وکیل آنلاین

آسیب های اجتماعی در ایران روز به روز قربانی های بیشتری میگیرد

اسیب-های-اجتماعی

آسیب های اجتماعی در ایران روز به روز قربانی های بیشتری میگیرد

رئیس کرسی یونسکو و همایش سلامت روان و رسانه از افزایش جرم و قربانیان آسیب‌های اجتماعی در همه حوزه‌ها، خشونت و ورودی زندان‌ها، افزایش فقر و حاشیه نشینی و مشکلات خانوادگی، افزایش مصرف دخانیات و گرایش به سمت مواد مخدر صنعتی نسبت به مخدر‌های سنتی خبر داد.

مصطفی معین روز یکشنبه در نهمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه اظهار داشت: با توجه به اهمیت و فراگیری موضوع خشونت این دومین سالی است که همایش سلامت و رسانه را با این موضوع برگزار می‌کنیم، امسال 2 دبیر علمی در بخش رسانه و روانپزشکی داریم تا تعاملات بهتری با این بخش داشته باشیم.

وی ادامه داد: دیدگاه یونسکو از سال 45 بر هدف مبارزه با خشونت قرار داده شد که از جمله آنها می‌توان به ایجاد فرهنگ صلح، آموزش، پژوهش و پیشبرد علم برای توسعه پایدار، آموزش حقوق بشر، مهارت آموزی برای روابط صلح آمیز و پیشگیری از جنگ و ایجاد صلح اشاره کرد.

رئیس کرسی یونسکو و همایش سلامت روان و رسانه توضیح داد: شاخص‌های مختلفی بر ایجاد خشونت در کشور‌ها اثر دارد؛ یکی از موثرترین عوامل در ایجاد خشونت در جامعه حس نابرابری و بی عدالتی است که از جمله شاخص‌های اندازه گیری این موضوع می‌توانیم به ضریب جینی اشاره کنیم.

وی گفت: ضریب جینی همان شکاف و نسبت بین افراد و طبقات مختلف جامعه است که متاسفانه در همه جوامع دنیا در حال گسترش است و روز به روز شاهد افزایش نابرابری هستیم که این سطح از خشونت را در جوامع به همراه دارد.

معین اضافه کرد: متاسفانه کشور‌هایی مانند ایران و روسیه و ترکیه بدترین شرایط را از نظر ضریب جینی دارند و کشورهای اسکاندیناوی بهترین شرایط را دارند. این ضریب در کشور ما حدود 40 تا 44 درصد است و می‌توان آن را از جمله مهمترین عوامل ایجاد خشونت دانست.

وی گفت: شاخص بعدی تبعیض جنسیتی است؛ همان طور که همه می‌دانیم نیمی از جمعیت را خانم‌ها تشکیل داده‌اند، پس وجود تبعیض و نابرابری بین خانم‌ها و آقایان بی عدالتی است و سبب می‌شود. این خشونت نسبت به خانم‌ها بیشتر وجود داشته باشد، بنابر برخی تحقیقات انجام شده 66 درصد خانم‌ها یکی از انواع خشونت را تجربه می‌کنند، خشونتی که می‌تواند خشونت رفتاری یا هر نوعی دیگر باشد.

رئیس کرسی یونسکو و همایش سلامت روان و رسانه تصریح کرد: شاخص بعدی نرخ بیکاری است؛ متاسفانه مسئولان کشور همگی در سنین پایین به جایگاه رسیده اند و شروع به کار کردند، اما امروزه جایگاهشان را رها نمی‌کنند. این موضوع عواقب بدی برای کشور به همراه دارد؛ سال 2008 نرخ بیکاری 22 درصد بود و سال 2017 به 31 درصد افزایش پیدا کرد و احتمالا در حال حاضر این عدد درصد کوچکی بیشتر شده باشد.

معین اظهار داشت: شاخص بعدی احساس کامیابی و موفقیت است؛ سال 2017، صد و هفدهمین کشور در این شاخص بودیم که با توجه به جوان بودن جمعیت، شرایطی خوب محسوب نمی‌شود، همچنین شاخص دیگری به نام رتبه شادی و امید وجود دارد که زیر نظر سازمان جهانی تعیین می‌شود و یکی از عوامل پیشرفت در کشور‌ها محسوب می‌شود. سال 2017 ما از بین 149 کشور رتبه 108 را داشتیم.

وی گفت: از دیگر شاخص‌ها ناپایداری و شکنندگی کشورهاست. بی‌ثباتی باعث افزایش اضطراب و در نتیجه افزایش خشونت می‌شود. در سال 2017 ما از لحاظ شکنندگی رتبه 50 را در بین 179 کشور داشتیم، در سال 2018 به رتبه 52تنزل کردیم و احتمالاً در سال‌های آتی این رتبه کمتر هم خواهد شد.

دکتر معین خاطرنشان کرد: یونسکو باور دارد سرچشمه جنگ ها در تفکر انسان ‌هاست بنابراین دفاع از صلح باید در تفکر انسان‌ها شکل بگیرد، از نطر یونسکو دانش، مهارت و مهارت‌های برخورد مسالمت آمیز باید آموزش داده شود.

نهمین همایش علمی سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع خشونت، محورها و موضوعات مرتبط به آن به همت کرسی یونسکو و انجمن علمی روانپزشکان ایران با موضوعات خشونت خانگی علیه زنان، مردان و کودکان، پیشگیری از خشونت (آزار) جنسی،خشونت و شبکه‌های اجتماعی مجازی و فرهنگ شهرنشینی، خشونت و مدیریت شهری امروز یکشنبه در سازمان جوانان هلال‌ احمر به مدت دو روز آغاز شد.

خشونت و شرایط اقتصادی، اجتماعی، نقش رسانه‌ها در کاهش یا افزایش انواع خشونت، نقش عوامل فردی و فرهنگی در کاهش و یا افزایش خشونت، نقش سازمان‍های مردم نهاد در کنترل و کاهش خشونت، نقش قوانین؛ نهادهای قانونی، ضابطان قضایی و انتظامی در پیشگیری یا تشدید خشونت از دیگر محورهای برگزاری این همایش دو روزه است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز