برای واردات تنباکو و سیگار اختصاص دادن ارز توجیه ندارد
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: تخصیص ارز برای واردات توتون، تنباکو و سیگار در شرایطی که با مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و سلامت کشور مواجه هستیم، هیچ توجیهی ندارد.
محمدرضا مسجدی افزود: توتون، تنباکو و سیگار در فهرست محصولاتی قرار دارد که ارز مبادله ای به آنها تخصیص می یابد و در شرایطی که تامین داروها و تجهیزات پزشکی در وضعیت نابسامانی قرار دارند، اولویت تخصیص ارز مبادله ای برای این کالاها خردمندانه نیست و اشتباه است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر با مراجع و علما برای روشن شدن این مساله دیدارهایی داشته ایم و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم به استفساریه این موضوع رای مثبت ندهند و به مباحث مطرح مبنی بر تخصیص ارز مبادلهای به توتون و سیگار به صورت جدی توجه کنند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اظهار تاسف از کاهش مالیات دخانیات در کشور گفت: با توجه به اینکه بهای دخانیات در مقایسه با کشورهای همجوار سه برابر شده است، اما مالیات کمتری برای آن پرداخته می شود.
مسجدی تصریح کرد: همچنین برای مواد دخانی مالیات کمتری درنظرگرفته شده است درحالی که سالانه ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر جان خود را بر اثر مصرف دخانیات از دست می دهند.
وی از مجلس شورای اسلامی خواست در بودجه سال 98، مالیات بیشتری برای دخانیات تخصیص یابد تا سودهای کلان ناشی از فروش دخانیات، گریبانگیر جان مردم نشود.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هم اکنون بیش از ۱۵ درصد جمعیت روستایی و بیش از ۱۳.۵ درصد جمعیت شهری کشور ایران، سیگاری هستند.
سالانه ۶۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می شود که ۳۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد جامعه خسارت وارد می کند، همچنین ۱۴.۵درصد جمعیت کشور دخانیات مصرف می کنند.
با مصرف هر نخ سیگار هفت دقیقه از طول عمر فرد سیگاری کم می شود و کشیدن سیگار جزو ۱۰ عامل اصلی مرگ و میر در جهان است.
در حال حاضر ۹۰ درصد امراض سرطانی در ایران با مصرف سیگار مرتبط است و مردان ۲۳ برابر بیشتر از زنان به سرطان ریه مبتلا می شوند، همچنین مصرف قلیان از دیگر عوامل تهدیدکننده سلامت است که میان خانواده ها رواج دارد و باید در این زمینه آگاهی بخشی صورت گیرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید