وکیل آنلاین

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون ائتلاف‌های کارآمد، دشوار است

جریان‌سازی-رسانه‌ای

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون ائتلاف‌های کارآمد، دشوار است

 

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تاکید کرد: به نظر می‌رسد امروزه جریان‌سازی و اثرگذاری رسانه‌ای بدون ائتلاف‌های کارآمد، اگر نگوییم نشدنی، لااقل کمتر امکان تحقق دارد بنابراین ایجاد هم‌افزایی و حرکت‌های منسجم و هم‌راستا می‌تواند اوآنا را به ائتلافی قوی مبدل سازد.

 

سید ضیاء هاشمی بعدازظهر دوشنبه در دومین نشست کاری اعضای حاضر در چهل و سومین اجلاس خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) با محوریت «چگونه می توان اوآنا را به یک ائتلاف حرفه ای موثر تبدیل کرد؟» اظهار داشت: یک‌جانبه‌گرایی در جهان امروز، دیگر جایگاه خود را از دست داده و به حاشیه رانده شده است. 

وی افزود: در واقع نگرش چندقطبی و چندجانبه‌گرایی در حال حرکت به سمت متن و موقعیت اصلی است و این مساله در حوزه ارتباطات نیز دیده می شود، اگر تا چندی پیش استعمار رسانه ای که از جانب برخی کشورهای قدرتمند و صاحب امکانات بر کشورهای کمتر توسعه یافته، تحمیل می‌شد اما امروز دیگر چنین امری امکان‌های خود را از دست داده است. 

هاشمی تصریح کرد: اکنون چندجانبه‌گرایی و ائتلاف‌های رسانه‌ای در نقاط مختلف جهان از چنان کار ویژه ای برخوردار شده است که می‌تواند انحصار خبری را به حاشیه براند و این مساله منجر به آن می شود که چند کشور به تنهایی نتوانند خود را مدار و مرکز عالم ارتباطات دانسته و در راستای اهداف خود به جریان‌سازی خبری بپردازند. 

وی از اوآنا به عنوان یکی از ائتلاف‌های برجسته در جهت تقابل با انحصار و استعمار خبری یاد کرد و گفت: سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوس آرام به عنوان ائتلافی کارآمد می‌تواند در ایجاد جریان آزاد اطلاعات بدون انحصار گام‌های اساسی را بردارد. 

مدیر عامل ایرنا کارکرد یک ائتلاف حرفه‌ای در جهان کنونی را آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی صحیح برشمرد و افزود: بر این اساس به نظر می‌رسد سازمان خبرگزاری‌های اوآنا برای نقش‌آفرینی برجسته و اثرگذار نیازمند ایجاد دستورکارهای جدید، بازتنظیم، تغییرات ساختاری و سازماندهی حرفه ای‌تر است و این امر نیز با همکاری همه اعضای اوآنا محقق می شود. 

وی با بیان اینکه با گسترش ارتباطات، دیگر چند رسانه معدود نمی‌توانند به انحصار خود ادامه دهند، اظهار داشت: در این میان سازمانی همچون اوآنا می‌تواند نه تنها در افزایش همکاری‌های منطقه‌ای بلکه در عرصه جهانی نقش سازنده‌ای ایفا کند و به الگویی برای سایر کشورها تبدیل شود تا آنها نیز به سمت و سوی پیوستن به ائتلاف‌های منطقه‌ای در عرصه رسانه‌ای حرکت کنند. 

هاشمی خاطرنشان کرد: همانگونه که استفاده از ابزارها، نیازمند آموزش و راهبردهایی در راستای نحوه مصرف آنهاست، با استفاده صحیح و افزایش سواد رسانه‌ای، می‌توان بجا و متناسب از رسانه‌ها بهره گرفت. 

وی با اعلام اینکه سواد رسانه‌ای که آمیزه‌ای از تکنیک‌های بهره‌گیری موثر از رسانه‌ها و کسب بینش و درک برای تشخیص رسانه‌ها از یکدیگر است تا حدودی می‌تواند به شناخت و نگرش و رویکردی درست در زمینه استفاده از رسانه‌ها بیانجامد، گفت: در این میان، سازمان اوآنا با افزایش سواد رسانه‌ای در چارچوب یک ائتلاف حرفه‌ای کارآمدتر، می تواند نقش‌آفرین باشد. 

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی تصریح کرد: همچنین سازمان اوآنا با راه‌اندازی طرح‌های مطالعاتی مشترک میان کشورهای عضو در کنار تقویت بُعد سخت‌افزاری و قوت‌بخشی به سویه‌های نرم‌افزاری می‌تواند به ائتلافی از خبرگزاری‌های کارآمد تبدیل شود. 

در ادامه این نشست کاری، کمیته های تخصصی فنی، سردبیری و اخلاقی اوآنا نیز در نشستی رسمی به منظور بررسی راهکارهای ارتقای وب سایت اوآنا به بحث و تبادل نظر پرداختند.

چهل و سومین نشست هیات اجرایی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) صبح امروز، 12 شهریورماه با حضور مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری‌های کشورهای عضو این سازمان به میزبانی ایرنا در هتل اسپیناس پالاس تهران آغاز به کار کرد. 

در اجلاس یک روزه تهران، مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های 18 کشور شامل روسیه، جمهوری آذربایجان، چین، قطر، ترکیه، عمان، مغولستان، کره جنوبی، قزاقستان، ژاپن، ویتنام، اندونزی، مالزی، عراق، سوریه، لبنان، بلغارستان و ایرنا و مهر از جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده اند. 

مدیران عامل یا مدیران ارشد خبرگزاری های سوریه، قطر، عراق، عمان و بلغارستان نیز به عنوان میهمان ویژه در اجلاس تهران حضور دارند. 

سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه در سال 1961 با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت یونسکو تاسیس شده است و اکنون 44 خبرگزاری از 35 کشور قاره های آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند. 

خبرگزاری جمهوری اسلامی از اعضای با سابقه این تشکیلات رسانه ای، یک دوره سه ساله (1997-2000) ریاست آن را بر عهده داشته و پس از آن نیز تا سال 2016 نایب رئیس این سازمان بوده و اکنون عضو کمیته اجرایی اوآنا است. 

آخرین و شانزدهمین مجمع عمومی اوآنا در آبان 1395 (2016 میلادی) در باکو برگزار و ریاست دوره ای آن از روسیه به جمهوری آذربایجان منتقل شد و قرار است کره جنوبی، ریاست دوره بعدی این سازمان رسانه ای را برعهده بگیرد. 

در تشکیلات اوآنا، فعالیت مجمع عمومی، هیات اجرایی و کمیته های فنی خبری و اخلاقی پیش بینی شده است. 

هیات اجرایی اوآنا متشکل از 13 عضو است که در دوره کنونی 5 خبرگزاری آذرتاج (جمهوری آذربایجان)، ایتارتاس (روسیه)، شین هوا (چین)، یونهاپ (کره جنوبی) و آناتولی (ترکیه)، ترکیب هیات رئیسه را تشکیل می دهند. 

ایرنا (ایران)، ای. ای. پی (استرالیا)، برناما (مالزی)، پی. تی. ای (هند)، کیودو (ژاپن)، ان .ان. ای (لبنان)، بی.ان .ای (بحرین) و وی.ان .ای (ویتنام) نیز دیگر اعضای هیات اجرایی اوآنا هستند. 

کشورهای عضو اوآنا 56 درصد تولید ناخالص جهان، حدود 50 درصد تجارت جهانی، بیش از 60 درصد قلمرو آبی و بیش از 25 درصد حجم حمل و نقل هوایی را در اختیار دارند. 

اوآنا دو سوم گردش اطلاعات جهان را بر عهده دارد؛ ظرفیت هایی که در صورت همکاری موثر و هماهنگی بین اعضای سازمان قدرتمند رسانه‌ای اوآنا، می تواند انحصار خبر از سوی رسانه های غربی و جریان یک‌جانبه اخبار را بشکند. 

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز