رئیس جمعیت هلال احمر ششمین استان کم بارش کشور را سیستان و بلوچستان اعلام کرد.
استان سیستان و بلوچستان بعد از استان های یزد، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، خراسان جنوبی و اصفهان در رده ششمین استان کم بارش و متأثر از خشکسالی در کشور قرار گرفته است.
علی اصغر پیوندی گفت : در 20 سال گذشته خشکی تالاب بین المللی هامون در شمال سیستان و بلوچستان و جازموریان در جنوب غرب این استان، قطع آب رودخانه هیرمند، کاهش سفره های آب زیرزمینی، کمبود نزولات آسمانی، گرمای زیاد و تبخیر بیش از حد نرمال، این استان را با مشکلات زیادی در زمینه تامین آب آشامیدنی و کشاورزی رو به رو کرده است.
وی که در هنگام بازدید از مناطق حادثه دیده و متاثر از کم آبی و خشکسالی های شهرستان های زابل شامل روستای آبیل، هیرمند (روستاهای خاک سفیدی، گله بچه و تپه کنیز) و زهک (روستای محمد شاه کرم و محله کوهکن) افزود: دو دهه خشکسالی در این استان بزرگ اکنون به مرحله بحرانی رسیده و شرایط در برخی مناطق به گونه ای است که واقعا ادامه زندگی ممکن نیست.
وی اضافه کرد: مقابله با خشکسالی در شرایط کنونی، نیاز به عزم و برنامه ملی و افزایش سطح آگاهی های عمومی دارد که این برنامه ها باید به طور منظم مورد بازبینی و اصلاح سازمان های دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح و نهادهای ذی صلاح قرار گیرد.
پیوندی اظهار داشت: جمعیت هلال احمر مانند هر حادثه دیگری وظیفه دارد به آسیب دیدگان کمک کند اگر چه نمی توانیم با بروز خشکسالی مقابله کنیم، یا بهتر است بگویم اساسا هلال احمر وظیفه ای در این زمینه ندارد، اما تسکین آلام حادثه دیدگان و امدادرسانی به آنها وظیفه سازمانی و انسانی همه امدادگران و نجاتگران هلال احمر است که امیدواریم با برنامه ریزی مناسب بر اساس بررسی های میدانی شیرینی کمک به این مردم صبور بچشیم.
وی افزود: این بازدیدها وظیفه را برای ما به عنوان یک سازمان مردمی در راستای رفع مشکلات معیشتی، اجتماعی مردم این مناطق مضاعف کرد به طوری که اقدامات مختلفی از جمله راه اندازی کمپین نذر آب، توزیع سبدها و بسته های غذایی مورد نیاز مردم درگیر با خشکسالی، کمک هایی در راستای بهبود وضعیت اجتماعی مردم در بخش های مختلف و اعزام کاروان های سلامت در اولویت قرار گرفت.
پیوندی با اشاره به راه اندازی کمپین «نذر آب» در مناطق حادثه دیده و متاثر از خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان گفت: در قالب این کمپین تلاش خواهیم کرد تا کمک های نقدی و غیرنقدی مردم کشور را جمع آوری کرده و در راه بهبود وضعیت معیشت، آب و زندگی مردم این استان محروم و کمتر برخوردار هزینه کنیم.
وی با بیان تعریفی مفهومی از این بلای طبیعی نامحسوس در برخی از استان های کشور اظهار داشت: خشکسالی عبارت است از رخداد شرایطی که در آن بارندگی و آب باران قابل دسترس پائین تر از حد نرمال باشد که این پدیده در اثر نوسانات اقلیمی به وجود می آید.
پیوندی توضیح داد: هر اتفاق طبیعی غیرمترقبه و در موارد ناگهانی که موجبات تضعیف و نابودی توانمندی های اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی مانند خسارات جانی و مالی، تخریب تاسیسات زیربنایی، منابع اقتصادی و زمینه های اشتغال جامعه را فراهم آورد، به عنوان بلایای طبیعی تعریف می شود که از مصادیق بارز آن می توان به خشکسالی، زلزله، سیل، پیشروی آب دریا، آتشفشان، لغزش لایه های زمین، رانش زمین، توفان و آفات طبیعی را نام برد.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه بازدید از مناطق حادثه دیده و متاثر از خشکسالی های استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده بر اساس تفکرات سیستمی و مدیریت اقتضایی از سوی کارشناسان خبره هلال احمر در حوزه خشکسالی جمعیت هلال احمر به عنوان یک موسسه عام المنفعه از روز چهارشنبه 13 تیر ماه به موضوع کمک به کاهش آلام افراد حادثه دیده از خشکسالی در استان های متاثر از این بلای طبیعی نامحسوس در کشور ورود کرده است تا با تلاش نیروهای امدادرسان در تمام استان ها و با راه اندازی کمپین نذر آب از آثار خشکسالی بکاهد.
وی هدف از انجام این سفر را بازدید و بررسی کارشناسی مشکلات مردمی که دچار خشکسالی شدید هستند، عنوان کرد و گفت: تمام تلاش خود را برای کمک به مردم این منطقه بکار می گیریم؛ چراکه خشکسالی این مقطع در سیستان و بلوچستان بسیار پیچیده و سخت است و راهکار خاص خود را می طلبد.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.
این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، احترام به انسان ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه ای بیش از 90 سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تاسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفتگانه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.
سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی افزون بر 20 سال و وزش بادهای موسمی 120 روزه و مونسون (بادهایی که شبیه به نسیم دریا بوده، اما سرعت وزش باد در آنها شدیدتر و هماهنگ تر است و در زمان های خاصی از سال نیز جریان دارند) در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با بادها و توفان های شدید و گرد و غبار روبرو است که گاه سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیشتر از 20 برابر حد استاندارد می شود.
این استان به سبب گستردگی زیاد (11.5 درصد گستره کشور) و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی از جمله استان هایی است که احتمال وقوع چندین مخاطره طبیعی به طور همزمان در آن وجود دارد، در شمال این استان تندبادها و گرد و غبار شدید و خشکسالی، در مرکز سیل و زلزله و در جنوب نیز احتمال وقوع سونامی و دمای زیاد هوا معمولا تا بیش از 50 درجه و ریزش باران های فصلی و جاری شدن سیل های مقطعی وجود دارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید