وکیل آنلاین

تفاوت رمضان و زیبایی آیین های آن در کشور های جهان.

رمضان و آیین های رنگارنگ

تفاوت رمضان و زیبایی آیین های آن در کشور های جهان.

تنوع رسوم و آیین های روزه داری در کشورهای مختلف مسلمان، زیبایی خاصی را به فضای معنوی و روحانی این ماه می بخشد و مردم هر نقطه از جهان با زبان، آداب، رسوم و باورهای خود به استقبال ماه خدا می روند و مهمان خوان پرنعمت پروردگار می شوند.

در رمضان، هدایتگر انسان به سمت سعادت حقیقی و تزکیه نفس است.

فریضه ها و عبادت ها در ماه میهمانی خدا، اصول و قاعده خاصی دارد، اما نحوه اجرای مراسم افطاری، سحری و دیگر سنت ها در مناطق مختلف دنیا با یکدیگر تفاوت هایی دارد که این تنوع را می توان نشات گرفته از شرایط اقلیمی و تفاوت خصوصیت های فردی و اجتماعی جوامع گوناگون دانست. همین تنوع و تعدد برپایی مراسم را می توان از زیبایی های ماه میهمانی خدا به شمار آورد که آن را در سراسر جهان به یکی از دلپذیرترین ماه های عبادت و بندگی تبدیل کرده است.

مسلمانان در گوشه و کنار جهان با رسوم هایی متنوع به استقبال از ضیافت الهی می روند و مرور این سنن می‌تواند غبار فراموشی را از آینه این سنت های قدیمی بزداید و سبب زیباتر برگزار شدن آیین‌های رمضان شود.

رمضان در ترکیه با شور و حال خاصی همراه است. گستراندن سفره های طولانی افطار در خیابان ها و بازکردن روزه در هنگام افطار به شکل جمعی از آیین و رسوم مردم این کشور محسوب می شود. تزیین کوچه ها و خیابان ها نیز از سنت های مربوط به این ماه مبارک به شمار می رود.  «چاوشی خوانی» از رسوماتی است که شور و هیجان خاصی را به روزه داران به خصوص در زمان سحر می دهد.

زیتون و خرما، دستکم 2 نوع پنیر شامل پنیرمعمولی و پنیر موسوم به کاشار از جمله مواد غذایی پرمصرف در این ماه به شمار می رود ، زنان نیز در منازل خود شیرینی های مخصوص این ماه همچون کانفه و باقلوا تهیه می کنند.

با وجود آیین های متفاوت و مختلف در هند ماه رمضان از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است.

مساجد و اماکن مذهبی پیش از ماه مبارک رمضان رنگ آمیزی و با پارچه های رنگارنگ تزیین می شوند. بازارها نیز در این کشور رنگ رمضان به خود می گیرند. روزه داران هندی معمولا روزه خود را با نمک، آب گرم و خرما باز کرده و بعد برنج و نان، عدس پخته، حلیم و هریس با فلفل و ادویه زیاد صرف می کنند

غذای خاصی به نام غنجی پای ثابت سفره های افطار و سحر مسلمانان هندی می باشد. در هند سحرخوان ها جایگاه مهمی دارند.

در تایلند مردم روزه دار روزه خود را با آب و خرما باز می کنند. علاوه بر شب های 19، 21 و 23 ماه مبارک که مردم این کشور، شب های قدر را پاس می دارند، شماری از روزه داران شب 27 رمضان را نیز به عنوان شب قدر گرامی می دارند. ختم قرآن، صدقه دادن به افراد فقیر و غذا دادن به روزه داران و افراد بی بضاعت از جمله رسوم مردم تایلند به شمار می رود.

تعداد مسلمانان در چین کم است اما همان تعداد با یکپارچگی و وحدت خاصی نماز جماعت و مراسم افطاری های جمعی، طبخ غذاهای مخصوص و اجرای مراسم عبادی خاص، غبارروبی از مساجد و … را در این ماه دنبال می کنند.

بر اساس سنت دیرینه، مسلمانان چینی بهترین خوراکی های خود را برای ایام ماه مبارک کنار می گذارند و در ویژه برنامه هایی چون افطار ضمن حضور در کنار یکدیگر در مساجد به صرف غذاهای ویژه این ایام مبارک می پردازند. تغذیه ویژه مسلمانان چینی در این ایام به سبب ارزش غذایی، مورد توجه دیگر اقوام ساکن در چین نیز قرار گرفته است. برنج، آرد، گوشت، چای، شکر و شیرینی از جمله این موارد است.

نظافت و غباررویی مساجد و خانه های مسلمانان از جمله رسوم دیگری است که قبل از شروع ماه مبارک رمضان توسط مسلمانان چینی انجام می شود.

با وجود آیین های رنگارنگ رمضان در کشورهای اسلامی اما فضیلت‌ های موجود در این ماه سبب اخوت و برادری میان مسلمانان می شود تا در پرتو این وحدت و همبستگی، ضمن از میان برداشتن مشکلات جهان اسلام از برکات معنوی این ضیافت الهی برخوردار شوند و به قرب الهی نزدیک شوند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

افزودن یک دیدگاه