در جامعه خطر فرسایش هویتی وجود دارد
درحالیکه رسانه ها در حفاظت از هویت ملی و پیشگیری از خطر فرسایش ملی نقش بسیار قابل توجهی دارند اما امروزه با خطر فرسایش ملی در بخش های مختلف هویت دینی و هویت های جمعی روبه رو هستیم.
سید عباس صالحی روز سهشنبه در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تجلیل از خبرنگاران برتر رسانه ها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی شهیدی افزود: همچنین خطر فرسایش «هویت دینی» وجود دارد که باورها، ارزش ها و هنجارها را تحت تاثیر قرار می دهد و این فرسایش دیدنی و حس شدنی است.
وی تصریح کرد: همچنین در خطر فرسایش «هویت های جمعی» از جمله خانواده، ارتباط فامیلی و بستگان و قومیت ها هستیم و معتقدیم سه فرسایش ملی، دینی و جمعی کم خطرتر از فرسایش خاک نیست.
صالحی ادامه داد: اگر فرسایش خاک به ناباروری زمین منتهی می شود، فرسایش هویت به ناباروری سرزمین انسانی می انجامد.
وی اظهار داشت: رسانه ها کارکردهایی مانند تعامل اجتماعی، فرصت سازی برای تفریح و فراغت و در هویت یابی را به عهده دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگر رسانه ها می خواهند به کارکرد اجتماعی خود تعلق جدی تری داشته باشند، باید این نوع فرسایش ها را جدی تر بگیرند. البته یکی از مقولاتی که می تواند صیانت هویتی را به دنبال داشته باشد و مانع فرسایش هویتی شود، فرهنگ احسان، ایثار و شهادت است.
وی با بیان اینکه این سه واژه می تواند در حفظ هویت ملی، دینی و جمعی موثر باشند، ادامه داد: در بخش هویت ملی اگر ایران هزاران سال پابرجا مانده است، کشوری که اقلیم پرخطر دارد و در چهار راه تاریخی بوده و همیشه به آن هجوم برده شده است، دلیل آن وجود فرهنگ احسان، ایثار و شهادت است.
صالحی اظهار داشت: مردم ایران در اقلیمی پرخطر و دشمنانی پرخطرتر، با اتکا به این سه مفهوم ایران را در دوره های مختلف تاریخی حفظ کرده اند.
وی گفت: اگر اکنون خانواده ها در معرض فروپاشی و اتفاقات تلخ قرار دارند، به این موضوع برمی گردد که نتوانسته ایم بذر احسان و ایثار را پرورش دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در این میان رسانه ها نقش بسزایی دارند تا مفاهیم احسان، ایثار و شهادت را در شکل ها و قالب های گوناگون در جان مردمان بنشانند چراکه این مفاهیم می تواند مانع این فرسایش ها شود.
مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در ادامه این مراسم درخصوص برگزاری جشنواره ایثار و شهادت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: آثار ارسالی به جشنواره خبرنگاران برتر رسانه ها و فعالان فضای مجازی ایثار و شهادت ٢۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است که نشان دهنده توجه ویژه رسانه ها به حوزه ایثار و شهادت است.
علیرضا کریمیان با بیان اینکه بسیاری از اهداف جشنواره محقق و از نظر کیفی و کمی در تولید آثار موفقیت های خوبی حاصل شده است، افزود: استمرار این جشنواره باعث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه می شود.
وی تصریح کرد: هزار و ٣۵٠ اثر از ٧٣۴ رسانه در بخش خبر، گزارش، یادداشت، مقاله، مصاحبه، فیلم و عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در گستره استانی ۴٧۴ نفر شرکت کننده با ٨٣١ اثر، در گستره کشوری ٢۶٠ نفر شرکت کننده با ۵١٩ اثر و در بخش فضای مجازی نیز با ٧٠ نفر شرکت کننده ٩٠ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه امروز از تمام برگزیدگان این جشنواره در بخش های مختلف تجلیل می شود، افزود: در حوزه روابط عمومی و معاونت فرهنگی بنیاد شهید نیز رسانههای تخصصی داریم که آثار آنها در جشنواره نیامده است.
وی اظهار داشت: تعداد بیشتری از خبرنگاران رسانه ها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت فعالیت دارند که باید تلاش شود در دوره های بعدی جشنواره آنها را نیز به این حوزه وارد کرد.
در پایان این مراسم از خانواده شهید خبرنگار سید حمید رضا حسینی شهید منا و خبرنگاران برتر رسانه ها و فعالان فضای مجازی در حوزه ایثار و شهادت تجلیل شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید