ادلب ایستگاه آخر اتوبوس های سبز
ارتش ترکیه با راهبرد جدیدی برای حفظ گروه های تروریستی به ویژه در ادلب هم مرز با کشورش در حال ادغام گروه های کوچک تروریستی به یک گروه بزرگ برای مقابله با عملیات جدید ارتش سوریه در این استان است.
ترس شدید گروه های تروریستی از ورود ارتش سوریه به استان ادلب در حالی افزایش یافته است که این گروه ها با حمایت ترکیه در حال تشکیل گروه بزرگی هستند و مذاکراتی برای ادغام گروه های تروریستی کوچک از چند روز قبل با فشار ترکیه در شمال سوریه به ویژه در استان ادلب آغاز شده است.
بر اساس گزارش های موجود گروه های تروریستی پس از آنکه ارتش سوریه توانست بر استان های جنوبی مسلط شود در نشستی، راهکارهای مقابله با احتمال آغاز عملیات ارتش در استان ادلب برای جلوگیری از شکست را بررسی کردند.
ترکیه برای انسجام و هماهنگی بین تروریست ها در شمال سوریه از چند روز قبل برخی گروه ها را به آنکارا فرا خوانده و خواستار ادغام در یکدیگر و اتحاد بین همه آنان با کنار گذاشتن برخی اختلافات شد.
تروریست ها در شمال سوریه چگونگی مقابله با ارتش و نیروهای مسلح سوری را در نشست های جداگانه ای با ترکیه بررسی و برخی گروه ها آمادگی خود را برای ساماندهی تشکیلات بزرگ اعلام کرده اند.
استان ادلب سوریه با انتقال تروریست های سایر مناطق این کشور، هم اکنون به یک جامعه نامتجانس از هم گسیخته تبدیل شده است که گروه های تروریستی مخالف در ماه های گذشته از سراسر این کشور و بر اساس توافق ایجاد مناطق کاهش تنش با اتوبوس های سبز به آن منتقل شده و با توجه به اختلافات این گروه ها با یکدیگر اکنون آنان در حال تسویه حساب با هم هستند.
از زمان آغاز بحران در اسفند ماه 1389 در سوریه با حمایت برخی کشورهای همسایه این کشور مانند ترکیه، اردن، لبنان و رژیم صهیونیستی 360 هزار تروریست از 120 کشور مختلف جهان در قالب یکصد گروه تروریستی با نام های مختلف وارد سوریه شدند و در مقطعی نیز تا بیش از 80 درصد خاک این کشور را به تصرف خود درآورند ولی اکنون فقط استان ادلب در اختیار آنان است و این استقرار نیز بر اساس توافق صورت گرفته بوده است.
کشتار، ترور، بمب گذاری، حمله به نشست ها و جلسه های یکدیگر و دوئل از ویژگی های روزانه و عادی مناطق تحت تسلط تروریست ها در شمال سوریه و نزدیک مرزهای ترکیه است.
استان و شهر ادلب در شمال غرب سوریه هم مرز با ترکیه بعد از خروج ساکنان شهرک های فوعه و کفریا اکنون به صورت کامل در اشغال تروریست ها است و یکی از علل خارج کردن اهالی این دو شهرک آسوده شدن خیال ارتش سوریه برای حمله سنگین علیه تروریست ها در این منطقه است.
ارتش سوریه پس از پایان عملیات در جنوب این کشور و آزادی مناطق مختلف اعلام کرده است که بزودی رهسپار شمال کشور شده تا مناطق اشغالی این بخش از خاک سوریه را نیز آزاد کند و چین نیز با توجه به حضور برخی تروریست های چینی در این منطقه برای اعزام نیرو جهت مقابله با تروریست ها در ادلب اعلام آمادگی کرده است.
**ادغام تروریست ها در سوریه
در همین ارتباط بر اساس گزارش های موجود مذاکراتی برای ادغام گروه های تروریستی جبهه التحریر و الجبهه الوطنیه للتحریر در سوریه از هفته گذشته با فشار ترکیه در یک تشکیلات جدید در جریان است و گفت و گو ها میان این دو گروه تروریستی مستقر در شمال سوریه برای ادغام در یکدیگر همچنان با حمایت ترکیه با قوت ادامه دارد.
رسانههای وابسته به تروریست ها در همین ارتباط اعلام کردند که این گفت و گوها با فشار ترکیه آغاز شده ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.
چند روز پیش مسئولان گروههای تروریستی از جمله جبهه التحریر و الجبهه الوطنیه للتحریر در پایتخت ترکیه به درخواست دولت این کشور تشکیل جلسه دادند.
هدف از این نشست بررسی سرنوشت آینده استان ادلب در آستانه عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی مناطق شمالی این کشور بود.
پیش از آغاز عملیات ارتش سوریه در سه استان جنوبی این کشور نیز گروه های تروریستی مستقر در آن بر اساس برنامه های رژیم صهیونیستی با یکدیگر ادغام شده و اقدام به تشکیل یک گروه جدید تروریستی کردند ولی به دنبال ورود ارتش سوریه آنان دسته دسته خود را تسلیم کرده و از در صلح درآمدند و برخی از آنان مقاومت کرده و کشته شدند.
**ادغام سه گروه تروریستی در استانهای ادلب و حماه
در یک اقدام دیگر سه گروه از مخالفان دولت سوریه وابسته به تروریست های ارتش آزاد مورد حمایت ترکیه در استانهای ادلب و حماه (در مرکز سوریه) شامل جبهه نجات سوریه، جیش الاحرار و صقور الشام با پیوستن به ‘جبهه آزادیبخش ملی’ اقدام به تشکیل یک گروه بزرگ تر کردند و فضل الله الحاجی سرهنگ سابق فراری ارتش سوریه نیز فرمانده این جبهه جدید را بر عهده دارد.
احرار الشام و حرکت نورالدین زنگی نیز در فوریه گذشته (بهمن ماه سال 1396) تحت عنوان جبهه نجات سوریه متحد شده بودند.
**ائتلاف تروریست ها برای مقابله با ارتش سوریه
گروه های تروریستی مستقر در شمال سوریه شامل حلب و ادلب نیز در پی عزم جدی ارتش این کشور برای پاکسازی این دو استان ائتلاف جدیدی را با نام ‘جیش الفتح’ تشکیل دادند که هدف از این ائتلاف دفاع از استان ادلب و جنوب و غرب حلب با حمایت ترکیه است.
بر این اساس، هسته اصلی این ائتلاف را جبهه التحریر سوریا، هیات تحریر الشام، جبهه ملی و برخی دیگر از گروه های تروریستی متفرقه تشکیل می دهند.
مناطق تحت کنترل تروریست ها پس از تشکیل این ائتلاف که نوعی اتاق عملیات به شمار می رود، به چند قسمت تفکیک شده و هر گروه وظیفه محافظت بخشی از آن را برعهده دارد.
البته لازم به ذکر است که این اتاق عملیات با اتاق اضنه در شمال سوریه و مستقر در ترکیه و اتاق الموک در جنوب سوریه و مستقر در اردن در ابتدای بحران برای هماهنگی و برنامه ریزی حمایت ها از تروریست ها متفاوت است.
**همدستی ترکیه با تروریست ها در شمال سوریه
روند تحولات جاری در شمال سوریه و استقرار 12 پست بازرسی ترکیه در حومه شهرهای ادلب و حلب حاکی از همدست بودن آنکارا با گروه های تروریستی در شمال سوریه است و اگر تا دیروز این موضوع به صورت غیرعلنی بود، اکنون بر همگان روشن شده است که ترکیه از سال ها قبل با تشکیل برخی اردوگاه ها در نزدیک مرزهای مشترک با سوریه و اقدامات مختلف به دنبال بحران آفرینی در سوریه بوده است.
این کشور در طول هشت سال گذشته با در اختیار گذاشتن پایگاه های نظامی به تروریست ها برای آموزش، انواع حمایت ها را از آنان بعمل آورد و حتی مجروحان اقدامات تروریستی را نیز در کشور خود مداوا کرد .
در همین حال آنکارا در هفته های اخیر به صورت علنی نسبت به کم رنگ شدن بحران سوریه به شدت ابراز نگرانی کرده است و به همین دلیل به دنبال تشکیل گروه بزرگ تروریستی در استان های شمالی این کشور با هدف طولانی کردن این بحران و ادامه آن است.
ارتش ترکیه در راستای حمایت از تروریست ها در شمال سوریه و با استفاده از توافقنامه امضا شده در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برای ایجاد 12 مرکز بازرسی با هدف ایجاد و کنترل مناطق کاهش تنش نیروهای نظامی خود را وارد نقاط بازرسی کرده است ولی کارشناسان منطقه معتقدند که هدف از این اقدام ارتش ترکیه حمایت از گروه های تروریستی و سازماندهی آنان در برابر حمله آتی ارتش سوریه با هدف طولانی کردن بحران است.
ترکیه در ابتدای استقرار نقاط بازرسی کاملا زمام امور را در اختیار داشت اما پس از استقرار دوازدهمین پست بازرسی ترکیه در شمال سوریه مشکلات به طور ناگهانی برای این کشور نمایان شد و افراد ناشناس به سمت پست های بازرسی تیراندازی کردند به گونه ای که برخی از این حملات منجر به زخمی شدن شماری از سربازان ترکیه شد.
ترکیه پس از این حملات ادعایی، از روسیه خواست تا با برای پرواز بالگردهایش بر فراز ادلب هماهنگی های لازم را با دمشق انجام دهد تا این کشور بتوانند در هنگام حملات مشکوک افراد ناشناس به نیروهایش با استفاده از بالگرد آنان را تعقیب کند.
ترکیه در واقع پس از حملات ناشناخته مشکوک شکل گرفته علیه پست های بازرسی، چنین درخواستی را مطرح کرد و قبل از آن در نشست آستانه چنین موضوعی مطرح نشده بود و چنین به نظر می رسد که این اقدامات بر اساس طرح و برنامه قبلی صورت می گیرد و ترکیه در پس آن اهداف خاصی را دنبال می کند.
از دیدگاه برخی حملات مزبور شکل گرفتند تا ترکیه بتواند به هدف مورد نظر خود تحقق بخشد و به طور کامل بر منطقه ادلب و حریم هوایی آن تسلط یابد تا گروه های تروریستی در این استان بتوانند به راحتی به حیات خود ادامه دهند.
نیروهای ترکیه در واقع به طور رسمی نخستین مرحله استقرار خود را در مناطق تحت نفوذ گروه های مسلح در 13 اکتبر 2017 ( 21 مهر 96 ) آغاز کردند و همزمان با آن نخستین ستون نظامی از نقطه کفرلوسین در مرز سوریه، ترکیه در شمال ادلب وارد شد که شامل خودروهای نظامی، تانک ها و زره پوش های سنگین بود.
این ستون رهسپار خط مقدم جبهه واقع در میان حومه حلب و منطقه عفرین شد که قبل از آن از سوی هیات های اعزامی ترکیه به همراه عناصر گروه تروریستی تحریر الشام مورد بازدید و شناسایی قرار گرفته بود و بدین ترتیب تصمیم گرفته شد تا نیروهای ترکیه به تدریج 12 پست بازرسی از شمال ادلب تا جنوب آن ایجاد کنند.
**ترک هزاران سوری از مناطق تحت تسلط تروریست ها
در همین حال در هفته های اخیر با آغاز نشانه های عملیات ارتش در ادلب هزاران شهروند ساکن مناطق تحت کنترل تروریست ها در حال ترک این مناطق هستند.
اکنون ساکنان ادلب به دو دسته تقسیم می شوند که گروه نخست شامل سران و فرماندهان گروه های تروریستی مورد حمایت آنکارا است که خود را برای فرار دسته جمعی به طرف مرزهای ترکیه آماده کرده اند.
پیشتر اعلام شده بود که سران تروریست ها برای فرار از این منطقه اقدام به حفر تونل هایی در مرز سوریه و ترکیه کرده اند.
گروه دوم نیز ساکنان سوری مناطق تحت تسلط تروریست ها هستند که خود را برای خروج از طریق گذرگاه ابوالظهور در جنوب شرق ادلب آماده کرده اند و برخی نیز از این منطقه خارج شده اند.این گذرگاه تحت نظارت کارشناسان نظامی روسیه است.
کار شناسایی و صدور کارت و انجام آزمایش های پزشکی پیش از ورود به مناطق تحت تسلط دولت سوریه در این گذرگاه انجام می شود.
مهاجرت دسته جمعی شهروندان سوری از مناطق شمالی این کشور برای خروج از مناطق تحت کنترل گروه های تروریستی از دو هفته پیش آغاز شده است و با توجه به احتمال آغاز حمله ارتش سوریه در روزهای آتی پیش بینی می شود که در روزهای آینده افزایش یابد و بیم آن می رود با توجه به سابقه تروریست ها برای استفاده از شهروندان به عنوان سپر انسانی از خروج آنان از این منطقه نیز جلوگیری شود.
ارتش ترکیه از 20 ژانویه (30 دی سال 1396) با تجاوز به خاک سوریه با همراهی نیروهای تروریستی موسوم به ارتش آزاد سوریه، عملیاتی را با نام ‘شاخه زیتون’ در شهر عفرین در شمال این کشور آغاز کرد.
ارتش ترکیه و تروریست های همراه آن با اشغال شهر عفرین و اطراف آن سبب ناامنی های فراوانی در این منطقه شدند و از ابتدای این تجاوز تاکنون هرج و مرج در شمال سوریه شدت یافته است.
دولت سوریه بارها با ‘اشغالگری’ خواندن اقدام دولت ترکیه در انجام عملیات نظامی در منطقه عفرین و سایر مناطق شمال سوریه، خواستار خروج نیروهای این کشور از خاک خود شده است.
دمشق با محکوم کردن اشغال عفرین توسط ارتش ترکیه، این اقدام را نقض تمامیت ارضی و تجاوزکارانه خوانده و با محکوم کردن آن، خواستار خروج فوری نیروهای ترکیه از سوریه شده است.
بحران در سوریه از 27 اسفند سال 1389 با بروز ناآرامی ها در شهر درعا در جنوب این کشور آغاز و با حمایت برخی کشورهای عربی و غربی از جمله عربستان و ترکیه ادامه یافت و اکنون وارد هشتمین سال خود شدهد است.
دولت سوریه در ماه های اخیر با حمایت کشورهای حامی و گروه های مقاومت موفق شده بخش های مهمی از خاک این کشور را از گروه های تروریستی بازپس بگیرد.
در جریان بحران در سوریه در مقطعی 80 درصد از خاک این کشور به تصرف تروریست ها در آمده بود که اکنون با پایان یافتن عملیات ارتش در جنوب این کشور فقط دو منطقه یکی ادلب در شمال و دیگری التنف در جنوب شرقی به ترتیب در اختیار تروریست ها تکفیری و نیروهای متجاوز امریکایی است و کردهای سوریه نیز 28 درصد از خاک سوریه را در اختیار دارند و آنان در روزهای اخیر در خصوص همکاری با دولت مرکز این کشور به توافق رسیده اند.
نتیجه آنکه ترکیه و خود تروریست ها خوب واقف هستند با وجود اختلافات عمیق و غلبه سوریه بر مشکلات خود تحرکات اخیر و سازماندهی جدید آنان هیچ فایده برای برای فرار از دست نیروهای نظامی سوریه نخواهد داشت که ارتش سوریه با پشتوانه و تجربه هشت ساله بزودی خود را به کنار استحکامات تروریست ها در استان ادلب خواهد رساند و جهنمی برای آنان ایجاد خواهد کرد که هیچ راه فراری وجود نخواهد داشت.
آنان خوب می دانند که مانند دیگر مناطق سوریه دیگر اتوبوس های سبز در انتظار کسی برای انتقال به منطقه دیگر در ادلب وجود نخواهد داشت و پیش بینی می شود با توجه به تحولات میدانی در جنوب سوریه این حمله زودتر از موعد مقرر یعنی شهریور ماه آغاز شود و همانطور که سازماندهی و حمایت های تسلیحاتی از تروریست ها در جنوب سوریه از سوی رژیم صهیونیستی با ارایه تسلیحات جدید جواب نداد و حامیان آن حتی از ورود آنان به کشورشان جلوگیری کردند ، آنکارا نیز سیاست متفاوت تری در برابر هجوم تروریست ها نخواهد داشت و آنان دو راه بیشتر ندارند یا ایستادگی تا سرحد مرگ و یا تسلیم در برابر ارتش سوریه که با توجه به خارجی بودن این تروریست ها در مقایسه با دیگر مناطق مانند درعا به نظر نمی رسد تسلیم آنان نیز نفعی برایشان داشته باشد چون نگاه ارتش سوریه در شمال متفاوت از جنوب است که در آن عشایر سوری زندگی می کنند و نقش بارزی در استقلال سوریه در سال های گذشته دارند ولی در این منطقه تروریست هایی از سراسر جهان هستند که جز ناامنی برای سوریه و منطقه ارمغان دیگری ندارند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید