ساماندهی معتادان متجاهر اعتبار ندارد
رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: متاسفانه 6 ماه از سال گذشته اما ریالی از اعتبارات آسیب های اجتماعی وزارت کشور به این سازمان اختصاص نیافته است و این مساله ساماندهی معتادان متجاهر در بخش های غیردولتی استان ها را با مشکل مواجه کرده است.
فرید براتی سده افزود: همکاران وزارت کشور اعلام کرده اند که سهم بهزیستی از اعتبارات آسیب های اجتماعی 14 میلیارد تومان است که خیلی کم است اما همین مقدار کم را نیز اختصاص نداده اند.
وی اضافه کرد: اعتیاد یکی از پنج آسیب اجتماعی مهم کشور (اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق، مفاسد و مناطق بحرانی) است اما متاسفانه هنگام تنظیم بودجه، وظیفه را به بهزیستی و اعتبار را به نهاد دیگر می دهند.
وی ادامه داد: اگر وزارت کشور اعتبارات را به سازمان یا دستگاه دیگر داده است باید اعلام کند. متولی ساماندهی معتادان متجاهر، سازمان بهزیستی کشور است اما جای سوال است که چرا در تخصیص اعتبارات به این سازمان توجه نمی شود. این امر مراکز غیردولتی ترک اعتیاد استان ها را با مشکل مواجه کرده است. آنان به طور مداوم شکایت می کنند. ادامه این روند موجب تعطیل مراکز ترک اعتیاد می شود زیرا هزینه های موجود کفاف اداره کردن این مراکز را مشکلات فعلی نمی دهد.
رئیس مرکز پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: فقط بهزیستی استان تهران از بابت ساماندهی معتادان متجاهر 16 میلیارد تومان به مراکز غیردولتی بدهکاری دارد که آن را باید استانداری یا ستاد مبارزه با مواد مخدر یا وزارت کشور تامین کند اما متاسفانه فقط به بهزیستی می گویند معتادان متجاهر را ساماندهی کند ولی اعتباری نمی دهند.
براتی سده افزود: نقش نمایندگان مجلس نیز در این زمینه کمرنگ نیست چرا که هنگام تخصیص اعتبار با آنکه می دانند طبق قانون وظیفه ساماندهی معتادان متجاهر با بهزیستی است، اعتبار را به این سازمان نمی دهند؛ قرار نیست تشکیلاتی ایجاد شود که مانع کار بهزیستی شود؛ تشکیلات ایجاد شده باید تسهیل کننده کار بهزیستی باشند اما اعتبارات را توزیع نمی کنند.
وی گفت: اختصاص ندادن اعتبارات به تحریم ها ربطی ندارد بلکه مساله مدیریت است.
به گفته وی، تعداد کل معتادان متجاهر در کل کشور درسه ماه اول امسال 41 هزار نفر است و تاکنون نیز در استان تهران هشت هزار و 900 معتاد متجاهر شناسایی شده است.
بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، دو میلیون و 808 هزار مصرف کننده مواد مخدر در کشور وجود دارد و هم اکنون سازمان بهزیستی کشور، برنامه مدیریت موردی سه هزار معتاد متجاهر را در 11 استان اجرا می کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید