وکیل آنلاین

راه های دسترسی به فضای مجازی بیشمار است

مسدودسازی-فضای-مجازی

راه های دسترسی به فضای مجازی بیشمار است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای گفت: مسدود سازی فضای مجازی اشتباه است زیرا استفاده از آن امروز به یک نیاز اساسی تبدیل شده، نمی توان آن را مسدود کرد و راههای دسترسی به فضای مجازی به تعداد انسانها وجود دارد.

 احمد بیگدلی افزود: بهترین راهکار مقابله با مشکلات فضای مجازی افزایش سواد رسانه ای مردم و فرهنگ سازی است، زیرا در این فضا هر انسانی یک تفکر جدا دارد و نمی توان جلوی افکار مردم را گرفت.
 
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که اپلیکیشن ها، نرم افزارها و گوشی های گوناگون و دیگر امکانات ارتباطی دست مردم است بهترین راه کنترل و هدایت مردم به سمت توسعه، آموزش استفاده بهینه از این وسایل و فرهنگ سازی است.
 

وی اظهار داشت: باید دید که دلیل رفتن مردم به سمت فضای مجازی چیست و چرا جوانان به طور میانگین روزانه چندین ساعت را در فضای مجازی وقت صرف می کنند.

* باید به دنبال شناسایی عوامل بی اعتمادی بین جوانان بود

 بیگدلی گفت: باید دید در کجای کار بی اعتمادی در بین مردم ایجاد شده که این گونه به سمت فضای مجازی سوق داده شده اند. با یک بررسی دقیق در بین جوانان باید ببینیم که چه اتفاقی افتاده که این گونه با اشتیاق به سمت فضای مجازی کشیده شده اند.
 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این ارتباط صدا و سیما به عنوان منشاء اصلی این مساله مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارد، اما متاسفانه نتوانسته است درست عمل کند. همین امر به عنوان یک عامل اصلی باعث شده فضای مجازی در خانواده ها گسترش یافته و در ذهن تک به تک افراد جامعه نفوذ پیدا کند به حدی که تاکنون نتوانسته ایم اعتمادسازی در جامعه ایجاد کنیم.
 
نماینده مردم خدابنده استان زنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: خاطرنشان کرد: دراین میان معرفی غلط فضای مجازی به مردم و نبود فرهنگ و آموزش استفاده از آن موجب فضای موجود به شکل کنونی شده و هر شخصی با هر طرز تفکر و ترفندی از این فضا سوء استفاده می کند و به هر نحوی که می خواهد عمل کند.
 
وی افزود: ما همیشه برعکس عمل می کنیم به این نحو که اول بیماری ایجاد می کنیم بعدا به دنبال درمان آن بیماری می گردیم در حالی که همه ما اعتقاد داریم پیشگیری بهتر از درمان است زیرا که هم هزینه آن کمتر از درمان است هم راهکار بهتری است.
 
وی تصریح کرد: البته در این زمان عده ای به جای حل مسئله به فکر پاک کردن صورت مسئله افتاده و بهترین راهکار مقابله با آن را مسدود کردن آن می دانند که سخت در اشتباه هستند زیرا با پاک کردن صورت مسئله، مسئله حل نمی شود.
 
وی ادامه داد: در واقع تفاوت این گونه نگاه ها تا امروز باعث شده مسائل این چنینی در جامعه حل نشده و فضای مجازی به یک معضل تبدیل شود در حالی که اگر در این ارتباط یک نگاه واحد ایجاد شود جلوی بسیاری از مسائل گرفته خواهد شد.
 
وی گفت: به عنوان مثال در این خصوص قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی، دولت و نهادهای مختلف هر کدام به موضوع فضای مجازی یک نگاه مختلف با تصمیمات مختلف دارند در حالی که اگر یک تصمیم گیری واحد ایجاد شود قطعا به نتیجه خواهد رسید.
 

وی اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به ناکارآمدن بودن آموزش و پرورش، دانشگاه و دیگر دستگاههای دست اندر کار مربوطه که درست عمل نکرده و نمی کنند باید شاهد بسیاری از نابسامانی های امروز در خانواده ها و جامعه باشیم.

* کودکان 10 ساله در فضای مجازی با مسائل اخلاقی رو به می شوند

 بیگدلی خاطرنشان کرد: همین امر باعث شده بسیاری از کودکان ما حتی از سنین 10 سالگی یا کمتر یا بیشتر وارد این فضا شده و با مسائلی روبرو شوند که به دلیل نبود همین آموزش ها آنان را دچار سردرگمی اخلاقی می کند.
 
وی افزود: افراط و تفریط چاره کار نیست. امروزه در فضای مجازی به جایی رسیده ایم که نه بستن آن خوب است نه این گونه فعالیت آن مناسب به نظر می رسد به حدی که روزانه باید شاهد بسیاری از سوء استفاده های مالی و غیر اخلاقی در فضای مجازی هستیم.
 
به گفته وی، در فضای مجازی موجود آن قدر با مسائل راحت برخورد می شود که هر چیزی را که اراده کنید در منزل شما تحویل می دهند.
وی گفت: برای جمع کردن این موضوع در جامعه ابتدا باید یک تصمیم گیرنده واحد ایجاد شود. دوم اینکه برای اجرا و مقابله با آن نیز یک سازمان واحد راه اندازی شود و از همه مهمتر اینکه از همان مدارس ابتدایی فرهنگ استفاده از این گونه مسائل به دانش آموزان ارائه شود اما در غیر این صورت با ادامه این روند در چند سال آینده به نوعی کمک به فروپاشی خانواده ها خواهیم کرد.

* 35 میلیون نفر عضو تلگرام هستند

 سردار سید کمال هادیان فر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی (فتا) پیشتر گفته بود: بر اساس آخرین آمار موجود، در حال حاضر 35 میلیون نفر در فضای مجازی عضو کانال های تلگرام و طلاگرام (تلگرام طلایی) هستند.
 
وی افزود: بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل جرایم در فضای مجازی 71 درصد رشد و کشف جرایم نیز 80 درصد رشد داشته است.
 
وی با بیان اینکه کشف جرایم در پلیس فتا از زمان گزارش، 15 روز به طول می انجامد، اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 41 هزار مورد از جرایم مختلف مربوط به فضای مجازی گزارش شده است که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال به 58 هزار مورد برسد.
 
هادیان فر ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین جرایم فضای مجازی مربوط به برداشت غیر مجاز از حساب های مردم است، با هماهنگی به عمل آمده با بانک ها مقرر شده است در صورت تقاضای مردم تمام بانک ها رمزهای یک بار مصرف در اختیار آنان قرار دهند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

افزودن یک دیدگاه