طرح ترافیکی زمستان از 22 آذر آغاز می شود
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی (راهور) از آغاز طرح ترافیکی زمستان امسال از 22 آذرماه خبر داد و گفت: این طرح تا 22 اسفندماه ادامه دارد.
سردار تقی مهری در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرح های ترافیکی، افزود: همه دستگاه ها با تقویت امکانات و تجهیزات پای کار آمده، خدمات خود را ارائه دهند.
وی گفت: مشکلاتی در سال های گذشته داشتیم که باید از تجربیات استفاده کنیم و از 22 آذر تا 22 بهمن تجهیزات بیشتر آورده و دستگاه های خدماتی همه امکانات خود را به دبیرخانه اجرای طرح های ترافیکی پلیس راه ارائه دهند و تا 22 اسفند این طرح به خوبی اجرا شود.
سردار مهری اضافه کرد: از هم اکنون باید سقوط بهمن، ریزش کوه، یخ زدگی و آبگرفتگی پیش بینی و تمهیدات لازم نیز لحاظ شود. این طرح در درون و برون شهر مورد توجه است. در زمستان 96 بیش از سه هزار و 400 نفر کشته شدند که 68 درصد جانباختگان در برون و 38 درصد در درون شهر بودند.
وی در خصوص بیشترین علل بروز تصادفات رانندگی گفت: حدود 22 درصد تصادفات به دلیل سرعت غیرمجاز، 38 درصد به دلیل خستگی و عدم توجه به جلو و 13 درصد به علت سبقت غیرمجاز رخ می دهد.
سردار مهری تاکید کرد: رانندگان باید با سرعت مطمئنه حرکت و به تذکرات همکاران ما توجه کنند. تجهیزات زمستانی از جمله زنجیر چرخ به همراه داشته و با باک پر حرکت کنند.
رئیس پلیس راهور گفت: مرکز کنترل ترافیک پلیس آخرین وضعیت جاده ها را اعلام می کند. آمادگی دستگاه های خدماتی نیز برای امدادرسانی لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال بارش بیشتری داشته باشیم و بیشترین خدمت را امسال ارائه دهیم، ادامه داد: رزمایش این طرح نیز 22 آذرماه در سراسر کشور برگزار می شود.
سردار مهری در مورد اجرای طرح اربعین گفت: طرح اربعین امسال به خوبی اجرا شد زیرا چند سال است که دستگاه ها در این زمینه تجربه کرده اند و امیدواریم نواقص این طرح را مرتفع کنیم این تجربیات کمک می کند تا خدمات بهتری ارائه دهیم.
وی افزود: طرح ویژه ترافیک 97 ویژگی هایی داشت مانند استفاده از سامانه سپهتن که البته همه تلاش کردند و خدمات خوبی به زائران ارائه دادند.
سردار مهری در مورد طرح معاینه فنی در تهران و کلان شهرها گفت: در خصوص دوربین های جدید و تجهیزاتی که باید در اختیار قرار گیرد، جلساتی با شهرداری در حال انجام است که نتیجه آن اعلام می شود.
* حضور واحدهای امدادی و جرثقیل در گردنه ها الزامی است
سردار محمد حسین حمیدیان رئیس پلیس راه کشور در این جلسه گفت: در گردنه ها باید واحدهای امدادی حضور داشته باشند؛ چراکه از مشکلات طرح زمستانه، امدادرسانی، انسداد در راه ها و در راه ماندگان است. ازسوی دیگر تجهیز داروخانه ها و سوله ها برای اسکان موقت و اضطراری باید مورد توجه قرار گیرد که مصوبات آن در سراسر کشور ابلاغ شده و دستگاه ها باید پیگیر این مصوبات باشند.
وی اضافه کرد: در گردنه ها بحث کامیون و تریلی است که سریع قیچی می کنند و این مساله در زمان بارش برف و کولاک خطرناک است و نیاز به جرثقیل سنگین است تا در اینگونه موارد وارد عمل شود.
حمیدیان به اردوهای دانش آموزی و راهیان نور در زمستان اشاره کرد و گفت: سازمان راهداری وزارت راه باید دپوی شن و نمک در راهدارخانه ها را مورد توجه قرار دهد.
وی اظهار داشت: در مبادی استانی مانند استان های زنجان، همدان و قزوین که کولاک دارند و درگیر اسکان اضطراری هستند، باید استان های همجوار مانند آذربایجان غربی و شرقی در زمان بارش های جوی، بار یا مسافر نفرستند و در این شرایط مدیریت داشته باشند.
حمیدیان در مورد طرح اربعین گفت: در طرح اربعین امسال شاهد افزایش 22 درصدی اتوبوس و وسایل نقلیه بین شهری بودیم . سال گذشته بیشترین حجم ورود و خروج زائران از مهران در یک زمان مشخص 182 هزار نفر بود؛ در حالی که در مقطع مشابه زمانی امسال این میزان به 330 هزار نفر رسید.
وی اضافه کرد: سال گذشته هزار و 402 اتوبوس زائران را جا به جا کرد و امسال بیش از 2 هزار و 400 دستگاه اتوبوس خدمات رسانی به زائران را به عهده داشت.
به گفته حمیدیان هموطنان امسال در طرح اربعین کمتر از زمین های کشاورزی برای پارک خودرو استفاده کردند و حداقل 110 هزار خودرو در پارکینگ ها مستقر شدند.
رئیس پلیس راه کشور گفت: در این طرح کندی حرکت، توقف و حادثه نداشتیم و در استان های درگیر 4.3 درصد شاهد کاهش تصادفات بودیم.
* ورود 400 دستگاه آمبولانس کمکدار جدید در طرح زمستانه
پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور گفت: 400 دستگاه آمبولانس کمکدار جدید تحویل گرفته ایم که در طرح زمستانه مورد استفاده قرار می گیرد.
وی درخصوص نیروی انسانی مورد نیاز اورژانس نیز اظهار داشت: به رغم اینکه نتوانستیم نیروی انسانی جدید جذب کنیم، اما با تغییر شیفت ها این خلاء را جبران کرده ایم.
کولیوند در مورد ارائه خدمات در طرح اربعین گفت: امسال از نظر تردد و رفت و آمد آمبولانس در این طرح بیشترین تردد را داشته ایم و برای اولین بار در کارگروه مشترک در نجف، کاظمین و سامرا با گروه بهداشت عراق همکاری داشتیم.
وی اضافه کرد: امسال حتی یک گزارش در مورد بیماری واگیردار نداشتیم و متخصصان ما در مرزهای زمینی و هوایی، زائران را پایش کردند و نزدیک به 400 مصدوم از عراق وارد مرزهای کشور شدند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید