وکیل آنلاین

دادسرای ویژه جرایم مالیاتی در تهران تشکیل می شود

دادسرای-ویژه

دادسرای ویژه جرایم مالیاتی در تهران تشکیل می شود

 رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از موافقت رئیس قوه قضاییه با درخواست این سازمان برای تشکیل دادسرای ویژه جرایم مالیاتی در تهران خبر داد.

سیدکامل تقوی نژاد در نشست رئیسان ادارات و واحدهای حقوقی این سازمان اظهار داشت: این دادسرا به زودی در تهران تشکیل خواهد تا جرایم مالیاتی به صورت متمرکز در یک محل خاص بررسی شود و در ادامه پس از بررسی آثار و نتایج، این اقدام به سایر استان ها تسری می یابد.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور در سال های اخیر رویکرد تعامل با مودیان و مودی مداری را سرلوحه کار خود قرارداده و ضمن توسعه دانش فنی و تجهیز نظام مالیاتی به فناوری های اطلاعاتی، زمینه برخورداری مودیان از تسهیلات و تمهیدات جدید نظام مالیاتی به ویژه خدمات الکترونیکی را فراهم ساخته است.

وی بزرگ ترین سرمایه نظام مالیاتی را اعتماد مردم و مشارکت ایشان در تامین هزینه های کشور دانست و گفت: اعتمادآفرینی و تعامل حداکثری با مودیان جزو اولویت های اساسی سازمان به شمار می رود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مردم همواره در خصوص مسائل مالی و اقتصادی خود حساسیت بیشتری دارند و با توجه به اینکه مالیات با معیشت و زندگی مردم ارتباط تنگاتنگی دارد، طبیعتا از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین مردم باید نسبت به موضوع مالیات و اهمیت آن در تامین هزینه های کشور و توزیع درآمد در جامعه آگاه شوند و کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت همراهی کنند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و سیاست های نظام در خصوص عدم وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکا به درآمدهای مالیاتی، عنوان کرد: در سال های اخیر نظام مالیاتی شاهد تحولات بسیاری در حوزه فناوری اطلاعات بوده که این تحولات، منشاء اساسی افزایش درآمدهای مالیاتی بوده است.

تقوی نژاد تاکیدکرد: ما امروز بزرگ ترین پایگاه اطلاعات اقتصادی کشور را در اختیار داریم که دارای بیش از یک میلیارد و 300 میلیون رکورد اطلاعاتی است که هر لحظه به آن افزوده می شود؛ این اطلاعات ابزار سازمان برای جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی است.

وی در خصوص سایر ابزارهای قانونی که با اصلاح قانون مالیات های مستقیم در اختیار نظام مالیاتی قرار گرفته است، گفت: با ماده های 169 و 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم وظیفه ای برای سازمان امور مالیاتی ایجاد شده، از این بابت که باید همه اطلاعات هویتی، مکانی، مالی، معاملاتی و بانکی افراد را در اختیار بگیریم که در این رابطه 40 سازمان و وزارتخانه شناسایی شده اند، فهرست آنها تهیه شده و اقلام اطلاعاتی مورد نیاز ما را در اختیار قرار می دهند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بهبود قوانین مالیاتی پس از اصلاحیه سال 1394 قانون مالیات های مستقیم عنوان کرد: در این قانون، نگرش جدیدی از جمله حذف مالیات علی الراس مطرح شده که بتوانیم هم رضایت مردم را جلب کنیم و هم مالیات حقه را وصول کنیم.

تقوی نژاد با تاکید بر اینکه ما باید مردم را نسبت به حقوقشان آگاه کنیم، عنوان کرد: مالیات هم بیت المال است و هم حق الناس. ما حق نداریم برای حفظ بیت المال به حقوق مردم تعدی کنیم. باید برای تحقق عدالت تلاش کنیم که حقوق مردم کاملا رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: همه اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای برقراری عدالت مالیاتی، افزایش رضایت مردم و مبارزه با فرار مالیاتی است.

** عزم جدی دادستانی کل کشور برای برخورد با جرایم مالیاتی

در ادامه این نشست معاون قضایی دادستانی کل کشور از عزم جدی دادستانی برای برخورد با جرایم مالیاتی خبرداد و گفت: با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور با فرار مالیاتی و پولشویی برخورد جدی خواهیم کرد.

محمدجواد حشمتی مهذب با بیان اینکه برای وصول مالیات نیاز به یک عزم جمعی است، گفت: دادستان کل کشور نیز تاکید دارد که بحث مالیات اهمیت فوق العاده ای داشته و حمایت جدی دستگاه قضایی و دادستانی کل کشور را در این زمینه اعلام کرده و معتقد است ما 100 درصد حامی دستگاه مالیاتی و سایر دستگاه هایی که با فرار مالیاتی و فساد مبارزه و مقابله می کنند، هستیم.

وی با بیان اینکه در موضوع فرار مالیاتی، بحث تضییع حقوق عمومی و بیت المال مطرح است، افزود: مبحث مالیات آنقدر مهم است که در دنیا جرم فرار مالیاتی را بالاتر از قتل می دانند چرا که در قتل حق یک نفر ضایع شده اما با فرار مالیاتی به جمعیت میلیونی یک کشور خسارت وارد می شود و شاکله یک نظام به خطر می افتد.

معاون قضایی دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه قانون مالیات های مستقیم مصوب سال 1394 قانون جدید و دارای ابتکارات خوبی برای مسدود کردن راه های فرار مالیاتی و مبارزه با آن است، تصریح کرد: جرم انگاری، تشکیل دادسرای ویژه مالیاتی، اختیارات قانونی برای دسترسی به اطلاعات و تراکنش های بانکی از جمله مواردی هستند که زمینه مقابله با فرار مالیاتی را فراهم می کنند.

وی بیان داشت: نبود شفافیت یکی از نقص های اساسی بر وضع اقتصادی کشور است که همه از آن خسارت می بینند. عدم شفافیت باعث پولشویی و فرار مالیاتی است؛ پس باید تلاش کنیم در ساختارهایمان شفافیت را تکریم کنیم و با همکاری همه دستگاه ها در راستای تحقق آن تلاش کنیم.

حشمتی مهذب افزود: اگر بخواهیم در بحث وصول مالیات موفق باشیم و توفیق کسب کنیم باید ممیزان مالیاتی، هیات حل اختلاف، کارشناسان حقوقی سازمان و بدنه کارکنان این سازمان مجهز به دانش و مسلط به قوانین باشند و به اطلاعات دسترسی داشته باشند تا به این وسیله از حقوق دولت دفاع کنند.

وی با بیان اینکه یکی از حلقه های مفقود در مبارزه با فرار مالیاتی و فساد نبود هماهنگی بین دستگاه ها و ارگان های مختلف است، تاکید کرد: دستگاه قضایی را در همه استان ها همکار خودتان و در کنار خودتان بدانید و مجدانه پیگیر احقاق حقوق دولت و مردم باشید.

معاون قضایی دادستانی کل کشور با بیان اینکه در سال های اخیر قضیه مالیات در کشور پررنگ تر شده که جای تشکر دارد، تصریح کرد: این امر نشان می دهد که نظام مالیاتی در مسیر درستی پیش می رود و فرآیند خوبی برای حصول به نتیجه انتخاب شده است. این مسیر را با قوت ادامه دهید تا با جلب مشارکت دستگاه های مختلف و به خصوص جلب مشارکت مردم، انقلابی در مباحث مالیاتی ایجاد شود.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

افزودن یک دیدگاه