وکیل آنلاین

حماسه سازی های دفاع مقدس؛ سندی گویا از اقتدار ملی

جنگ

حماسه سازی های دفاع مقدس؛ سندی گویا از اقتدار ملی

دفاع مقدس را باید اوج وحدت و همبستگی، میان ایرانیان به شمار آورد، هنگامه ای که ملت، یکپارچه و همدل برای سربلندی و حفاظت از میهن خویش در برابر دشمن صف آرایی کردند و فرهنگ ایثار و مقاومت را به عنوان نمادی مانا از این دوران به یادگار نهادند.

آغاز جنگ نابرابر و فرسایشی، میان ایران و رژیم بعث عراق به سرکردگی صدام حسین، جوانان غیرتمند این سرزمین در قالب نیروهای داوطلب دوشادوش رزمندگان در سپاه و ارتش به مصاف متجاوزان رفتند و با تاسی از آموزه های سیدالشهدا(ع) مبنی بر لزوم دفاع از ارزش های اسلامی، صحنه هایی از حماسه و ایثار آفریدند.

باوری ژرف در اندیشه ایرانیان با شروع جنگ تحمیلی به وجود آمد که به پایه گذاری و نهادینه شدن فرهنگ غنی مقاومت و شهادت در درون کشور، انجامید و با بالنده‌تر شدن این گفتمان، نام ایران مقتدرتر از همیشه در جهان درخشید و با وجود تنش های بی شمار در منطقه پرآشوب خاورمیانه، چون پایگاه و ستونی از امنیت به ایفای نقش می پردازد و ضمن دفاع از ملت های مظلوم به بازگرداندن آرامش و صلح به منطقه کمک می کند.

هواپیماهای متجاوز رژیم بعث در ٣١ شهریور 1359 خورشیدی به فرودگاه‌ها و پایگاه‌های هوایی ایران حمله کردند و آغازگر این جنگ شدند و رزمندگان ایران در پرتو رهنمودهای حکیمانه امام خمینی(ره) پاسخ کوبنده ای را به این تجاوزها دادند و اجازه ندادند تا وجبی از خاک وطن در اشغال بیگانگان باقی بماند. آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری این دوران را اوج افتخارات ملت ایران نامیده اند که این توصیف، رسالت حفظ و انتقال ارزش‌های دفاع مقدس را برای آیندگان بیش از پیش آشکار می سازد.

سردار «بهمن کارگر» رییس ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس، با بیان اینکه شعار هفته دفاع مقدس امسال «ما توانستیم» است، گفت: «صلابت و سلحشوری نیرو‌های مسلح»، «علم و معرفت و نخبگان و روز سرباز»، «انقلاب اسلامی، مردم سالاری دینی، استکبار ستیزی»، «اقتصاد مقاومتی، تولید ملی»، «شهیدان، ایثارگران، جانبازان و فخرآفرینان»، «ولایتمداری، زنان، خانواده و سلامت» و «فرماندهان، عزتمداران و پیشکوستان» نام‌هایی که برای هر یک از این روز‌ها در نظر گرفته شده است.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس با «سید مرتضی میریان» مسوول اداره زمینی عملیات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و از رزمندگان دفاع مقدس در ارتباط با جنگ تحمیلی به گفت وگو پرداخت.

** سلاح ایمان؛ مهمترین ویژگی رزمندگان اسلام
اتصال به قدرت الهی و مجهز شدن به سلاح ایمان، مهمترین ویژگی بود که رزمندگان اسلام به واسطه انقلاب اسلامی یافتند و این ویژگی عامل اصلی تمام مقاومت ها و پیروزی ها در طول سال های دفاع مقدس بود. قدرت و نیرویی که دشمن در محاسبات خود لحاظ نکرده بود با پیروزی انقلاب اسلامی و بر اثر تحولی که در جوانان پدید آمد این افراد به مرحله ای از رشد و بلوغ فکری رسیدند که تا مرز شهادت در برابر زیاده خواهی های دشمن ایستادگی کردند.

جوانان نسل کنونی به طور یقین در برابر تجاوز و تهدید ایستادگی و شجاعت بیشتری نسبت به رزمندگان در دفاع مقدس، از خود نشان خواهند داد، چرا که رزمندگان و شهیدان، تربیت شده طاغوت بودند و زمانی که تهدیدی برای اسلام و کشور به وجود آمد تمام افرادی که آن گونه تربیت و پرورش یافته بودند به دفاع از کشور و نظام پرداختند، اکنون پس از 40 سال که از پیروزی انقلاب می گذرد و با وجود این که نسل حال حاضر با تربیت اسلامی پرورش یافته اند به طور حتم روحیه و فرهنگ ایثار و شهادت در جوانان کنونی بسیار بیشتر از جوانان ابتدای پیروزی انقلاب است صحت این مساله هنگامی آشکار می شود که بحث دفاع حرمین مطرح می شود و شمار داوطلبان و همچنین حماسه هایی که این افراد آفریدند، نشان از شهامت و شجاعت این نسل دارد.

زمانی که دشمن می‌بیند که نمی‌تواند با تهدید نظامی کاری از پیش ببرد با فضاسازی و سیاه نمایی تلاش می کند تا به اعتقاد، باور و ایمان مردم ضربه وارد سازد و بدین ترتیب به اهداف خود نایل شود.

**ریشه وجود شهادت طلبی و ایثار در فرهنگ ایرانیان
انسان های آزاده در تمام دنیا وجود دارد انسان هایی که خدا را بشناسند و به معرفت الهی دست یابند عدالتخواه خواهند شد و در برابر ظالم ایستاده و از مظلوم دفاع می کنند و مهم ترین آرمان انقلاب اسلامی را باید مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم به شمار آورد و در حال حاضر هم مشکل دنیا با ما این است که چرا شما از مظلوم دفاع می کنید و چرا در برابر ظالمان عالم می ایستید و کوتاه نمی‌آیید؟ ریشه وجود شهادت طلبی و ایثار در فرهنگ ایرانیان در شناخت خداوند است مسیر اصلی اسلام را اهل بیت(ع) نشان دادند.

**پایان جنگ
صدام به دلیل قدرت یا منطق، خواستار صلح نبود و این تمایل او از سر ناچاری بود، وی همچنین عامل شکست های رژیم بعث را بی لیاقتی فرماندهان ارزیابی و تصور می کرد به خاطر اشتباه سران نظامی است که در مناطقی چون خرمشهر، حمیدیه و سوسنگرد ماشین جنگی او متوقف شده است. مساله دیگر این که قدرت های استکباری نمی خواستند تا جنگ به نفع ایران به پایان برسد در عملیات های کربلای 4 و 5 وضعیت نیروهای رژیم بعث به گونه ای بود که تیپ های پلیس عراق در برابر رزمندگان می‌جنگیدند و در این زمان 2 اتفاق روی داد، آمریکایی ها بر گستره جنگ افزودند و به طور مستقیم در خلیج فارس وارد جنگ با ایران شدند و سپس با اعمال فشارهایی قطعنامه 598 را تصویب رساندند. تقاضای صلح و آتش بس صدام و حامیان او پس از آزادسازی خرمشهر، تنها به منظور یافتن فرصت برای بازسازی و آرایش مجدد نیروهایش برای حمله و تهاجم دوباره بود.

دلایل متفاوتی چون قطعنامه الجزایر و احتمال حمایت هموطنان عرب زبان از رژیم بعث (در حالی که این موضوع کاملا برعکس شد و بسیاری از رزمندگان و شهیدان دوران دفاع مقدس از عرب های خوزستان بود) را از جمله دلایل تجاوز صدام به مرزهای ایران مطرح می کنند به این موارد باید نکته دیگری را افزود، وحشت صدام از صدور و سرایت انقلاب اسلامی به عراق را می بایست به عنوان محوری ترین دلیل آغاز جنگ برشمرد او می دانست که مردم عراق و ایران چقدر به لحاظ فرهنگی با هم قرابت و نزدیکی دارند و عراق دومین کشوری است که انقلاب اسلامی در آن صورت خواهد پذیرفت چرا که امام خمینی(ره) 15 سال در آنجا کادرسازی و پایگاه گذاری کرده بودند و هم اکنون نیز دشمنان به دنبال این هستند که میان 2 ملت ایران و عراق تفرقه و دشمنی ایجاد کنند و مانع از اتحاد این 2 کشور شوند.

** نقش تاثیرگذار رهبری در پیشبرد اهداف نظام اسلامی
نقش رهبری در پیشبرد اهداف و آرمان های نظام اسلامی، بسیار مهم و تاثیرگذار بود در مقطع وقوع رخداد بزرگ انقلاب اسلامی، وجود ملت و رهبر خوب در ایران باید مهمترین عامل پیروزی ها به شمار آورد در طول تاریخ تشیع، امامان خوب بوده اند اما چنین امتی که با وجود تمام دشواری ها از جمله تحریم و جنگ، خط ولایت را رها نکند و پیرو ولایت باقی بماند، بی سابقه بوده است و این همبستگی سبب شد تا در 40 سالگی پیروزی انقلاب، ایران به قله های بی شماری از افتخار دست یابد.

** انسان سازی؛ دستاورد بزرگ دفاع مقدس
هیچ فردی نمی تواند منکر خسارت ها و آسیب های جنگ شود اما دفاع مقدس یک سازندگی و دستاورد بزرگی داشت و آن این بود که از افراد، انسان های ایثارگر و از خود گذشته ساخت که به چیزی جز خواست و رضایت خداوند نمی اندیشند این موضوع سبب می شود تا انسان، زمانی که بر مسند قدرت می نشیند جز برای رضای خداوند اقدام نکند. متاسفانه هنگامی که در برخی مقاطع الگو و ارزش های لیبرالیسم و سرمایه داری به لایه های مدیریتی در کشور رسوخ کرد افراد به جای داشتن حب الله، حب ذات یافتند و منافع فردی را بر منافع ملی ترجیح دادند. احتکارها و رانت های اقتصادی که امروزه مشاهده می شود نیز نتیجه همین تفکر است و لازم است تا تمام مسوولان با هم افزایی، افرادی را که از درون کشور منافع ملی و مردم را هدف قرار داده اند، برخورد قاطع کنند.

**قدرت روزافزون ایران در ناکام نهادن تهدیدها
در زمان جنگ، ما در عمق خاک کشور با دشمن در حال جنگ و ستیز بودیم اما اکنون زمانی که یک تهدید و تعرض کوچک در مجلس شورای اسلامی رخ داد، نیروهای ایرانی هزار و 400 کیلومتر آن طرف تر، دشمنان را نابود کردند. قدرت کنونی جمهوری اسلامی با زمان جنگ تحمیلی قابل مقایسه نیست در آن هنگام رزمندگان با ابزار بسیار ساده و ابتدایی به رویارویی با نیروی پیشرفته صدام رفتند اما امروزه به برکت خون شهیدان به دستاوردها و فناوری های پیشرفته ای دست یافته ایم و مدافعان کشور قادر هستند تا هر دشمنی را که قصد تعرض داشته باشد در نخستین گام نابود سازند.

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

افزودن یک دیدگاه