وکیل آنلاین

روستایی که بیکاری را به زانو در آورد

محمدآباد

روستایی که بیکاری را به زانو در آورد

باورکردنش سخت است، روستایی که شهرک صنعتی است، همه زنان و مردانش در فکر کار و تلاش و تولیدند، هزار دوزنده در قالب 125 کارگاه تولیدی، بیکاری را به زانو در آوردند، نمونه کم نظیر در جهان و الگوی خوبی برای دیگران، کاری می کنند کارستان، اما حمایت نمی شوند.

سحرگاه روز پنجشنبه یازدهم مرداد سمنان را به مقصد میامی ترک کردیم، پس از چهار ساعت همسفر جاده های کویری، حوالی ساعت هشت و نیم صبح به دشت پر طراوت و مصفای روستای محمدآباد رسیدیم، ابتدای جاده ، در هوای دل انگیز آن نفسی تازه کردیم.

روستایی خوش و آب و هواست، مردمانش خوب روی و مهربان و روز و شب در فکر کار و اهتمام هستند ، هر چه بسرایی برای این مردان و زنان بی ادعا، کم گفتی و کم نوشتی، احسنت به این روستاییان که به مهاجرت نه گفتند.

در کوچه و پس کوچه های روستای محمدآباد فقط موسیقی موزون چرخ های خیاطی ریز و درشت را می شنوی، مصداق هر خانه یک کارخانه ای را در اینجا می بینی، از هر طرف تابلوی کارگاههای پیراهن دوزی تو را دعوت به حضور می کنند.

شهرستان بیش از 40 هزار نفری میامی واقع در شرق استان سمنان در عین حال به لحاظ زیرساختی در بخش های مختلف در رنج است، 70 درصد جمعیت آن در روستاها سکونت دارند، کشاورزی و دامداری شغل اصلی مردمانش است.

روستای محمد آباد با یکهزار و 500 نفر جمعیت در 15 کیلومتری غرب این شهرستان واقع شده است.

به باور کارشناسان ، مردمان این روستا در اشتغال آفرینی سرآمد ایران و جهان هستند به طوری که هیچ جوان بیکاری در محمد آباد منتظر کار نیست.

آنان به حق راهبرد’ خواستن توانستن است و همت بلنددار که مردمان روزگاز از همت بلند به جایی رسیدند’، را محقق کردند و محصولاتشان به بیشتر شهرهای ایران و کشورهای همسایه صادر می شود اما از این سو، فقط تعاریف خشک و خالی مسوولان نصیب آنان است و همچنان کوه مشکلات فرایند تولید را در می نوردند.

مسوولان امر بدانند که پاسخ به نیازهای این مردان و زنان پر تلاش محمد آباد، کمک عینی به توسعه و تولید استان و کشور است، باید طوری برنامه ریزی شود که این الگوها و نمونه های کم نظیر با حمایت های همه جانبه به همه معرفی شود.
شماری از این روستاییان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارایه تسهیلات کم بهره، رفع مشکلات بیمه ای، صدور آسان پروانه کسب و کار را از مسوولان امر خواستار شدند.

**مسوولان تسهیلات خود اشتغالی پرداخت کنند

یکی از تولیدکنندگان روستای محمد آباد میامی در گفت و گو با ایرنا افزود: مسوولان تنها وعده می دهند و در عمل می بینیم که هیچ یک از برنامه هایی که برای این روستا داشتند عملیاتی نشده است.

جلال رحیمی گفت: چند سالی است که در حرفه خیاطی فعالیت می کنم و تمام تجهیزات و چرخ را خودم خریدم و ریالی دولت کمک نکرده است.

وی اظهارداشت: با وجود مشکلات فراوان فراروی واحدهای تولیدی از مسوولان امر عاجزانه می خواهیم با ارایه تسهیلات رفع موانع تولید برای رونق کسب و کار در این دیار تلاش کنند.
وی ادامه داد : این روستا ظرفیت اشتغالزایی برای هزاران جوانان بیکار شرق استان را دارد اما در شرایط موجود بدون همدلی و همکاری مسوولان این امر محقق نمی شود.
رحیمی اضافه کرد : سالانه هزاران تن پوش از این منطقه به دیگر نقاط کشور و برخی کشورهای همسایه ایران صادر می شود که این امر زمینه اشتغالزایی برای بیش از دهها هزار نفر به صورت غیر مستقیم را ایجاد کرده است.

**جامه دوزان محمد آباد را دریابید

یکی از صاحبان واحد تولیدی انواع پیراهن در گفت و گو با ایرنا افزود: صاحبان کارگاه های خیاطی در محمد آباد به دلیل کمبود نقدینگی توان رقابت با دیگر تولیدکنندگان بزرگ کشور را ندارند.
عباس دلیری اظهار داشت : اگر به ما تسهیلات بدهند ما می توانیم با تولید پوشاک با کیفیت و ارزان، محصولاتی ارزان تر از کالاهای چینی را به مردم عرضه کنیم.
وی ادامه داد : بیشتر افرادی که در کارگاههای محمد آباد کار می کنند، مزدی دوز هستند و سفارش دهنده ها شهرهای دیگر هم ماهیانه 50 درصد مزد را پرداخت کرده و 50 درصد دیگر را برای تسویه حساب آخر سال می گذارند.
وی اضافه کرد : با ترس نمی شود کار کرد و باید اطمینان خاطر برای تولید کالا در بخش های مختلف مانند بیمه، تسهیلات و نقدینگی برای تولید کننده وجود داشته باشد.

**محمد آباد نماد اشتغالزایی روستایی کشور

تولیدکننده دیگری به ایرنا گفت : این روستا نماد اشتغالزایی روستایی در کشور است و مردم و جوانان این دیار با وجود مشکلات فراوان، دست از تولید نکشیدند.
عباس عرب افزود : در چند سال گذشته مردم محمد آباد به سخت کوشی و اراده در کشور شهره شدند و مردم این دیار به خوبی منویات رهبر انقلاب در تولید کالا را اجرا می کنند.
وی خاطرنشان کرد : مسوولان مثالشان در بخش اشتغالزایی برای اهالی دیگر روستاهای کشور این است که می گویند از مردمان محمد آباد میامی یاد بگیرید که چگونه با خودباوری برای خود و دیگر اهالی روستا اشتغال ایجاد کرده اند.
این روستایی تصریح کرد : این مسایل دردی از دردهای مردم این منطقه را نمی کاهد و مسوولان به معنی واقعی از تولیدکنندگان حمایت نمی کنند.
عرب ادامه داد : بسیاری از اهالی این روستا که به حرفه پیراهن دوزی مشغول هستند بیمه نیستند که باید برای رفع این مشکل اقدام کنند.
وی بیان داشت : در چند سال گذشته بازار فروش این محصولات تولیدی خوب بود اما در شرایط کنونی که زندگی مردم به سختی می گذرد شاهد کاهش تقاضا هستیم.

**مسوولان پیگیر مشکلات محمدآباد باشند

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا افزود : مردم محمد آباد میامی با وجود محدودیت های فراوان در عرصه اشتغال آفرینی در کشور زبانزد هستند و مسوولان برای رونق کسب و کار در این منطقه اقدامات چندانی در چند سال گذشته انجام نداند.
سید حسن حسینی شاهرودی خاطرنشان کرد : در سال حمایت از کالای ایرانی، ارایه بسته های حمایتی برای کمک به واحدهای تولیدی این منطقه اجتناب ناپذیر است و باید به خواسته های به حق مردم این روستا بیشتر توجه شود.
وی با بیان این که رونق اشتغال با توسعه واحدهای تولیدی پوشاک در این منطقه ضروری است، گفت: دستگاه های اجرایی با هدف محرومیت زدایی باید در ارایه تسهیلات و رفع مشکلات بیمه ای این تولیدکنندگان تلاش کنند.
حسینی شاهرودی ظرفیت های این روستا را بسیار مطلوب دانست و افزود : باید مسوولان به بازار فروش کالاهای تولیدی در روستای محمد آباد توجه کنند و نباید با بی درایتی روز به روز به آمار بیکاری در شرق استان افزوده شود.

**محمد آباد روستای محروم استان سمنان است

امام جمعه میامی در گفت و گو با ایرنا افزود : شدت محرومیت در روستای محمد آباد آن قدر زیاد است که باوجود اقدامات انجام شده اما همچنان شاهد گرفتاری های بی شمار مردم هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین قربانعلی صفایی پور گفت : باید تمرکز گرایی برای رفع مشکلات مردم استان کم رنگ شود و مسوولان چالش های موجود در مناطق مختلف سمنان به یک چشم نگاه کنند.
وی ادامه داد : در دیدارهای گوناگون با مسوولان استانی و حتی کشوری مشکلات مردم محمد آباد را به اطلاع آن ها رساندم و البته کارهایی شده اما تلاش هایی بیش از این نیاز است.
به گفته صفایی پور این تولید کنندگان نیازمند حمایت بیشتر مسوولان هستند.
امام جمعه میامی اضافه کرد: تولیدکنندگان برای تولید پیراهن نیازمند چرخ خیاطی و ابزار کار هستند و یک جوان به هیچ عنوان نمی تواند این زیرساخت ها را تهیه کند و دولت باید به کمک این افراد در روستای محمد آباد بشتابد.

** مسوولان به وعده های خود عمل کنند

دهیار روستای محمد آباد در گفت و گو با ایرنا افزود : دستکم 110 کارگاه تولیدی پوشاک زیر نظر مردم این روستا در شهرهای اطراف مانند سبزوار، گالیکش، آزادشهر، جاجرم و کالپوش ایجاد شده است.
مجتبی بیاری با بیان این که پیراهن دوزی در میامی و شهرهای دیگر زمینه اشتغال برای هزاران نفر را فراهم کرده است، گفت: مسوولان زیاد به این منطقه سفر می کنند و وعده های زیادی می دهند که بخش کمی از آن ها عملیاتی می شود.
وی ادامه داد : مردم این منطقه به دلیل عملیاتی نشدن وعده های داده شده بی اعتماد شدند و باید با اتخاذ تدابیری برای رفع این چالش اقدام کرد.
شهرستان بیش از 40 هزار نفری میامی در شرق استان سمنان واقع شده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

لینک کانال ایتا

لینک کانال سروش

لینک صفحه اینستاگرام

دانلود اپلیکیشن اندروید دادورزیار

منبع خبر : ایرنا

پست های مرتبط

افزودن یک دیدگاه

سایت ساز