وکیل آنلاین

شکستی دیگر در انتظار ‘برایان هوک’در ماموریت ضد ایرانی اش است

برایان-هوک

شکستی دیگر در انتظار ‘برایان هوک’در ماموریت ضد ایرانی اش است

 

‘مایک پمپئو’ وزیر امور خارجه آمریکا بتازگی خبر از تشکیل «گروه اقدام ایران» به ریاست ‘برایان هوک’ را داد اما به گفته ناظران، سیاست های ضد ایرانیِ جدید واشنگتن جز شکست و سرخوردگی نتیجه دیگری را برای کاخ سفید به همراه نخواهد داشت.

 

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، در راستای سیاست های ضد ایرانیِ دولت آمریکا، «مایک پمپئو»، پنجشنبه هفته گذشته در سخنان کوتاهی از تشکیل «گروه اقدام ایران» در وزارت امور خارجه خبر داد و «برایان هوک» مدیر سیاست گذاری وزارت امور خارجه آمریکا از سوی پمپئو به ریاست گروه اقدام ایران معرفی شد.
تشکیل این گروه در راستای راهبرد پمپئو علیه ایران است که وی آن را در جریان نشست 31 اردیبهشت ماه امسال در بنیاد محافظه کار«هریتیج» تحت عنوان «پس از توافق؛ استراتژی جدید پیرامون ایران» اعلام کرد. پمپئو در این نشست 12 شرط برای توافق جدید با ایران تعیین کرد.
اما همزمان با این مرحله تازه از تحرکات ضد ایرانی آمریکا، بسیاری از شرکای تهران از طریق تماس تلفنی و انتشار بیانیه آمادگی خود برای همکاری با ایران و گسترش روابط با تهران را اعلام کرده اند.
پس از اعلام خبر تشکیل گروه اقدام علیه ایران، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی پکن برای همکاری با ایران را اعلام کرد. او با سودمند معرفی کردن برجام برای منافع جامعه بین الملل به طور آشکار مخالفت کشورش با رفتارهای غیر قانونی آمریکا در تحریم های ضد ایرانی را اعلام کرد.
وزارت امور خارجه روسیه هم روز جمعه گذشته با انتشار بیانیه ای بار دیگر پایبندی مسکو به توافق هسته ای را اعلام کرد.
هر چند که آمریکا طی سال های گذشته و پیش از توافق هسته ای توانسته است در شورای امنیت سازمان ملل 6 قطعنامه ضد ایرانی تصویب کند، اما این کشور در پایان مجبور به مذاکره با ایران شد. اکنون این کشور در شرایطی ایران را تهدید به تحریم می کند که نزدیک ترین همپیمانان آمریکا نیز سیاست های واشنگتن علیه ایران را مورد حمایت قرار نمی دهد. کشورهای اروپایی با ادامه مذاکره با ایران به دنبال یافتن راهی برای پایان بخشیدن به تحریم های آمریکا و ادامه همکاری شرکت های خود با ایران هستند.
در این خصوص روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن نوشت: «برایان هوک» در شرایطی هدایت گروه اقدام ایران را بر عهده گرفت که او پیش از این در ماموریت همراه سازی کشورهای اروپایی برای تغییر توافق هسته ای تلاش نافرجام زیادی به عمل آورد. او مسوول شکست ها در همسو سازی دیگر کشورها با آمریکا در خروج از برجام است. با وجود این شکست ها اکنون سوالات بسیاری درباره موفقیت وی در این ماموریت مطرح می شود.
دراین زمینه تارنمای «العهد» لبنان هم در گزارشی به قلم «علی ابراهیم مطر» نوشت: دیگر ایالات متحده آن قدرتی نیست که همه جهان را می ترساند. معیارها و معادله های تغییر یافته است. طی سال های اخیر با از بین رفتن برتری نظامی آمریکا به دلیل شکست در همه جنگ ها، دیپلماسی این کشور هم کارآمدی خود را از دست داده و در نتیجه پایداری ایران، احتمال پیروزی واشنگتن از بین رفته است.
این نشریه اضافه کرد: اگرچه دولت ترامپ بیشترین قدرت نرم خود را با تحریم های ضد ایرانی دنبال می کند، اما تجربه نشان داده است که ایران می تواند در برابر تحریم ها مقاومت کند و این کشور طی بیش از سه دهه گذشته خود را با شرایط سازگار کرده است. تهران به خوبی می داند برگ برنده های بسیاری برای مدیریت نبرد اقتصادی و سیاسی آمریکا در اختیار دارد. اوضاع این کشور در مقایسه با سال های گذشته بهتر است و سازمان ملل دیگر نمی تواند این کشور را زیر فشار قرار دهد. روسیه، چین و بسیاری از کشورهایی اروپایی مخالف تحریم های آمریکا هستند. این موضوع برگ برنده ای در دست ایران در نبرد علیه آمریکا است و این به تهران انگیزه بیشتری می دهد که روند دیپلماتیک را مدیریت کند.
نشری العهد افزود: آمریکا در شرایطی گروه اقدام ایران را تشکیل می دهد که ترامپ چند روز پیش در خواست مذاکره بدون پیش شرط با ایران را مطرح کرده است. با وجود چنین ماجراجوی دولت آمریکا برای تشکیل گروه اقدام ایران، کارشناشان با دیده شک و تردید به درخواست ترامپ برای مذاکره نگاه می کنند.
شبکه خبری «اسپوتنیک» روسیه در این باره از قول «اندریه سوز دالتسیو» معاون رئیس دانشکده اقتصاد جهانی و سیاست بین المللی دانشگاه عالی اقتصاد روسیه نوشت: تشکیل گروه اقدام از سوی وزارت امور خارجه آمریکا نشان می دهد واشنگتن برای حل اختلاف با ایران، برای مذاکره آمادگی ندارد. آمریکایی ها توافق هسته ای را نادیده گرفتند و اکنون هم با تشکیل گروه اقدام در حال بحران آفرینی هستند و پس از این بحران افرینی ها ادعا می کنند که به دنبال گزینه هایی برای حل مشکل هستند.

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

 

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز