در بخش فرهنگی 20 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود
تفاهم نامه «برنامه تولید و اشتغال در بخش فرهنگ و هنر» برای ایجاد 20 هزار فرصت شغلی، صبح امروز(شنبه) بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا شد.
«سیدحمید پورمحمدی» معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: 12 هزار و 600 فرصت شغلی در شهرها و هفت هزار فرصت شغلی در روستاها در سه رسته «کسب و کار فرهنگی، هنری»، «رسانه ای» و «تولید محتوای دیجیتال» ایجاد می شود.
وی افزود: برای ایجاد این فرصت های شغلی، 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که از طریق بانک و یارانه سازمان برنامه و بودجه اختصاص می یابد.
پورمحمدی گفت: از 1600 میلیارد تومان تسهیلات بانکی در شهرها با نرخ 18 درصد، 2 درصد توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت می شود؛ همچنین چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در روستاها با نرخ 6 درصد پرداخت خواهد شد.
** اشتغالزایی و تولید را در بودجه سال آینده مدنظر قرار دادیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال برای ایجاد بیش از یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی برنامه داشتیم؛ ایجاد چنین فرصت شغلی محدود به یک حوزه و رسته نیست و باید این میزان فرصت شغلی را در بخش های مختلف ایجاد کنیم.
نوبخت با اشاره به امضای تفاهم نامه هایی برای ایجاد اشتغال در حوزه صنعت و کشاورزی در یک ماه گذشته افزود: پیش از این برای ایجاد ۲۷۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنعت و ۸۲ هزار فرصت شغلی برای بخش کشاورزی تفاهم نامه امضا کردیم و امروز نیز برای ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی در سه عرصه فرهنگی، هنری و رسانه ای با وزارت ارشاد توافق خواهیم کرد.
وی توضیح داد: در این سه رسته، متعهد می شویم ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیارشان قرار دهیم که ۱۶۰۰ میلیارد تومان برای مناطق شهری در ازای ایجاد ۱۳ هزار شغل و ۴۰۰ میلیارد تومان در مناطق روستایی اختصاص خواهد یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: نرخ سود ۱۶ درصد برای شهر و ۶ درصد برای روستا در نظر گرفته شد که در این راستا به میزان ۸۲ میلیارد تومان پشتیبانی میشود.
وی همچنین درخصوص بودجه سال آینده گفت: اصلاحات مدنظر در لایحه بودجه سال آینده برای مقاومت در فضای تحریم انجام شد و بار دیگر ۱۴ جلد و پیوست را آماده کردیم.
نوبخت افزود: با توجه به محدودیت های ناشی از تحریم ها، سال آینده سال ویژه ای است اما با این حال اشتغال زایی و تولید را مدنظر قرار داده ایم.
** باید به فرهنگ و هنر به عنوان اقتصاد مولد نگاه کرد
در ادامه این مراسم «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی» گفت: فرهنگ و هنر روح تاریخ ایران است و نمی توان جایی از ایران را به عنوان یک سابقه تاریخی دید اما نقشی از فرهنگ و هنر نداشته باشد.
«سید عباس صالحی» افزود: سرمایه گذاری در فرهنگ و هنر سرمایه گذاری در هویت ایران است.
وی اظهارداشت: در گذشته بخش عمدهای از تولید ملی ما از عرصه فرهنگ و هنر بو و اکنون نیز می توان به این حوزه به عنوان اقتصاد مولد نگاه کرد که میتواند سرمایه ملی را افزایش دهد.
به گفته صالحی سالیانه 4500 فیلم در حوزه سینما تولید و هفت هزار تئاتر اجرا می شود و 50 هزار فعال موسیقی و 6 هزار نفر در حوزه رسانه فعالیت می کنند و استعدادهای بالفعلی هستند که با واکاوی آنها به این نتیجه می رسیم که باید در بودجه بیشتر به فرصت های شغلی در عرصه فرهنگ و هنر پرداخته شود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا با امضای تفاهم نامه میان سازمان برنامه برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ در سال ۱۳۹۸، فرصتهای بیشتری برای اقتصاد فرهنگی ایجاد شود.
مراسم امضا و مبادله تفاهمنامه برنامه تولید و اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر با حضور «محمدباقر نوبخت» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «مرتضی شهیدزاده» رییس صندوق توسعه ملی، امروز در محل سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید