تاسیس دبیرخانه اوآنا ضروری است
رئیس دوره ای سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) ، گفت که در اجلاس آتی کمیته اجرایی این سازمان که در تهران به میزبانی ایرنا برگزار می شود ، پیشنهاد تاسیس دبیرخانه دائمی اوآنا را مطرح خواهیم کرد و امیدواریم مورد استقبال اعضا قرار بگیرد.
اصلان اصلان اف رئیس دوره ای اوآنا و مدیر عامل خبرگزاری رسمی « آذرتاج » جمهوری آذربایجان افزود: تاسیس دبیرخانه در زمینه مدیریت اثر بخش سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه موثر خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد در اجلاس کمیته اجرایی اوآنا که 11 تا 14 شهریور ماه در تهران برگزار می شود ، تصمیمات مهم درباره فعالیت آتی سازمان اوآنا اتخاد شود.
اصلان اف اظهار داشت: برنامه ریزی کرده ایم برخی پیشنهادها مانند راه اندازی آموزشگاه عالی اوآنا ، برگزاری دوره های آموزشی و همایش ها را در جهت فعالیت ثمر بخش این سازمان در اجلاس تهران مطرح کنیم .
وی با اشاره به واگذاری ریاست دوره ای اوآنا به آذرتاج در ماه نوامبر سال 2016 میلادی ، افزود : اوآنا با 57 سال سابقه فعالیت از تجربه بزرگی برخوردار است .
سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه در سال 1961 با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت یونسکو تاسیس شده است و اکنون 44 خبرگزاری از 35 کشور قاره های آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند. اجلاس تهران با حضور روسا ، معاونان و مدیران ارشد خبرگزاری های عضو اوآنا این سازمان قدرتمند رسانه ای که بیش از دو سوم جمعیت جهان را پوشش می دهند، دوشنبه آینده ( 12 شهریورماه) به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در تهران برگزار میشود.
در اجلاس تهران مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های 18 کشور روسیه ، جمهوری آذربایجان، چین، قطر، ترکیه، عمان، مغولستان، کره جنوبی، قزاقستان، ژاپن، ویتنام، اندونزی، مالزی،عراق، سوریه، لبنان، بلغارستان، مهر و ایرنا از جمهوری اسلامی ایران شرکت می کنند.
بیشتراین خبرگزاری ها عضو هیات اجرایی اوآنا هستند و برخی به عنوان ناظر و میهمان ویژه در اجلاس تهران شرکت می کنند.
اصلان اف ، عضویت 44 خبرگزاری از 35 کشور در سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه ( اوآنا ) را خاطرنشان کرد و افزود: ایرنا یکی از خبرگزاری های فعال عضو این سازمان است .
وی تصریح کرد : آذرتاج وقتی که ریاست دوره ای این سازمان را بر عهده گرفت، فقط 9 خبرگزاری از جمله ایرنا به صورت مرتب گزارش ، عکس و گزارش های تصویری در سایت اوآنا منتشر می کردند ، پس از درخواست ما درباره حضور فعال سایر خبرگزاری ها در این سازمان تعداد خبرگزاری هایی که گزارش های خود را به صورت مرتب در سایت منتشر می کنند ، به 30 خبرگزاری رسیده است .
وی، سایت اوآنا را بستری مناسب برای کسب اطلاعات در باره کشورهای عضو در حوزه مختلف عنوان و بر ضرورت بهره مند شدن همه کشورها از فرصت ایجاد شده ، تاکید کرد .
به گفته اصلان اف ، خبرگزاری های عضو اوآنا ، در حال حاضر یک سوم اطلاع رسانی سراسر جهان را تامین می کنند .
وی اظهار داشت: عصر اینترنت نه تنها امکان مبادله اطلاع رسانی در میان خبرگزاری های عضو اوآنا را افزایش داده بلکه موجب افزایش تاثیر این خبرگزاری ها در سراسر جهان شده است .
اصلان اف همچنین با اشاره به این که خبرگزاری های معتبر منطقه و جهان در سازمان اوآنا گردهم آمده اند ، گفت : در شرایط افزایش اخبار و گزارش های جعلی در جهان نیاز بیشتر به منابع خبری معتبر و قابل اعتماد احساس می شود و از این نظر فعالیت خبرگزاری های عضو این سازمان از اهمیت خاصی برخوردار است .
وی افزود: گزارش های منتشر شده از طریق اوآنا معتبر و قابل اعتماد است و همه خبرگزاری های عضو این سازمان باید در راستای تقویت جایگاه آن در فضای اطلاع رسانی جهان بیشتر تلاش کنند .
اصلان اف با تاکید بر اینکه ما می توانیم با همکاری مشترک به این هدف نایل شویم ، افزود: بنا بر این توسعه اوآنا را باید همواره در کانون توجه قرار دهیم و به فعالیت آن نباید بی اعتنایی نشان دهیم .
رئیس سازمان اوآنا، استفاده از فناوری های پیشرفته در امور اطلاع رسانی را از وظایف عمده همه رسانه ها از جمله خبرگزاری های عضو اوآنا عنوان کرد و گفت : در دو سال گذشته در مورد استفاده از فناوری های پیشرفته در جهت تکمیل فعالیت سایت اوآنا و انتشار خبرها از طریق شبکه های اجتماعی تلاش کردیم .
وی خاطر نشان کرد، خبرگزاری TASS روسیه وقتی که ریاست دوره ای اوآنا را بر عهده داشت صفحه فیس بوک این سازمان را راه اندازی کرده بود و در دوره ریاست آذرتاج نیز صفحه توئیتر آن فعال شده است .
به گفته وی، برای استفاده کاربران از اخبار اوآنا در تلفن های همراه وب سایت ویژه ان نیز راه اندازی شده است .
اصلان اف، درباره همکاری های دوجانبه خبرگزاری های عضو اوآنا نیزگفت : در شرایط افزایش حجم اطلاع رسانی همکاری های دوجانبه رسانه ها اجتناب ناپذیر است و اغلب خبرگزاری های عضو این سازمان توافقنامه دوجانبه در باره مبادله اطلاعات دارند .
وی با اشاره به همکاری های موثر آذرتاج و ایرنا گفت : دو خبرگزاری به صورت مرتب تبادل اطلاعات و رایزنی های دوجانبه دارند .
رئیس اوآنا، ابراز امیدواری کرد که در اجلاس کمیته اجرایی اوآنا در تهران مذاکرات مفید و موثر در رابطه با فعالیت این سازمان ، انجام گیرد.
اصلان اصلان اف متولد سال 1951 میلادی شهرستان جبرایل جمهوری آذربایجان و فارغ التحصیل رشته روزنامه نگاری دانشگاه دولتی باکو است .
وی از سال 1975 الی 1992 میلادی در رسانه های مختلف جمهوری آذربایجان فعالیت داشته و در سال 1992 میلادی به عنوان خبرنگار خبرگزاری دولتی ‘آذرتاج ‘ این کشور مشغول کار بوده است .
در سال 1997 میلادی به دستور حیدر علی اف رییس جمهوری فقید جمهوری آذربایجان به سمت معاونت آذرتاج و در سال 2002 میلادی نیز بعنوان مدیرعامل این خبرگزاری منصوب شد .
وی از سال 2007 میلادی عضو دفتر سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه ( اوآنا ) بوده و از سال 2016 میلادی نیز ریاست دوره ای این سازمان را بر عهده دارد .
خبرگزاری جمهوری اسلامی از اعضای با سابقه این تشکیلات رسانه ای ، یک دوره سه ساله (1997-2000) ریاست آن را بر عهده داشته و پس از آن نیز تا سال 2016 نایب رئیس این سازمان بوده و اکنون عضو کمیته اجرایی اوآنا است.
آخرین و شانزدهمین مجمع عمومی اوآنا در آبان 1395 (2016 میلادی) در باکو برگزار و ریاست دوره ای آن از روسیه به جمهوری آذربایجان منتقل شد.
کره جنوبی قرار است ریاست دوره بعدی این سازمان رسانه ای را برعهده بگیرد.
در تشکیلات اوآنا، فعالیت مجمع عمومی، هیات اجرایی و کمیته های فنی خبری و اخلاقی پیش بینی شده است.
هیات اجرایی اوآنا متشکل از 13 عضو است که در دوره کنونی 5 خبرگزاری آذرتاج (جمهوری آذربایجان)، ایتارتاس (روسیه)، شین هوا (چین)، یونهاپ (کره جنوبی) و آناتولی(ترکیه)، ترکیب هیات رئیسه را تشکیل می دهند.
ایرنا (ایران)، ای. ای. پی (استرالیا)، برناما (مالزی)، پی. تی. ای (هند)، کیودو (ژاپن)، ان .ان. ای (لبنان)، بی.ان .ای(بحرین)، وی.ان .ای (ویتنام) نیز دیگر اعضای هیات اجرایی اوآنا هستند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار