتظامی مواد ۱ تا ۵۰

پست های مرتبط

کارشناس حقوقی سایت

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز