فعالیت انسان دوستانه ایران در 14 کشور قابل قدردانی است
حسن صفاریه از انجام فعالیت های انسان دوستانه ایران در 14 کشور دنیا که نمایانگر انسانیت، بی غرضی، بی طرفی، استقلال، خدمت داوطلبانه، یگانگی و جهانشمولی و بر اساس اصول هفت گانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر است خبر داد.
صفاریه نیز گفت: توانبخشی در جمعیت هلال احمر قدمتی 55 ساله دارد و سالهاست که هلال احمر در این حوزه خدمات اثر بخش و مفیدی به درخواست کننده خدمات توانبخشی ارائه می دهد.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمرافزود: اداره کل سلامت خارج از کشور جمعیت هلال احمر بر اساس اهداف و ماموریت های محوله و با بهره گیری از نیروی انسانی کار آمد هم اکنون در 8 کشور آفریقایی، 2 کشور آمریکای جنوبی و 4 کشور همسایه در حال انجام فعالیت های انساندوستانه و برنامه های مرتبط به سلامت انسان ها است.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر توضیح داد: خوشبختانه با دیدگاه توسعه ای که رییس جمعیت هلال احمر دارند هم حمایت اداری و هم بودجه لازم توسعه مناسب را فراهم کرده اند و در این موضوع تاکید دارند که باید بحث توانبخشی توسعه پیدا کند؛ بنابراین ما در این مسیر 17مرکز را در 9 استان کشور در هفته هلال احمر راه اندازی کردیم و در حال حاضر نیز یکصد و پنجاه مرکز و واحد توانبخشی در کشور وجود دارد.
صفاریه اضافه کرد: امیدواریم به یاری خدا در طی چند ماه آینده 30 واحد دیگر را هم افزایش دهیم و ما به آن هدفمان که یک مرکز جامع توانبخشی در هر استان کشور است، برسیم.
وی در ادامه اظهار داشت: مرکز جامع توانبخشی شامل «ارتوپدی فنی»، «فیزیوتراپی»، «کاردرمانی» و «گفتار درمانی» است و این خدمات، خدماتی است که بعنوان خدمات توانبخشی پایه و با هدف ارائه خدمات توانبخشی به گروه های بزرگی از مردم یعنی آحاد ملت و با قیمت مناسب ارائه شود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر در ادامه همچنین در پاسخ به این پرسش که چه خدمات متنوع توانبخشی به بیماران عصبی، حرکتی، نورولوژیک، پاراپلژیک، تتراپلژیک، پارکینسون، ام اس و نظایر آن ارائه می دهید، نیز گفت: معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در حال حاضر چهار کلینک تخصصی در کشور دارد که سه مرکز آن در شامل کلینیک سکته مغزی، کلینیک ام اس و کلینیک اختلالات تعادلی با منشاء عصبی در مرکز جامع توانبخشی در تهران و یک کلینیک ام اس هم در استان اصفهان قرار دارد.
وی تصریح کرد: سیاست این معاونت این است که به یاری خدا بعد از این مرحله که توانستیم این مراکز را راه اندازی کنیم و یک سری از خدمات پایه را برای آحاد مختلف مردم با پوشش بسیار زیاد فراهم کردیم، بحث تخصصی شدن را هم دنبال کنیم، اما اولویت انجام این قسمت کار از نظر علمی بیشتر است و باید در این زمینه حرکت کرد.
صفاریه در پاسخ به این پرسش که آیا خدمات توانبخشی در بخش های مختلف شامل ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کار درمانی، بینایی سنجی و نظایر آن به آسیب دیدگان ناشی از حوادث، معلولین و افراد ناتوان و کم برخوردار ارائه می شود، نیز افزود: جامعه تحت پوشش ما برای سال های طولانی جانبازان معزز و معلولین گرامی بودند؛ اما از آنجایی که ما کشوری هستیم که هم حوادث طبیعی در کشورمان زیاد است و هم حوادث ساخته دست بشر مثل تصادفات رانندگی؛ بنابراین ما سالیانه تعداد زیادی معلول در کشور داریم و جهت ارائه خدمت به آنان در تمامی مراکز کشوری واحد مددکاری داریم.
وی یادآور شد: اعتقاد ما بر این است که ما ردیف بودجه ای توانبخشی از دولت دریافت می کنیم و طبیعا’ منتی بر ملت نداریم و این بودجه را صرف بازسازی، بهسازی و ارائه خدمات ارزان قیمت و با کیفیت به مردم می کنیم و آن دسته از مددجویانی که نیاز به مساعدت دارند با روی باز و گشاده در مراکز ما پذیرش می شوند و در واحد مددکاری به آنان تخفیف های لازم داده می شود که در این مرکز جامع توانبخشی هم این مسئله جاری و ساری است.
معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در پاسخ به این پرسش که آیا پوشش بیمه ای برای دریافت خدمات توانبخشی وجود دارد، نیز گفت: فیزیوتراپی پوشش بیمه ای دارد، اما ارتوپدی فنی که هم خدمات با اهمیت و هم خدمات گران قیمتی است پوشش بیمه ای مناسبی ندارد طبیعتا’ اگر وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر بروند به سمت اینکه خدمات ارتوپدی فنی را زیر پوشش بیمه ای ببرند بخشی از هزینه های ما در آنجا تامین می شود و توان مالی ما بالا می رود و می توانیم خدمات مناسب تر و گسترده تری را به دریافت کنندگان خدمات توانبخشی داشته باشیم.
اداره کل توانبخشی یکی از مجموعه های معاونت، بهداشت، درمان و توانبخشی است که از دو بخش ستادی شامل اداره توسعه مراکز توانبخشی، اداره برنامه ریزی مراکز توانبخشی، اداره توانبخشی در بحران و بخش اجرائی (مراکز جامع توانبخشی) شامل پلی کلینیک های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی، ارتوپدی، فیزیوتراپی، ایزوکینتیک، آب درمانی، حرکات اصلاحی، کاردرمانی بزرگسالان و خردسالان، توانبخشی ضایعات اعصاب مرکزی، گفتار درمانی، شنوائی شناسی، بینائی سنجی و کلینیک توانبخشی مکانیکی شامل کارگاه اسپیلنت، کارگاه ستون فقرات، کارگاه بریس، کلینیک پروتز و کلینیک تخصصی آمپوتی تشکیل شده است.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.
این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون در نظر گرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید