استقلال رای و عمل رسانهها تامینکننده منافع ملی کشورهاست
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، استقلال رای و عمل رسانهها را تامینکننده منافع ملی کشورها و حتی احزاب و جناحهای سیاسی آنها دانست.
در گزارش روز چهارشنبه، سید ضیاء هاشمی در ادامه دیدار با مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های حاضر در چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی اوآنا در تهران، میزبان «لور سلیمان» (laure sleiman saab) مدیر خبرگزاری ملی لبنان بود.
وی در این دیدار، تضمین منافع ملی را از مهم ترین اصول رسانهای برشمرد و گفت: هر آنچه موجب تشدید تعارض و تفرقه در سطوح ملی و بین المللی می شود نهایتا به ضرر همگان تمام خواهد شد؛ همانگونه که در مورد داعش، شاهد بودیم.
هاشمی تصریح کرد: در مقابل، مواضع شجاعانه و فداکارانه رسانهای در دفاع از امنیت و صلح حتما نتیجهبخش خواهد بود.
مدیرعامل ایرنا، تقویت وحدت ملی و اقتدار لبنان را برای جمهوری اسلامی ایران را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: ما به سهم خود در فضای رسانهای و حرفهای از تحقق این اصل مهم و کلیدی، حمایت خواهیم کرد و خرسندیم که لبنان همچون نگین انگشتری خاورمیانه، خوش بدرخشد.
مدیر خبرگزاری ملی لبنان نیز ضمن قدردانی از میزبانی ایرنا در چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی اوآنا در تهران، سطح این اجلاس را بسیار عالی و کارشناسی توصیف کرد و گفت: امضای توافقنامه با ایرنا یکی از دستاوردهای ارزشمند برای ما بود که در حاشیه این اجلاس شاهد بودیم و در یکی دو روز گذشته، تماس های زیادی از رسانه های بیروت داشتم که از این اتفاق، ابراز خوشحالی می کردند و سوالات زیادی در این رابطه داشتند.
«لور سلیمان» با اشاره به روابط تنگاتنگ خبرگزاری ملی لبنان و ایرنا ابراز امیدواری کرد امضای این توافقنامه و این دیدار به توسعه و تعمیق تعاملات موجود کمک کند.
وی مهم ترین رویکرد خبرگزاری ملی لبنان را حفظ استقلال حرفهای به دور از گرایش های سیاسی ذکر کرد و گفت: در تمام مدت فعالیت خود سعی کرده ایم تمرکز خود را بر وحدت گرایی و تقویت عناصر وحدت بخش در کشورمان قرار دهیم.
سلیمان با توضیح اینکه تولیدات خبری خبرگزاری ملی لبنان به زبانهای عربی، انگلیسی، فرانسوی ارائه می شود، اظهار داشت: اسپانیولی از یک سال قبل، به زبانهای خبرگزاری ما اضافه شد ولی اخیرا به دلیل مشکلات مالی، متوقف شده است که امیدواریم با توجه به کثرت مخاطبان این زبان، شاهد راه اندازی مجدد آن باشیم.
مدیران عامل دو خبرگزاری در ادامه این دیدار درباره اجرایی کردن بندهای تفاهمنامه ایرنا و خبرگزاری لبنان (ان ان ای) و تبادل تجربه در زمینه های تخصصی همچون تولیدات چندرسانهای گفت و گو کردند.
چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) دوشنبه 12 شهریور ماه با حضور روسا، معاونان و مدیران ارشد خبرگزاری های عضو این سازمان قدرتمند رسانه ای که بیش از دو سوم جمعیت جهان را پوشش می دهند، به میزبانی ایرنا در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.
این اجلاس با آیین افتتاحیه، نشستهای کاری تخصصی و امضای چند توافق نامه همکاری مشترک، دنبال شد و طی دیروز و امروز (13 و 14 شهریور) نیز دیدارهای دوجانبه به منظور گسترش همکاریهای موجود میان اعضای اوآنا در حال برگزاری است.
در اجلاس تهران مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های 18 کشور روسیه، جمهوری آذربایجان، چین، قطر، ترکیه، عمان، مغولستان، کره جنوبی، قزاقستان، ژاپن، ویتنام، اندونزی، مالزی،عراق، سوریه، لبنان، بلغارستان و خبرگزاری های مهر و ایرنا از جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند.
مدیران عامل یا مدیران ارشد خبرگزاری های سوریه، قطر، عراق، عمان و بلغارستان به عنوان میهمان ویژه در اجلاس تهران شرکت داشتند.
سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه در سال 1961 با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت یونسکو تاسیس شده است و اکنون 44 خبرگزاری از 35 کشور قاره های آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی از اعضای با سابقه این تشکیلات رسانه ای ، یک دوره سه ساله (1997-2000) ریاست آن را بر عهده داشته و پس از آن نیز تا سال 2016 نایب رئیس این سازمان بوده و اکنون عضو کمیته اجرایی اوآنا است.
آخرین و شانزدهمین مجمع عمومی اوآنا در آبان 1395 (2016 میلادی) در باکو برگزار و ریاست دوره ای آن از روسیه به جمهوری آذربایجان منتقل شد و قرار است کره جنوبی، ریاست دوره بعدی این سازمان رسانه ای را برعهده بگیرد.
در تشکیلات اوآنا، فعالیت مجمع عمومی، هیات اجرایی و کمیته های فنی خبری و اخلاقی پیش بینی شده است.
هیات اجرایی اوآنا متشکل از 13 عضو است که در دوره کنونی 5 خبرگزاری آذرتاج (جمهوری آذربایجان)، ایتارتاس (روسیه)، شین هوا (چین)، یونهاپ (کره جنوبی) و آناتولی (ترکیه)، ترکیب هیات رئیسه را تشکیل می دهند.
ایرنا (ایران)، ای. ای. پی (استرالیا)، برناما (مالزی)، پی. تی. ای (هند)، کیودو (ژاپن)، ان .ان. ای (لبنان)، بی.ان .ای (بحرین) و وی.ان .ای (ویتنام) نیز دیگر اعضای هیات اجرایی اوآنا هستند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید