وکیل آنلاین

عواقب بحران تغییر اقلیم باید جدی گرفته شود

بحران-زیست-محیطی

عواقب بحران تغییر اقلیم باید جدی گرفته شود

 

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشکلات عدیده زیست محیطی کشور، گفت: عواقب بحران خشکسالی و تغییر اقلیم باید در کشور جدی گرفته شود.

 

عیسی کلانتری روز سه شنبه در پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کشور مستقر در کرج افزود: امروز بیش از 130 درصد آب تجدید پذیر کشور مصرف می شود درحالیکه سقف ما برای مصرف آب تجدید پذیر 40 درصد است.

وی بیان داشت: باید به این باور برسیم که شرایط اقلیمی کشور در حال تغییر است و دیگر نمی توانیم محصولات کشاورزی پر آب بر کشت کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: تغییر اقلیم و کم آبی را باید بپذیریم، روش های قدیمی دیگر پاسخگو نیست، باید بنیان روش های جدید برای مقابله با این بحران ها گذاشته شود.

کلانتری تاکید کرد که بخش خصوصی باید بیش از گذشته وارد عرصه کار شود و پر و بال بیشتری بگیرد.

معاون رئیس جمهوری گفت: امروز بخش کشاورزی ایران مریض، جمعیت رو به افزایش و منابع آبی رو به کاهش است، در چنین شرایطی باید با استانداردهای علمی و روش های نوین برای مقابله با این بحران ها چاره اندیشی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انجمن های علمی کشور تنها به ارائه مقاله اکتفا نکنند، خاطر نشان کرد: اگر انجمن های علمی ما 40 سال پیش به عرصه کشاورزی و منابع طبیعی ورود و توجه می کردند؛ امروز کشور این همه گرفتاری نداشت.

کلانتری بیان داشت: تشکل هایی مانند انجمن آب می دانستند که امروز کشور با چنین وضعیتی مواجه می شود

لیکن حرکت جدی انجام ندادند.

وی با اشاره به اینکه هیچ وقت صدای انجمن های علمی در خصوص بحران تغییر اقلیمبلند نشد گفت: امروز کشور به شدت تهدید می شود، سرزمین در حال از دست رفتن است.

معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: انجمن های علمی باید راهنمای سیاستگذاران و برنامه ریزان باشند و با برنامه ریزی های دراز مدت، آینده کشور را پیش بینی و راهکاری اساسی برای آن ارائه دهند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه آینده پژوهش کشور باید در دست انجمن های علمی باشد خاطر نشان کرد: بارش های ایران 5 تا 10 درجه به سمت شمال رفته اند و بارش های 50 سال گذشته را نخواهیم داشت.

وی تاکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی باید تغییر اقلیم را بپذیرد و دراین زمینه چاره جویی کند.

معاون رئیس جمهوری گفت: امروز حیات وحش کشور با کمبود آب مواجه است و به حاشیه روستاها پناه می آورد.

کلانتری اضافه کرد: در تمام زیستگاه های کشور، چشمه، قنات و چاه ها خشک شده اند، این در حالی است که انجمن های علمی ما با همان نگرش 10 سال گذشته پیش می روند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کشاورزان کشور امروز به شدت گرفتار مشکلاتی از جمله آب هستند، گفت: خشکسالی تا پیش از این آنقدر فشار نیاورده بود که عده ای به این باور برسند که کشور دچار کم آبی است و مساله آب جدی تلقی نمی شد.

پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران از 13 تا 15 شهریور ماه در موسسه تحقیقات، اصلاح و تهیه نهال بذر مستقر در کرج ادامه خواهد داشت.

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز