تامین امنیت حتی در آنسوی مرزها
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در پی شرارت های گروهک های تروریستی وابسته به استکبار جهانی از اقلیم کردستان علیه مناطق مرزی ایران، تنبیه و برخورد با متجاوزین در دستور کار قرار گرفت و روز شنبه ۱۷ شهریور در یک عملیات موفق، محل استقرار و جلسه سران یکی از گروهک ها و مرکز آموزش تروریست های وابسته با ۷ فروند موشک هدف قرار داد.
بر اساس این اطلاعیه و به موجب گزارشات موثق و مستند دریافتی در این عملیات، این مرکز توطئه علیه امنیت ملی ایران منهدم و دهها تن از سران و عناصر مهم عملیاتی گروهکهای تروریستی به هلاکت رسیده و یا زخمی شده اند.
پیشتر برخی اخبار و گزارش های منتشره از آن سوی مرزهای ایران حکایت از برخی تحرکات مشکوک از سوی گروهک های تروریستی با حمایت و همراهی بعضی کشورها منطقه و خارج از آن داشته و دارد.
در همین ارتباط، برخی اخبار از مخالفت بعضی از همسایگان جمهوری اسلامی ایران برای تحرکات چنین گروه هایی در خاک خود و برخی دیگر حاکی از دادن اجازه برای این تحرکات حکایت دارد.
در راستای تحرکات اخیر برخی گروه های معاند در آن سوی مرزهای ایران، ‘دادخدا سالاری’ دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از شناسایی، کشف و انهدام یک محموله سلاح و مهمات نیمه سنگین متعلق به گروه های معاند نظام که از مرزهای شرقی به قصد ایجاد ناامنی وارد کشور شده بود، در عمق کویر شرق کشور از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.
سردار ‘محمد پاکپور’ فرمانده نیروی زمینی سپاه نیز 15مرداد ماه در ارتباط با اخبار مزبور تصریح کرد که دشمنان، تروریستها را در همه مناطق مرزی فعال کرده اند، اما ما با قدرت در صحنه حضور داریم و آنها هیچ کاری از پیش نخواهند برد.
گروهی از عناصر گروهک تروریستی ‘پژاک’ نیز سی ام تیر ماه با نفوذ از طریق مرز عراق در استان کردستان در غرب ایران ضمن حمله به نیروهای مرزبانی در روستای ‘دری’ در ‘مریوان’، 11 نفر از آنان را پس از درگیری به شهادت رسانده و 8 تن دیگر را زخمی کردند .
سردار سرلشکر ‘محمدعلی جعفری’ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم گرامیداشت شهدای امنیت پایدار روستای دری در مریوان و شهدای سال 97 نیروی زمینی سپاه تاکید کرد باید کاری کنیم تا دیگر حضور گستاخانه تروریستها در کشورمان تکرار نشود.
وی افزود: ضربه ای که در پاسخ به این حرکت تروریستی می زنیم هم وزن این 11 شهید مریوان خواهد بود.
پیش از اظهارات فرمانده کل سپاه نیز سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه در همین ارتباط تاکید کرده بود که پاسخ ما به تروریستها کوبنده خواهد بود، زمان آن مشخص نیست، اما انتقام ما کوبنده خواهد بود.
اکنون به دنبال حمله روز شنبه می توان تفسیر روشنی از این انتقام داشت .
باید در نظر داشت که حادثه تروریستی مریوان درست در زمانی اتفاق می افتد که بحران سوریه روزهای پایانی خود را پشت سر می گذارد و با توجه به نقش ایران و روسیه در حل آن ، حامیان چنین بحرانی در کشورهای غربی – عربی با وجود هشت سال حمایت های تمام قد از تروریستها در سوریها، از شکست خود بشدت خشمگین بوده و به دنبال انتقام سنگین از عاملان این شکست هستند.
از دیدگاه آنان با توجه به موقعیت روسیه در جهان حداقل اکنون نمی توان اقدامی علیه آن انجام داد، ولی با توجه به نقش پررنگ ایران در ارتباط با حل بحران سوریه می توان با ناامن کردن ایران و اجرای طرحی مشابه بحران آفرینی در سوریه در اطراف مرزهای کشور، به برخی اهداف رسید.
یکی از مناطقی که اکنون دشمنان تروریست ها را در آن فعال کرده اند، مناطق مرزی شمال غرب ایران و در داخل خاک عراق و به خصوص شمال این کشور است.
بر اساس گزارش های موجود، برخی گروه های مستقر در شمال عراق و به خصوص مناطقی مانند ‘سلیمانیه’، ‘قره داغ’ در استان ‘اربیل’ و منطقه ‘دیگله’ و ‘حریر برادوست’ که در کنترل دو حزب عمده شمال عراق یعنی ‘اتحادیه میهنی’ و ‘حزب دمکرات کردستان عراق’ (پارتی) هستند، بر اساس طرح ها و نقشه های دشمنان منطقه ای و خارج از منطقه، تبدیل به پایگاه هایی برای آموزش تروریست ها و اعزام آنان به مرزهای ایران برای انجام اقدامات تروریستی شده است.
این اقدامات در حالی صورت می گیرد که مسوولان اقلیم و به خصوص نخست وزیر آن بارها بر این موضوع تاکید کرده اند که باید امنیت ایران از منطقه شمال عراق با اطمینان کامل حفظ و برقرار باشد.
دولت عراق نیز به دنبال اقدام دیروز ایران با صدور اطلاعیه ای بر ضرورت جلوگیری و استفاده از خاک عراق برای تهدید کشورهای همسایه آن تاکید کرد.
با توجه به چنین تاکیدی از سوی مقام های شمال عراق و ادامه تحرکات در این منطقه از سوی برخی گروه های تروریستی نظیر پژاک، اکنون روشن می شود که تناقض در این ارتباط ناشی از برخی مشکلات از جمله ناتوانی یا نخواستن مسوولان اقلیم کردستان عراق در کنترل مناطق خود و جلوگیری از برخی تحرکات از این منطقه علیه ایران است.
اکنون با توجه به وضعیت موجود در شمال عراق مانند حضور برخی کشورهای بدخواه ایران و رفت و آمدهای هیات های مختلف آنان به این منطقه و حمله 30 تیر ماه سازماندهی شده از آن سوی مرزهای ایران و در داخل خاک عراق، روشن شده که خطر برای امنیت و ثبات کشور از این منطقه وجود دارد و با توجه به آن و بر اساس اصول حقوق بین الملل، جمهوری اسلامی ایران می تواند با استناد به اصل حقوقی دفاع مشروع پیش دستانه نسبت به تامین امنیت خود اقدام کند.
بر اساس اصل مزبور، دفاع پیش دستانه در صورتی مجاز است که کشوری با شواهد و دلایل آشکار تشخیص داده باشد که حمله ای واقع شده و حملات قریب الوقوع دیگر یا بیشتری در آینده انجام خواهد شد و در این موارد می تواند بر اساس نوع خطر و متناسب با میزان آن اقدام لازم را انجام دهد و چنین اقدامی با تهاجم پیشگیرانه متفاوت است.
در اصل 51 منشور ملل متحد نیز آمده است، در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه یک عضو ملل متحد تا زمانی که شورای امنیت اقدام لازم برای حفظ صلح و امنیت بین المللی را به عمل آورد، هیچ یک از مقررات این منشور به حق ذاتی دفاع از خود، خواه فردی یا دسته جمعی لطمه ای وارد نخواهد کرد. اعضا باید اقداماتی را که در اعمال این حق دفاع از خود به عمل میآورند، فوراً به شورای امنیت گزارش دهند. این اقدامات به هیچ وجه در اختیار و مسئولیتی که شورای امنیت بر طبق این منشور دارد و به موجب آن برای حفظ و اعاده صلح و امنیت بینالمللی و در هر موقع که ضروری تشخیص دهد، اقدام لازم به عمل خواهد آورد، تاثیری نخواهد داشت.
اکنون با توجه به تحرکات در شمال عراق علیه ثبات و امنیت کشور و برخی اقدامات نظیر حملات تروریست ها به مجلس شورای اسلامی و حرم حضرت امام (ره) در 17 خرداد ماه 1396 و حمله تروریست ها در 30 تیر ماه به مرزبانان ایرانی در مریوان و مطابق با اصل 51 منشور ملل متحد و اصل حقوقی دفاع مشروع پیشدستانه، اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می تواند در راستای یک اصل حقوقی بین المللی و نیز پذیرفته شده از سوی کشورهای مختلف تلقی شود.
پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه نیز در همین ارتباط پیشتر با اشاره به فعالیت گروهک های تروریستی تصریح کرد: در سال 97 با توجه به دشمنی های استکبار جهانی تمام گروه هایی که حتی اردوگاه نشین بودند، در کشورهای همجوار مانند اقلیم شمال عراق فعال شدند.
‘ناظم دباغ’ نماینده اقلیم کردستان در تهران نیز پیشتر خواستار موضع گیری مقام های اربیل نسبت به تحرکات گروه های مخالف ایران شد و تاکید کرد که اقدام ایران علیه این گروه ها در اقلیم عراق دفاع مشروع تلقی می شود.
نتیجه آنکه، در شرایط کنونی بهترین روش برای گروه های مخالف ایران در شمال عراق و دیگر مرزهای کشور دست برداشتن از هرگونه اقدام علیه امنیت و ثبات کشور است و آنان خوب می دانند که شرایط امروز ایران به هیچ وجه قابل مقایسه با سال های ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیست و اقدامات آنان اگر چه موجب خرسندی برخی بدخواهان ایران در منطقه و خارج از آن خواهد شد، ولی نمی تواند امنیت و ثبات کشور را به خطر اندازد و با واکنش دقیق ، حساب شده و مطابق با اشراف اطلاعاتی دقیق ایران در پاسخ به این گروهک تروریستی روز گذشته باید بدخواهان به عواقب هرگونه اقدام خود پیش از انجام آن پی برده باشند.
اکنون با اقدام روز گذشته سپاه به یقین باید چنین گروهک هایی به خوبی درک کرده باشند که با وجود حامیان کوچک و بزرگ در منطقه و خارج از آن نخواهند توانست از هر اقدامی با هدف خشنودی دشمنان ایران جان سالم بدر برند و به دنبال هر اقدامی باید منتظر پاسخ کوبنده تر آن نیز باشند و در صورت درس نگرفتن از این تجربه پاسخ های بعدی می تواند برای آنان فراموش نشدنی باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید