رستورانها رتبه بندی میشوند
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی رتبه دریافت میکنند و مانند اعتباربخشی بیمارستانها درجه بندی میشوند. بر این اساس رستورانها موظف هستند لوح رتبه بندی را که به تایید دانشگاههای علوم پزشکی و اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلفسرویسها رسیده، نصب کنند.
محسن فرهادی درباره رتبه بندی واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی و رستورانها افزود: شرایط ارائه این لوح به واحدهای صنفی بسیار دشوار است و هنوز آن را عملیاتی نکردیم. رتبه بندی این واحدهای صنفی از سه تا یک و عالی انجام میشود. در حال حاضر بستر سامانهای این کار آماده شده، اما نیازمند انجام هماهنگیهایی با اتاق اصناف هستیم تا این کار عملیاتی شود، زیرا این یک کار مشترک با اتاق اصناف است.
وی بیان کرد: به واسطه اجرای طرح دفاتر خدمات سلامت و نظارت بر واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی، آنهایی که در گذشته رتبه سه یا 2 داشتند با این طرح به رتبههای بالاتر رفتند و شاخص کیفی بهداشتی بهتری کسب کردند. البته هنوز ساز و کار ارائه رتبه عالی را عملیاتی نکردیم.
* دفاتر خدمات سلامت و نظارت بر واحدهای عرضه کننده مواد غذایی
فرهادی درباره دفاتر خدمات سلامت و نقش آنها در نظارت بر واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی اظهار داشت: در حال حاضر خاتمه طرح پایلوت دفاتر خدمات سلامت در تهران اعلام شده است. این در شرایطی است که شاخص های بهداشتی مراکز صنفی عرضه کننده موادغذایی با استفاده از پتانسیل این دفاتر بهبود یافته است. بر این اساس رتبه بندی هایی انجام شده و مشاهده می شود که چند واحد صنفی عرضه کننده مواد غذایی که قبلا در سیستم رتبه بندی نبودند، در حال حاضر رتبه سه را کسب کرده اند.
وی ادامه داد: وجود دفاتر خدمات سلامت در نظارت بر واحدهای صنفی عرضه مواد غذایی قطعا موثر است. زیرا بر اساس آمارها در استان تهران، بهبودهای کیفی در واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی به مراتب نسبت به گذشته بهتر شده است. البته نقص هایی در این زمینه وجود دارد که باید برطرف شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: یکی از مزایای ایجاد دفاتر خدمات سلامت این است که تمام اطلاعات عملیات فنی و اجرایی این دفاتر در سامانه تحت وب وجود دارد و هر موقع مسئولان اراده کنند می توانند اطلاعات واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی را با جزییات در اختیار داشته باشند. امیدواریم تا پایان سال تعداد دفاتر خدمات سلامت در کل کشور به بیش از 200 دفتر برسد.
* سه گروه ناظر بر اغذیه فروشی ها
فرهادی درباره شیوه های نظارت بر مراکز صنفی عرضه کننده مواد غذایی بیان کرد: در حال حاضر به سه شکل بر اغذیه فروشی ها نظارت می شود. گروه اول نیروهای دولتی هستند که از دولت حقوق می گیرند و کار نظارتی را انجام می دهند. در حال حرکت به این سمت هستیم که این بخش فقط کارهای سیاستگزاری و بازدیدهای نظارتی را انجام بدهند.
وی ادامه داد: گروه دوم نیروهایی هستند که در مقاطعی به واسطه کمبود نیرو در گروه اول، از این افراد استفاده کردیم و در قالب طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، خرید خدمت انجام دادیم. یعنی شرکت هایی از بخش خصوصی در مناقصه شرکت کردند و بخشی از کارهای نظارتی به این شرکت ها سپرده شد. تلاش کردیم قسمت هایی که در نظام شبکه بهداشت دچار کمبود است، از نیروی این شرکت ها استفاده شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: بخش سوم نیز استفاده از بخش خصوصی است که خودگردان هستند و شامل دفاتر خدمات سلامت می شود.
فرهادی گفت: در گذشته با استفاده از گروه اول به صورت عمودی وارد واحدهای صنفی می شدیم و بایدها و نبایدها را اعلام می کردیم و اگر نبایدها انجام می شد، واحد صنفی پلمب می شد.
به گفته وی، دفاتر خدمات سلامت به واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی کمک می کنند که وضعیت سلامت خود را به گروه دولتی اظهار کنند. با این حساب مردم می توانند با اطمینان در یک رستوران غذا بخورند و مدیر واحد صنفی نیز وظیفه دارد وضع خود را با مستندات و تضمین کیفیت غذا اظهار کند. در این شرایط گروه اول وارد کار می شوند و تضمین ارائه شده از طرف واحدهای صنفی را بررسی می کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار
منبع خبر : ایرنا